Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Zajímavosti (27)

Columbo - Dobrá pověst nadevše (1974) (epizoda) (S03E06)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Planeta opic (1968)

  • V scéne v prírodnom historickom múzeu v meste Ape City sa na vrchole schodiska niekoľkokrát zobrazí veľký pazúr podivného zvieraťa. Ide o sadrový odliatok nohy netvora, ktorý napadol kosmickú loď vo filme Zakázaná planéta (1956). (WalterIK7)

The Blob (1958)

  • U vstupu do kina je vylepen plakát, který láka na neexistující film The Vampire and the Robot. Ve skutečnosti se jedná o plakát k filmu Zakázaná planeta s robotem Robby s dívkou v náručí. (Braddy)

Serenity (2005)

  • Dva vraky lodí mají registrační číslo C57D jako odkaz na film Zakázaná planeta (1956). Na jednu z nich ukazuje Jayne při průzkumu, druhá je záchranná signální loď. Joss Whedon říká na komentáři na DVD, že název světa „Miranda“ si vypůjčil ze Shakespearovy hry „Bouřka“, ve které je postava takového jména, která říká „O brave new world that has such people in't!“ („Straň se světa, na kterém jsou takový lidé!“). Zakázaná planeta byla částečně založena na „Bouři“. (Galadriel)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama