Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (687)

Fr 

všechny recenze uživatele

VŠICHNI JSTE PĚKNĚ V PRDELI!..... Lepší příležitost k návratu Gordona Geeka a pánů z Wall Streetu nemohla přijít. O. Stone se vyžívá ve finanční krizi, poukazuje na steroidové bankovnictví a ptá se: UVĚDOMUJETE SI, CO JSTE ZPŮSOBILI? Odpověď je jasná jako výpis z banky. Ale co na to obyčejný filmový fanda? (Fanda?) Stone je silný ve věcech financí, spekulací, informací... tedy faktu. Rodinná melodramata už mu tolik nežeru. A nevidím tu ani žádnou výstrahu, morální podtext je stupidní asi jako ta odpověď: JE DOBRÉ MÍT HODNĚ PENĚZ. ALE NENÍ DOBRÉ JICH CHTÍT ZA KAŽDOU CENU VÍC A VÍC. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci nastudovat skok pod soupravu metra. 2.) Láká mě ,,MORÁLNÍ HAZARD“. 3.) Ještě jsem neviděl rozmlátit obraz ,, Saturnus požírající svoje děti“. 4.) Jsem pojišťovák a chci omrknout nějaký ,,grify“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

I ekonomikou křtěný divák lecčemu nemůže rozumět. Naštěstí je tu Stone, za poslední dlouhé roky asi v nejlepší formě, který rozehrává další ze svých žalob. Tentokrát se pouští do těch chamtivých, kteří přivedli svět do hospodářských problémů. Naštěstí se vrací i vyzrálejší a vězením poučený Gordon Gekko, který už spíš víc glosuje a radí, než aby se sám do her o zelené bankovky pouštěl. Na to jsou tu jiní a je to škoda. Víc Douglase, méně LaBeoufa, přidávám se. Navíc bych čekal vzdušnější, důraznější scénář. Sice je fajn, že je Stone je řemeslně bezchybný (výborná kamera mimochodem) a občas nabídne živější střihovou pasáž, ale jinak je to občas pod tím nánosem chytráckých ekonomických průpovídek docela nuda. Přitom se nabízelo třeba víc zapracovat na napjatém vztahu mezi Brolinem a LaBeoufem.. Herci jsou do jednoho výborní!! Nejen proto nejlepší Stone od Vítězů a poražených - to je samo o sobě pochvalné.. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko víc a dostal naprosto obyčejné drama o Wall Street. Shia LaBeouf, i když mi jako herec nevadí, tak mi tady vůbec neseděl. Pro něj tato role byla zvláštní a já si ho nedokázal představit jako prachatého chlápka co se pohybuje ve Wall Street. Jeho osobnost se hodí do jiných filmů a obsazen na jeho roli měl být daleko zajímavější herec. Shia LaBeouf vypadá, jako by do pěti neuměl počítat a do Wall Street se ničím nehodil. Nechci být příliš kritický, protože on je dobrý herec, ale tady to prostě nešlo... 5/10 = 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá režie, výborné herecké výkony, Shia je bezvadný a Michael Douglas potřeboval návrat Gekka jako sůl, ale nějak si nejsem jistý jestli bychom se bez druhého Wall Streetu neobešli. Nicméně comeback se Stoneovi dáří. Všichni jste pěkně v prdeli. Ještě to nevíte, ale jste generace nindžů. Žádný příjem, žádné zaměstnání, žádný majetek. Máte se na co těšit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoduse receno, nebavilo me to. On me buhvijak nebavil ani prvni dil, ale ten byl proste spickovej. Mimochodem, znalost prvniho dilu neni nijak zvlast nezbytna, nicmene je fajn vedet, kdo ze to je ten Gekko a znat aspon trochu, co se stalo, protoze tu je na to par narazek a jedno spickovy cameo. No a pribeh tohohle dilu je aspon pro cloveka, kterej se nehrabe v akciich o nicem, hromada radoby chytrejch kecu, ktery spis nudi. Stone rozjizdi dve linie, tu financni, ktera uz ale bohuzel neni tak zajimava jako v prvnim dile, sice tu furt jde o podvody, ale proste je to podany takovym stylem, ze vam to je ukradeny a navic jsem u spousty veci ani netusil, co ze to vlastne resi. Druha linie je takova romanticka, vztah hlavniho hrdny se svoji pritelkyni a usmirovani se s otcem, coz je samozrejme Gekko. A tady to pro zmenu narazi na herce. Mulligan je totiz silne nesympaticka kravka, o kterou bych si neoprel ani kolo. O Shiovi snad ani nema cenu mluvit, to je proste takovej blbecek, kterej se sem absolutne nehodi a sledovat ty zkuseny bankere na poradach a mezi nima se motajiciho Shiu, kterej si hraje na velkyho borce, je proste spis k smichu. Zachranujou to trochu vedlejsi postavy, Brolin, Langella, nesmrtelnej Wallach, ale to jsou proste jen vedlejsi postavy s minimem prostoru. Jedinej, kdo nezklamal, je Douglas, sice hodne zestarlej, ale porad charismatickej parchant, takze kdyz je na scene, film dostane trochu stavy, bohuzel vetsinou je na scene otravnej Shia. Ale i pres tohle vsechno se neda filmu uprit, ze je skvele natocenej, Stone sem tam nepohrdne ani nejakou tou kamerovou vychytavkou, ale kdyz to porovnam s prvnim dilem, tak je to jako srovnavat hovno se zlatem. Pro me zkratka zklamani. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (27)

  • V cameo roli se objevil Donald Trump. Svůj part natočil v listopadu 2009. (casyy)
  • Josh Brolin kvůli roli Brettona Jamese musel za měsíc shodit přibližně 14 kilo. (casyy)

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama