Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rozťahaný film plný náhod, na ktorých stojí aj veľa romantiky, no hlavne aj po konci filmu z toho cítim istý chlad, čo ma veľmi neteší. Meg Ryan som nikdy veľmi nemusel, plus ani jej postava ma veľmi nezaujala, no od Hanksovej postavy by som čakal trocha viac. Film o hľadaní sa, to je v tom to krásne, no dalo sa z toho vyťažiť omnoho viac, možno keby to bola francúzska romantická komédia alebo keby sa jej ujal nejaký poriadny režisér, čo práve prežíval nejaké inšpiratívne obdobie vo svojom živote, tak možno by to bolo o inom. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už opravdu znovu vidět nemusím. Film stojí jen na hlavní herecké dvojici Hanks, Ryanová a nedokáže nabídnout nic víc. Scény s tím spratkem Jonášem (nebo jak se jmenoval) mě vyloženě štvaly (btw už vidím, jak takhle malého kluka pustí samotného do letadla) a film byl už moc sladký i na mě. Průměr, existují lepší romantické filmy. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Libo-li starosvětskou romanci v čisté a nezkalené podobě? Takto lze totiž přesně charakterizovat film, kde láska má hlavní slovo, a která je přesným zástupcem žánru se vším kladným i záporným, co si lze pod touto charakteristikou představit. Klady jsou nesporné. Jde zde jen a pouze o lásku, o míjení, váhání, ztráty a nalézání. Žádné rušivé násilné elementy a scény, naopak vše si samovolně plyne, a to je fajn. Bohužel ale nechybí ani zápory, kterých se takové filmy nevyvarují. Pomalejší scény, které jsou často i nudné, pomalu se posouvající děj, hudba, která diváka spíše zklidňuje a uspává. Naštěstí ještě jeden klad je zde ale nezpochybnitelný. Tom Hanks a Meg Ryan z tohoto filmu dělají klasickou romantiku, která se vám prostě musí prodrat až do útrob srdce a přesvědčit vás, že jsou-li si dva lidé souzeni, najdou k sobě cestu. A to je přece pro každého, kdo je z hloubi duše romantik a věří na romantiku a osud, úžasné zjištění. Rád bych film ohodnotil nadprůměrně, ale bohužel čas je nesmlouvavý nejen k lidem, ale i k uměleckým dílům. Právě ta starosvětskost filmu ubírá na aktuálnosti a na kvalitách, ale i tři hvězdy jsou za určité konstelace z mého pohledu velmi dobrým hodnocením. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komika, která mě nerozesměje ... smutek, který mě nedojme ... romantika, která mě nezahřeje. Nevím PROČ, ale je to tak ... poprvé, podruhé i potřetí - nic s tím nenadělám. Snad že v české kotlině nebývá zvykem svěřovat se se svými nejintimnějšími záležitostmi rádiu - a zveřejňovat tak všechna svá velká trápení. Alespoň to NEBÝVALO zvykem ... před tím, než do našich dveří vstoupily internet a sociální sítě ... a reality show. V každém případě se jedná o "limonádu", která je na můj vkus příliš lepkavá. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do puntíku splňuje definici romantického slaďáku a ve všech jeho částech exceluje. Takže pro ženskou část populace ideální film na pobrečení si, pro ostatní jen cukr složený ze známých klišé. Jak už ale bylo řečeno, ve všech bodech nezbytných pro tento typ filmu je dotažen téměř k dokonalosti; pomáhá tomu povedená dvojce - milá Meg Ryan a citlivý Tom Hanks. Cynici, třeste se! 3,5* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)
  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama