Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to, co tomu říkáme, milášku ? Budeme hodní ? ... Ne, zabijeme to! Proč? Vždyť se nám to líbilo. Nelíbilo, nemáme to rádi, je to ošklivé a zavřeli nás do pytle, zabijeme to ! Ale neublížilo nám to, chtělo to jen vědět o miláškovi . Ale zavřelo nás to a je to odporné, musíme to zabít ! Nezabijeme to, budeme to hlídat a pak... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

65%, což na amatérský film vůbec není špatné (tedy, pokud máte rádi Pána Prstenů). Jako doplňkový fanouškovský "kraťas" k trilogii to předčilo má očekávání. Některé scény jsou vynikající (Glum, kradoucí rybu a sedící na střeše). Celý film je tady: http://www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU&feature=featured Po jeho shlédnutí jsem se ve tři ráno vyhrabal z postele k počítači, abych napsal tuto recenzi. Zajímavosti: Film stál méně než 5000$, za první májový týden ho viděl víc než 1 000 000 lidí. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Paráda, vzhľadom na okolnosti vzniku, že to celé vytvorila parta nadšencov a nikto z nich nechcel peniaze, je to paráda. Atmosféra blízka Jacksonovmu LOTRovi, starostlivo urobené masky, výborný strih v spojení s hudbou... jednoducho na tomto fanúšikovskom filme vidieť, že každá sekunda tých 39 minút bola vyčačkaná a vypilovaná do posledného detailu. Samozrejme, že sú chvíľky, keď podmienky vzniku presiaknu na povrch - ale za 3 tisíc dolárov? Boha, veď je to hotový skvost! P.S.: Arwen má priveľký nos, ale vyvážia to Aragornove modré oči ;-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

T2 

všechny recenze uživatele

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)

Reklama

Reklama