Reklama

Reklama

Země mustangů

Stárnoucí kovboj Dan má jediný sen. Chytit posledního volně žijícího mustanga Šošona. Je velmi chytrý, mazaný a nepolapitelný. Za jeho odchyt je vypsaná královská odměna 500 dolarů. Věrný přítel, pes Luke, vyčenichá jeho stopu. Při dalším pokusu o chycení mustanga Dan spadne z koně do řeky. Vytáhne ho Luke a také indiánský chlapec Nika. Je to sirotek, utekl ze školy ve které se mu nelíbí a je na cestě za svým dědou. Dan se rozhodne po posledním neúspěchu vrátit zpátky domů, a cestou doprovodit Nika. Nikův děda ale před pár dny zemřel, právě probíhá smuteční obřad. Nika se rozhodne hřebce chytit. Chce dostat odměnu a darovat ji babičce. Z Nika a Dana se stanou partneři. Jsou Šošonovi na stopě, ale v jejich šlépějích jde medvěd. Už jednou napadl Luka, kterého dost ošklivě zranil. Luke zachytil jeho stopu a rozhodl se s ním vypořádat... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Western, který jsem viděl jako malý kluk, a celé ty roky jsem si z něj pamatoval černého mustanga, dokonalého psa a nedotčenou přírodu...teď se mi naskytla příležitost vidět Zemi Mustangů znovu, a zjistil jsem, že ze svého kouzla nic neztratila, právě naopak. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Nudný rodinný western, tedy film určený spíše dětem. Starý kovboj, jeho pes a mladý indiánský sirotek chytají posledního divokého mustanga, krásného Šošona. Ale Šošon ne-Šošon, ničím mne to nezaujalo, s výjimkou krásné přírody Montany. Milovníci zvířat zřejmě ocení např. plovoucí kačenky, mazaného koně a dobře vycvičeného psa... Takže právě za tu přírodu přidávám k hodnocení hvězdičku:)) Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=M9eDtkHnZkw ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o přátelství starého kovboje a malého indiánského chlapce. Krásná nedotčená příroda, napínavý děj, krásně hřejivá atmosféra filmu a neodolatelná ústřední melodie. 100%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento snímek hodnotil a komentoval zhruba před čtvrtstoletím, napsal bych zřejmě něco o svém nejoblíbenějším filmu. Ale i dnes mě to chytne, stále to funguje. NOSTALGIE. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle postarší western, přesněji dobrodružný film, na mě dýchnul jakýmsi nostalgickým závanem. Sice si nevzpomínám, že bych "Zemi mustangů" viděla někdy dříve (a možná jo), ale stavba příběhu, spousta záběrů krajiny a zvířat, přátelství starého kovboje, mladičkého indiána a inteligentního rotvajlera (jen promluvit), jejich společná touha ulovit vychytralého mustanga Šošona, všechno tohle mě katapultovalo 20 let zpátky do dětských let, kdy jsem podobné snímky baštila. Má to jen jednu chybu: při sledování mi většinu času neodbytně poklepávala na rameno slečna nuda. Film mě jednoduše nevtáhnul - vyvolal příjemné, sentimentální pocity a to je celé, osud hlavních hrdinů mi byl celkem lhostejný, nehledě na předvídatelnost děje. Chtěla bych vyšít čtvrtou hvězdičku... nemůžu. 68% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný westernový snímek z dalekých kanadských hor, kde se snaží několik tvrdých kovbojů už mnoho měsíců odlovit posledního divokého Mustanga, mezi nimi je i stárnoucí honák a tramp Dan, který se zde dílem osudu musí znovu střetnout se svým úhlavním nepřítelem, medvědem Grizzly a na dobrodružné cestě lovu potkává a ujímá se mladého indiánského chlapce. Moc příjemné a rodinné.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Země mustangů není až tak western jako spíš dobrodružný film. Děj se odehrává roku 1925, tudíž o divokém západě a westernu v pravém slova smyslu nemůže být řeč. Přesto je tento snímek příjemný a oddechový, odehrává se v krásné přírodě, hlavní hrdina Dan je sympatický starý ovčák a zkušený "kovboj". Výsledný dojem není za víc než 4*, ale i tato cifra je velmi slušná. Chyba: Ve scéně, kdy pes Luc chytne chřestýše, si můžeme všimnout nepoměru délky hada předtím, než jej pes chytil a poté. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, jinak naivní příběh, ochotnicky zahraný. Agitka té prostodušší sorty zelených. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Spíš než western je to milý rodinný dobrodružný film s ucházející ústřední dvojicí v podobě stárnoucí kovboj/indiánský sirotek. 60 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pěkný Western ze staré školy. Takový poklidný rodinný film, který by se hodil na Nedělní dopoledne. Nijak složitý děj, žádné svižné tempo, krásná příroda a sem tam dramatický okamžik. Prostě oddychovka, ale nijak plytká. Pro mne velice osvěžující dílko. 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásný film o přírodě, zvířatech a lidé kteří k obojímu mají respekt. A nádherný dabing Míly Bessera (ano, ani malý Krausík to nekazí), jehož postavě tu životní moudrost žerete jak Šošon bobule. Jednohubka, které se musíte obdivovat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý ale povedený western a cestě zkušeného lovce koní a mladého indiána, kteří se vydávají na lov legendárního černého mustanga. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.1.1989 - réžia českého znenia (ÚPF Praha) = BEDŘICH FRONK (31.5.2009) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Westernová pohádka pro starší děti na nedělní dopoledne s ČT1. Pokud bych Zemi mustangů měl hodnotit jako klasický western pro dospělé, musel bych hodnotit daleko hůř. Za slovíčko western bych já osobně připsal "rodinný, dobrodružný". ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý záběry přírody, jinak ale technicky zcela mizerný a herecky taky nic moc, ale je fakt že Indiánek byl neherec a McCrea byl standardní. A moc jiných herců tam nebylo :-). Koukat se ovšem na to dá, příběh to je milej. ()

Reklama

Reklama