Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

predators 

všechny recenze uživatele

...a ruku v ruce spolu žili šťastně až do smrti. Ano, asi tak nějak má vypadat romantika, pro někoho možná. Bohužel, já ji viděl až na samotném konci. Je mi to líto, protože hodnocení tady kolem je více než dobré, ale já si dovolím nesouhlasit. To je taky výhoda csfd:-) Děj je hodně plitký, a až na pár světýlek ve tmě, i nudný. Jednou jsem se zasmál, to je asi vše, co k tomu můžu říct, ikdyž mě asi mnozí ukamenují... :-) Zajímavosti: Mnozí si myslí, že zavolat do rádia, byl chlapcův nápad. Omyl, navedl jej Sam(T. Hanks). / Možná si myslíte, že Mag Ryan na E.State Building pustili. Taktéž omyl, dostala se tam až druhý den ráno. :-) 40% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Průměrný romantický film. Netuším v čem je pro zdejší většinu tento film tak vyjímečný. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je milý film. Co se týče hereckého obsazení, tak jsem byl spokojen. Příběh je sympatický, herci prožívají své role a jejich výkon se tím rapidně zvedá. A scéna, kdy snoubenci oznámí, že pálí za jiným a že se rozchází, načež on pokrčí rameny a popřeje jí štěstí mě pobavila nejvíc. Hold ve správném romantickém filmu je potřeba se co nejelegantněji zbavit otravných poloviček, tak aby hrdinka nebyla za mrchu. ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Opravdová romantika, co chytí za srdce. V tom si Američané s nikým nezadají. Místy jakoby vytržené z reality, ale zřejmě pouze při srovnání s naší mentalitou a vyznávanými hodnotami. Mladý vdovec splňoval veškeré atributy, aby se na něj ženy lepily jak obtížný hmyz. Díky malému synovi si nestačil odtruchlit ztrátu své milované. Setkání na druhém konci země bylo osudové. Sam a Annie se dali dohromady. Hanks s Ryan jsou sázkou na jistotu. Vždyť i v Lásce přes internet se jim skvěle dařilo. B. Pullman, byť ve vedlejší roli, odvedl kus dobré práce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cením si tento film vysoko, pretože už skôr patrí k pametníckym a vo svojej dobe to bola jednička. Citovky to boli vyvážené a v niektorých miestach si zo slaďákov robili srandu. Proste všetkého mám byť akurát. Hanks aj Meg Ryan sú výborní, ďalšia romantická komédia s najlepším filmovým párom patriaca do škatuľky tých, čo sa nikdy neokukajú. Tentokrát im výborne sekunduje aj syn Toma Hanksa. Nevim, ako veľmi je normálne cestovať na rande cez celú Ameriku, ale tam je možné všetko. Filmu to neškodí. Ako komédia a dráma slabé, ale romanticky výborné. Bez Hanksa a Ryan by to bolo ale o dosť nižšie hodnotenie. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se chtěla podívat už dávno. Tom Hanks je můj oblíbený herec a už jednou jsem si ověřila, že s Meg Ryan tvoří ve filmu pěkný pár, který se k sobě hodí a kterému to sluší. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je hodně milý film, který v té kategorii romantických patří k tomu lepšímu, co Američané vyprodukovali, a zásluha je to hlavně herců a scenáristů. Jak už jsem ale psala, stejnou dvojici jsem viděla už jinde, mám na mysli Lásku přes internet, a ta se mi v porovnání se Samotářem v Seattlu zdála lepší, proto "jen" tři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)
  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama