Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy to u mňa nemajú vôbec ľahké. A ak to ešte navyše majú byť komédie, tak ešte ťažšie. U týchto filmov som chorobne citlivý na každý náznak gýču, falše, klišé a podobných zlozvykov, ktoré sa práve u nich vyskytujú v hojnom počte. A ak na ne naďabím potom mi je jedno, čo si o nich myslí kritika, užívatelia ČSFD i moji známi. Preto sa zhodnem s minimálnym množstvom divákov na hodnotení takých úspešných filmov, akými boli napr. Láska nebeská, Duch, Notting Hill a samozrejme aj tento o Samovi zo Seattlu, o ktorého úspešnosti neviem nič. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděla někdy ve své pubertě a teď - po tolika letech ho vidět znovu bylo dost zvláštní :) Tento typ filmu je pro mě tou klasickou americkou komedií z devadesátek :) Doba, kdy měl Hanks svoji kudrnatou kštici a Ryan byla ještě krásná, přirozená holčina bez plastik...Film je plný amerických klišé, skvělýc pracovních možností a každodenních trápení :D :D Ale řekla bych, že tomuto filmu to nějak odpouštím ;) ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Romantické to bylo, ale velmi nepravděpodobné, taková pohádka ... určitě mě bavilo sledovat už předem odhadnutelný konec, protože Toma Hankse i Meg Ryan mám ráda. Ale byl ve filmu aspekt, který já opravdu nemusím, a to role malého chlapce, který je opět chytřejší a samostatnější než jiné děti v jeho věku. Na takové herecké role jsem trochu alergická, kdy je ve filmu malé dítě, co uvažuje jako dospělý a sám se vydá přes půl světa do cizího města, aby tam potkal úplně neznámou osobu, kterou si oblíbil z dopisu ... A ještě to nikomu v letadle není divné ... Divné. :-) 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Viděls Osudovou přitažlivost ??" - "Tos mi nedovolil !!" - "Ale já to viděl !! A zděsil jsem se, jako všichni chlapi v Americe.." ;) Další výsostně ephrondiziakální biják..;) Nora Ephron velmi ráda variuje téma osudové lásky, jíž se zkrátka nedá ubránit, která prostě vždy dříve nebo později dojde naplnění, když se nabízí asociace zejména s jinými slaďáky Když Harry potkal Sally, k němuž psala scénář, či Láskou přes internet, která vlastně rozvíjí druhý motiv, který zkoumá i právě zde, totiž zda je možné se zamilovat, nechat se člověkem okouzlit bez osobního kontaktu, dík třeba jeho hlasu, zkrátka jaksi nepřirozeně - Dnes stále aktuálnější.. - prostřednictvím technologií.. Taková láska na první poslech.. Chtělo by se říct nic víc, že ?! Ovšem skvostné dialogy, odkaz ke klasice, přirozenost a herectví Toma Hankse a Meg Ryan, jedné z nejsympatičtějších hereček vůbec, činí Samotáře v Seattlu neodolatelným.. A ta chemie mezi nimi zkrátka je !! ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu som si hovoril dve veci: 1. Čo je na tom filme také výnimočné (ja si dovolím povedať, že možno aj kultové) a 2. kedy sa to už chcú stretnúť (dať dokopy). Po filme som na to došiel: 15 minút. Posledných (približne) 15 minút som pochopil dôvod prečo som celý film pozeral. Nechcem spoilerovať, preto nebudem konkrétny. Ale zakončenie filmu mi dalo odpovede na obe otázky, ktoré som mal a lepšie to už Nora Ephron (na môj vkus) zakončiť snáď nemohla. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama