Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 634)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stominutová reklama na různé zahradnické potřeby, v ní vložená jedna kratší na mobilního operátora nabízejícího volání levnější než SMS a jedno více než podprahové sdělení o útlaku hispánských přistěhovalců. Holt, slibem v podobě traileru nikoho neurazíš, viď Roberte.. Po krátké návnadě před Grindhousem jsem asi neočekával nic jiného, ale s výjimkou pána jménem Fahey a Ave Maria akce v kostele stejně cítím zklamání. I na Rodrigueze se totiž rozhostilo nezvyklé dialogové pusto, k tomu si přidejte docela slaboučký drive jinak potenciálně kulervoucího námětu a máme tu zas až ne tak překvapivé zjištění, že z El Mariachiho pouzdra na kytaru se už delší dobu line jen jedna a tatáž obehraná písnička. Spoiler: Těžko ho zabít, pana Seagala, jen co je pravda. Než Macheteho mačeta prošla tím podkožním tukem ne nepodobnému tomu, kterým se honosí plejtvák myšok, nějakou dobu to trvalo.. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Planetu teror udělala nadsázka, ironie a přehnanost. Vše bylo namícháno tak precizně, že výsledek byl dokonalý. Mačeta, to je úplně jiné kafe, ještě slabší, než Auto zabiják. Jako fiktivní trailer na začátku Planet teror - dokonalé a vtipné. Roztahané do hodiny a půl - totálně nepůsobivé. Danny Trejo je možná cool, ale jen prvních deset minut. Nejzajímavější postava z celého filmu je ta, kterou ztvárnil herec, který neumí hrát - Steven Seagal. Až na závěrečnou trapnost (do které Steven určitě promluvil) se mi záporácký tón jeho postavy nesmírně líbil. Film nemá scénář, což bylo očividně cílem, ale aby celý film stavěl na zběsilém střihu a běhání sem a tam, to už bylo moc. Machete zde není ani vykreslen jako úplný magor, ale jako mexický Robin Hood, který místo šípů tasí křovinořez. Zasmál jsem se třikrát, zbytek jsem těžce protrpěl. Nepovedený příspěvěk do Grindhouse. 40% 28.09. 2010 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jsou béčka pitomá a směšná. Pak jsou béčka nadsazená, až parodická. A nakonec béčka uvědomělá, stylová a správně pochopená a uchopená. Takovým je i Rodriguézův Machete. Nevytratilo se z něj nic, co jsme milovali ve fiktivním traileru, záchvaty smíchu jsou ale pouhými třešínkami na dortu upečeného z násilí, krve, hlášek a spousty a spousty stylu. Rodriguez je šílenec, který šlape vedle, Machete je ale špičkový. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Machete není až takovou zběsilou jízdou, jak by se ze začátku mohlo zdát, přesto je více než důstojnou tečkou za plejádou letošních action-movies ve stylu 80-tek (The Losers, A-Team, Expendables). Danny Trejo tu rozsekává většinu sráčů, co si to zaslouží, pár z nich zase nechá žít, jelikož si useknutí hlavy až tolik nezaslouží, a naopak úplně všechny kočičky tu pěkně z fleku vojede. Rodriguezová a Alba nejsou výjimkou! De Niro nezklamal, Seagal překvapil, Savini potěšil. A hudba mi tam skvěle sedla, Rodriguez se nezapře! Je pouze docela škoda, že si ten úvodní krvavej masakr neudržel až do konce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mě líbilo jak tam soudruh Mačeta sklátil každou budovatelku, co mu přešla přes cestu. Na to, jak byl hnusnej fakt slušný skore. Celkově by filmu prospěl hlavně jiný režisér, třeba fight Trejo - Seagal by šel natočit mnohem líp. Vzpomínáte třeba na Kill Bill závěr první části a fight nevěsty a O-Ren Ishii, tak něco podobnýho, kdyby bylo i tady, dlouhý závěry, hudba a vychutnávat si každej pohyb. Jo, Tarantule ten měl udělat mačetu a ne Rodriguez, ten mě v poslední době akorát tak těžce nasírá. Zmínil jsem Seagala. Fakt by stálo za pokus zhubnout a zkusit se spojit s režisérem Andrew Davisem. Ten mu jako akčnímu herci rozuměl asi nejlíp a Seagal tady dokázal že pořád to svoje umí, ale nesmí vypadat jak těhotnej dinosaurus . Zmínil jsem Tréja. Ten báječně navázal na svou postavu z reklamy pro Mountfield a využívá zahradnický potřeby, takovým způsobem, že jeho soupeřům nepomůže ani kolo štěstí. Nezmínil jsem Michellku Rodriguezovou a to si nelaoufnu, protože tuhle holku neskutečně žeru, jak její roli tady, tak to napadení fízlů v realu a to už vůbec nemluvím o její prdelce. Když už jsem zmínil Michelle, bylo by ode mě sprostý nezmínit slečnu Albu. Tahle holčina na to, že není přímo můj typ se mě tady docela líbila, když pominu fakt, že občas působila spíš legračně než charismaticky. S De Nira bylo cítit s jakým nadhledem si svou postavu doslova užívá. Ostatně on se celý film nebere příliš vážně a asi proto mě chutnal. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama