Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako součást Extended Cutu (= Director´s Cut + Black Freighter), a ač je příběh alegorií na to, co se děje ve filmu, přítomnost přímo ve filmu mi nepřišlo jako něco, bez čeho bych nemohl žít. Příběh je pochmurný, brutalitou se nešetří, a i přes předvídatelný konec je ten konec pro diváka (hlavně pro ty s rodinou) nepříjemný. Ale přednost dávám vidění jakožto samostatného kousku, než přímo ve filmu. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Hope can be a horrible thing." _____________ Príbehy Čiernej lode by som si v Snyderovom filme veľmi nedokázal predstaviť, prišlo by mi to tam celkom zbytočné a pre ľudí, ktorý komiksových Watchmenov nečítali by to asi nemalo žiadny hlbší význam... Avšak vo forme krátkeho animovaného filmu sa jedná o naozaj pôsobivú záležitosť, ktorá ohromí svojim vydareným (no poriadne pesimistickým) vizuálom a mimoriadne pochmúrnou atmosférou (podobne ako v komiksovej verzii)... Okrem toho je to aj veľmi pútavé a hlasový prejav Gerarda Butlera vzbudzuje ohromný dojem... Jediné, čo tomuto kraťasu chýba k piatim hviezdam je pár minút navyše, ocenil by som o niečo dlhšiu stopáž... Každopádne sa však jedná o naozaj vydarený doplnok ku filmovým (a vlastne aj komiksovým) Watchmenom. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Problém tohohle filmečku je, že je naprosto zbytečný. Viděl jsem ho, když jsem se koukal na Watchmen Ultimate Cut, kam byl zařazen čistě jen proto, že se pirátský příběh vyskytuje i v komiksu. Jinak tam ale nemá žádnou funkci. Když se od toho oprostim a zkusím ho zhodnotit samostatně, tak se jedná o zajímavý příběh s překvapivou pointou, ale je to jen taková jednohubka, na kterou divák rychle zapomene. Jasně, že je to dobře naanimované a obsahuje to pořádnou dávku násilí a šokující obrazy (nejlepší jsou krabi vylézající z těla mrtvého námořníka), ale jako celek je to zbytečný film. Jak řekl ten černošský kluk ve Strážcích: Vždyť ta hloupost nedává smysl:) ()

swe 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsná podívaná, oplývající především pekelně dusnou atmosférou, a fakt, že jde o film kreslený, na tom nic nemění. Animace se mi zamlouvala, hudba a ponurý dabing Gerarda Butlera taktéž, snad jen pointa je předem lehce odhadnutelná, to je ale v příběhu o Černém škuneru jen nepatrná vada na kráse. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No....velmi dobre spracovana a naanimovana vec s Watchmena (komixu) s perfektnou atmosferou. Nikdy som necital samotny komix, takze pre mna to dejovo nema absolutne nic spolocneho s filmom, ale podla toho co som tu cital, tak tento pribeh dejovo nema nic spolocneho s Minutemanmi ani v komixe!?? Takze totalne mimo, ale dobre! *;-) ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama