Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden den, kdy se vlivem zvláštní změny atmosféry ze všech zvířat stanou nelítostní zabijáci. Ten den, kdy se z vašich domácích miláčků stanou zákeřní agresoři, z roztomilých atrakcí nejhorší noční můra... A právě tento den se vydává skupinka turistů po jednom z největších safari-parků na světě. (matestlust)

Recenze (32)

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek pravidelnému striedaniu všetkých možných zvierat (pokus o ultimátny nature amok á la o 7 rokov mladšia talianska Divoká zver) poskytuje bohužiaľ Deň zvierat zúboženému divákovi monotónny a zbytočne dlhý dej, príliš jednoduché a nie veľmi sympatické postavy (nakoniec najpozitívnejší dojem zanechá asi Leslie Nielsen v brutálne nekomediálnej úlohe) a nezaujímavé útoky zvierat (čo je pozoruhodné, keď uvážime, koľko živočíšnych druhov sa tu stretlo). Plusy? Páčilo sa mi, že sa film odohráva vo vysokých horách, kde je skupinka turistov a sprievodcov napadnutá polovicou existujúcej živočíšnej ríše. Pozdávala sa mi aj nepredvídateľnosť ohľadom likvidácie postáv, o ktorých som si myslel, že na 99% prežijú. Niečo do seba mala tiež samotná živočíšna ríša, jej scény sú však v samotnej snímke dosť nešťastne nakrútené a zostrihané. Síce oceňujem, že ide o reálne zvieratá, dnes by sa to zrejme riešilo formou CGI, no možno by to tak bolo lepšie. Počítačom vytvorené zvieratá by v útočiacich scénach pôsobili realistickejšie a nie iba ako vycvičené krotké zvery, majúce strach zo svojho prísneho cvičiteľa, stojaceho meter za kamerou. Svojrázne pôsobí aj priebeh útoku – hoci sú zvieratá v presile, iba raz za čas vyskočia z tmy, zaútočia na osobu X, plno revu a kriku a zrazu zviera bezdôvodne útok ukončí a stratí sa v tme, pričom oblečenie osoby vôbec nie je roztrhané a na tvári má dva škrabance. A scénu s „lietajúcimi“ krysami radšej nechám bez komentára. Režisér rok dozadu natočil predsa len o dosť lepšieho Grizzlyho (tiež s Christopherom Georgeom v titulnej úlohe). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Abych tu uvedl na pravou míru to rozdávání s medvědem. To znamená, že se s ním začne Leslie prát, nic jinýho. A vlivem toho záření se ty instinkty neprobudí jen v lidech, ale taky ve zvířatech, který jsou potom hodně agresivní, pokud se nepletu, tak hlavně zvířata typu jedovatí hadi a vlci a psi. No a ten medvěd, se kterým si to Leslie rozdával. A hádejte, kdo vyhrál? Problém tohoto filmu byl, že jsem tehdy ještě nevěděl, že Leslie hrál někdy i vážný role, takže jsem pořád čekal, kdy konečně udělá nějakou srandu. Jinak je to standardní horrorový béčko, přirovnal bych to k Piraním. A to jak zábavností, tak stylem vyprávění. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Díky změnám v atmosféře a UV záření se ze všech zvířat stanou nebezpeční zabijáci a z tohohle filmu se tak stává celkem solidní Animal Attack kterej už v dnešní předigitalizovaný době asi moc lidí neocení. Já ale nejsem fandou digitálních(CGI) efektů a vždy se raději kouknu na živá zvířata a práci s nimi. V tomhle směru film nabídne pestrou škálu záběrů na nádhernou faunu a flóru čehož si cením a za což ty 3hvězdy filmu rád udělím. Další film z mýho seznamu chci vidět kterej můžu vyškrtnout. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fluorocarbonové plyny z aerosolových sprejů pronikají do atmosféry a ničí ozónovou vrstvu. Na Zemi tak dopadá silné UV záření, které mění chování zvířat, ale i lidí. Zde šli tvůrci ještě dál a se zářením spojili virus vyvolávající agresi. V jednom plánu sledujeme skupinu turistů vydávající se pod vedením instruktora Steva do hor, ve druhém pak osudy obyvatel horského městečka a celkové dění v zemi spojené s ničivými účinky slunce. Na lidi postupně útočí draví ptáci, vlci, medvědi, pumy, chřestýši, ale třeba i psi. Jednu ženu napadne v noci vlk, jiná je brutálně přepadena dravými ptáky. Svoji daň si vyberou zdivočelí psi i medvěd. Jak už to bývá, možná nebezpečnější se však nakonec ukážou samotní lidé. Přidanou hodnotou je krásná příroda, scény se zvířaty mají napětí. Několik postav bez milosti zemře. Dnes asi spíše pro žánrové fanoušky a sběratele, já jsem ale po letech jednu hvězdu ještě přidal. Milovníci strhující akce a brutálních efektů by ovšem měli zvolit něco jiného. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem jako malej žral ale zároven jsem nesnášel scény s Nielsenem, snad chápete že já ho jako malej bral jako komedianta. Nicméně film i po letech má co nabídnout a poměrně rychle i uteče. Je tu sice moře chyb a naprosto hluchejch míst a zároven zápletka je spíše k smíchu ale na film se dost dobře kouká a má takovou slušnou atmosféru a neustále se tu i něco děje. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama