Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem se k tomu filmu teď dostal - po dlouhých 12 letech od jeho vzniku - zjistil jsem, že na něm asi nechápu nic. Nechápu ten debilní název s číslovkou před slovem, nechápu proč to natočil nějakej Rusák (kterej už pak nikdy nic nenatočil) a nechápu proč to vlastně celé vzniklo, kromě obligátního důvodu vytřískat nějaké prachy parazitováním na povedené jedničce (stejné postavy, stejné letecké záběry na malebné moravské lokace, stejný červený Citroën 2CV, stejný styl nevhodného anglického soudtracku...). Humor mi zde už přišel hodně ubohý, obsazení je bída (především příšerné trio Krampol & Švandová & Korn, který si zde podle všeho zopakoval stejnou roli jako ve starším českém filmu Brak; Langmajerova postava je zde ještě nesympatičtější než minule, a ani ta Voříšková se mi zde už nelíbila), a celé to zabil otravný product placement na Hyundai a stupidní postavy policistů, jakož i podobně stupidní závěrečné rozuzlení, v němž se vše zázračně bezpracně vyřeší propadnutím do sklepa - scénář je celkově velká slabota. Jedničku mám hodně rád a ani trojka není kupodivu tak špatná, ale tohle se prostě nepovedlo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Bobule mě naprosto vůbec nebavily a ničím neuchvátily, vlastně jsem u nich dost trpěl. Ale světe div se... Na rozdíl od mnoha jiných současných českých filmů se (kromě zisku, samozřejmě) 2 bobule vůbec o nic nesnaží, na nic si nehrají a hlavně se nesnaží o něčem vypovídat či mít snad nějaký smysluplný obsah, i sami tvůrci myslím dlouho nedumali nad tím plytkým, suchým, stokrát obehraným, schématickým samospádem se řítícím ke konci a místy až kýčovitým příběhem, který napsali a natočili. A snad právě proto, jsem se k mému vlastnímu podivu i smál, a to tam, kde jsem měl a ne tam kde jsem neměl. A to je co říct. Je to hloupé, suché, bezvýznamné, naprosto bezobsažné, tuctové, kýčovité, neoriginální, místy mi bylo až stydno, ale občas docela zábavné. Krampol občas zaperlí, některé fórky zafungují jak mají a samozřejmě kompetentní lidé věděli, že i mnozí z nejzapálenějších intošů se smyslem pro krásu se na to podívají alespoň kvůli Tereze a Janě, kterážto první tu je opět jen jako okrasa a ta druhá kromě té okrasy a schopnosti se i v pokročilém věku svléknout do polonaha, i něco zahraje. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Stál jsem před pár dny, tuším to bylo na samém konci dubna, na zastávce a náhodně zaslechl konverzaci jakéhosi plebejského páru. Muž vyprávěl ženě o tom, že právě viděl 2Bobule a že to bylo ještě lepší než první díl... Co si budeme namlouvat, není - ale je to zároveň daleko koukatelnější než všechny Lištičky, Muži v říji atd. Nikterak originální, Voříšková se nesvléká a smích trhající bránici se taky nekoná, ale musím uznat, že jsem se párkrát uchechtl, zvláště po druhé polovině snímku, hlavně ve scénkách s policajty. Hodnocení kolem padesáti procent (v tuto chvíli 54) je dle mého názoru zcela zasloužené a film navíc zcela nechtěně slouží jako sociologický materiál - zatímco chlapi si vesele chlastají a nejsou schopni nic zvládnout, všechno nakonec zachraňují ženy (kterým ovšem muži veškeré zásluhy upřou a ony se po nich ani neshánějí). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zdejší komentáře pročítal, a že mě dost zaujali, nedokázal jsem vesměs pochopit, proč tomu zdejší uživatelé napálili tak negativní hodnocení. Mrzí mě, že právě tito uživatelé tuhle databázi neskutečně shazují protože právě kvůli těmto idiotům český film v jistých ohledech chátrá. Jim vadí to, že se filmu chopil někdo jinej, že v něm hraje, jindy neoblíbenej Jirka Krampol nebo Jirka Korn, ale také především to, že je to druhý díl, který už předem měl ohlášeno od těchto rádoby chytráků, že jej po premiéře schodí pod úroveň. Tihle ubožáci si pak chodí na novinářské projekce s tím, že jsou zvědaví, jak se s tím tvůrci vypořádali a nakonec tomu napálí odpad nebo jemu podobné hodnocení a vůbec nehledí na to, že obyčejný diváky ten film opět bude bavit. Tak jsem vesměs hrozně rád, že na tuhle stránku plno lidí nechodí, aby si nemuseli zkazit dojem o kdejakých českých patriotech, kteří to s českým filmem "myslí dobře" a jdou do kina na film podle svého uvážení. 2Bobule jsou totiž ve skutečnosti opravdu slabší než první díl, ale pořád se na ně hrozně hezky kouká. Jde z nich pohoda moravské krásy a také opilá nálada, se kterou se táhne celý film. Já jsem se bavil, plno lidí kolem mě se mnou a to zdejším samozvaným hlupákům nikdo nerozmluví. Kecat si můžou co chtěj. Sice tu opět srazili jeden milej českej film, ale ti normální se jim na to vyserou, protože kdo by měl poslouchat člověka, který nikdy s ničím nebude spokojený a pořád jenom bude kritizovat? Já teda rozhodně ne. Taky právě proto jsem se na 2Bobule hrozně těšil, protože jsem věděl, že samotní herci nedokážou zklamat. Dokonce i jindy protivnej Jirka Krampol mě v tomhle případě příjemně překvapil. A nejen on...Jenže to tihle nedodělci nikdy nepochopí. Ještě že statistiky vypadají jinak a tvůrci si můžou mnout kapsi. Zaslouží si to...Do českých a moravských luhů a hájů totiž přivedli, v obou dílech, příjemný vinařský příběh s fantastickými herci, který se tu vyjímá a vyjímat ještě dlouho bude. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení 2Bobulí začalo na přelomu května a června v okolí Prahy. Poté se celý štáb přesunul na stěžejní a velmi očekávanou část natáčení do slunné oblasti vinic a sklípků jižní Moravy, kde se převážná část komedie o víně pochopitelně odehrává. Ke konci se filmaři znovu vrátili do středních Čech, kde v obci Mořinka u Prahy vznikaly některé interiérové záběry a pro velké finálové scény celého filmu se štáb přesunul do lomu. [Zdroj: Bioscop] (POMO)
  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)
  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)

Reklama

Reklama