Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Wow :) Tak to bych od sci-fi z dob našich prarodičů (a možná i prapra) fakt nečekal. "Star Trek" 10 let před Star Trekem, jež si je v mnohém skutečně (jak je v zajímavostech uvedeno) inspirací více než zjevnou. A tohle je možná ještě o něco lepší, než Roddenberryho federativně-planetární mnohem mladší prvotina :) Na tu dobu prostě WOW, i po takřka 60 letech uznale pokyvuji. Ale netleskám, fakt je to v mnohém hrozně naivní a pitomoučké (na dnešní dobu) - asi jako první Star Treky, no :P ~ PS: Popravdě, Leslieho bych si asi ani nevšiml a vůbec ho nepoznal, nebýt tu o něm zmínky v komentářích. Asi bych si jen zpětně řekl, že hrál nějakého člena posádky stojícího vždy opodál. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

nekdy zaplnovani mezer ve znalostech prehistorickych scifaren stoji celou galaxii odhodlani. ja osobne jsem toto uz hooodne ulezele dilo na jedno posezenicko nezvladl k tomu se cestne priznavam. Kdybych zil pred padesati lety a sedel nekde v kine na premiere asi bych si misto popkornu kousal nehty a byl bych ze vsech tech nadhernych interieru a paacek,robotu a lejzrovych strikadel vyblikanej jak na prasku bohuzel dnes uz to neni ono. Anne Francis kocka je to jo :)ale klub nadraznich rebelu by se asi preci jen schodl na tom, ze robot co si na pockani vycuca z prstu 60galonu whiskey je mnohem rajcovnejsi:) ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kosmické sci-fi z roku 1956. Naprosto zasloužené 4*. Zejména s ohledem na věk filmu a skutečnost, že přestože jsou mnohé triky "primitivní" dokáže zaujmout, udržet a ani dnes nepůsobí směšně (samozřejmě, člověk si musí stále uvědomovat, že pro tehdejší "herectví" byla "prkennost" standardní). Planeta se zelenou oblohou se mi doopravdy líbila. I přes stáří tohoto díla považuji film za originální. ■ Leslieho Nielsena jsem nepoznal. ■ Pohledem do biografie herců zjišťuji, že představitelka hlavní hrdinky Alty, Anne Francis, zemřela jen před několika dny - 2. 1. 2011. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stáří snímku je sice hodně znatelné a v některých místech i rušivé, ale za myšlenku a temnou atmosféru by se nemusel stydět ani Steven Spielberg v dněšní době. Leslie Nielsen v hlavní roli vystupuje jako velký charakter, robot Robby je doslova ikonický a pohledná Anne Francis v krátké sukni je zpestření par excellence. Totožnost toho tajemného a dlouho očekávaného nepřítele mě tedy dost zklamala, ale na 50. léta přesto působí tenhle film docela převratným dojmem a je natočen tak zajímavým způsobem, že ani na chvíli vyloženě nenudí. Jít na to v té době do kina, asi bych si cvrnknul vzrušením do kalhot.. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo brakové scifíčka z 50tych rokov majú oproti mnohým dnešným veľkorozpočtovkám jednu výhodu. Takmer všetky sa nám snažia niečo dôležité povedať. Forbidden planet je filozofické sci-fi, ktoré má čo povedať aj dnes. Niektoré prvky pôsobia archaicky a smiešne, napríklad robot, ale drvivá väčšina filmu je stále veľmi pôsobivá. Atmosféra planéty je neopakovateľná, nepamätám si, že by som mal niekedy potom podobný príjemný pocit z cudzieho sveta. Bonus: mladý Leslie Nielsen. Po opätovnom zhliadnutí doporučujem sa vybaviť znalosťou predlohy v podobe Shakespearovej Búrky, ten film je potom omnoho silnejším zážitkom. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Robot Robby byl navržen týmem studia MGM. (ČSFD)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama