Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Romantické komedie nejsou pro mě, nikdy nebyly. Jsem schopen tolerovat a pobavit se u romantické komedie, která je více komedií než romancí, ale kde romantika, nevtipné dialogy a slaďáky převažují, tam trpím tak moc, jak moc je film špatný. Samotář v Seattlu je jako film velmi zdařilý, proto jsem netrpěl, ale přes průměr se v mém hodnocení nikdy nedostane. Proč byla Hejlíčková v Cinemě z těchto filmů tak zvlhlá mi je záhadou a záhadou vždy bude. Asi jako většině chlapů. Dvakrát a dost, potřetí tento film už vidět nechci. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Romantické to bylo, ale velmi nepravděpodobné, taková pohádka ... určitě mě bavilo sledovat už předem odhadnutelný konec, protože Toma Hankse i Meg Ryan mám ráda. Ale byl ve filmu aspekt, který já opravdu nemusím, a to role malého chlapce, který je opět chytřejší a samostatnější než jiné děti v jeho věku. Na takové herecké role jsem trochu alergická, kdy je ve filmu malé dítě, co uvažuje jako dospělý a sám se vydá přes půl světa do cizího města, aby tam potkal úplně neznámou osobu, kterou si oblíbil z dopisu ... A ještě to nikomu v letadle není divné ... Divné. :-) 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Osud vymysleli lidé, kteří nevěří na náhodu…. Pro mne jeden z nejlepších romantických snímků. Spousta citových klišé, které však fungují a vůbec mi nevadí, že už na počátku vím, jak to dopadne. O to tu přece jde. Jako v těch filmech s C.Grantem, ve kterých lidé na filmovém plátně hledali něco, co jim chybělo. Ve světě je spousta zoufalých žen. A chlapi? Ti by se neměli stydět za své city! ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Se mi tu asi někdo snaží namluvit,že Seattle smutné místo je. Kdysi mi bylo zděleno,že je to tam samý Singles a teď ,že přičinlivým Samotářům se prostě musí zadařit.--Už aby někdo natočil nějaký veselý příběh z tohoto města ,nebo tomu malý děti začnou věřit,že co obyvatel Seattlu to zamyšlený posmutnělý rozumbrada-bradkyně.(ale jinak je tam veselo,jako třeba onehdy kdysi ,když Plant - ano ,ten Plant z Led Zeppelin - strčil na nějakým mejdanu v tomto uslzeném městě, nějaký pipině do pipiny okounka.Okounek se lek,aby ne ,a ploutvičky roztáhl,čímž se vzpříčil.To byl průkakej!! A jako námět pro film mnohem zajímavější a bohatší,než deset malých opuštěných samotářů. A romantiku by tam pánové a dámy z holyvůdu určitě nějakou taky dostali ) ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Dvojku Tom Hanks a Meg Ryan mám asi trochu radši v jiné romantické komedii, Lásce přes internet. Zřejmě dosti i proto, že narozdíl od Samotáře v Seattlu tam mají, ač povětšinou nejde o kontakty osobní, přece jen více vzájemných interakcí. V Samotáři, tak jako bývá vcelku zvykem i v jiných (romantických) komediích, můžeme zaznamenat poměrně dost různých absurdit, náhod, "prestřelenin", klišé, které někdy, zvlášť když to člověk sleduje s odstupem, poněkolikáté, možná působí až trochu úsměvně (např. Sam vykládá na letišti synovi o osudovém setkání se ženou a přesně v tu chvíli se náhodou objevuje Annie; dítě, které potřebuje obstarat bez vědomí otce letenku, má za kamarádku zrovna dceru lidí, kteří pracují v letecké společnosti; dítě zapomene batoh přesně tam, kde je třeba, ve chvíli, kdy je třeba; už trochu moc pubertálně zamilované pohledy na Empire State Building zejména ze strany Annie atd.). Pořád je to ale milý film s osvědčenými herci v hlavních rolích (k ústřední dvojici můžeme připočítat např. i alergika na vše Billa Pullmana), s malým sympatickým dohazovačem, který jim zdatně sekunduje, s příjemnou vánoční/zimní atmosférou a navrch velmi povedeným hudebním podkresem. Jeden z těch pohodových snímků, na které se člověk docela rád podívá opakovaně. 75 %. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)
  • Původně měl film režírovat Garry Marshall. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama