Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

misterz 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, v ktorom sa dvaja mladí ľudia musia vyrovnať so svojou minulosťou. Je dobré, keď má človek pri sebe niekoho, kto mu rozumie.... Začiatok taký pomalý, ale potom sa to rozbehlo. Dejová linka sleduje mini príbehy niekoľkých ľudí, ktorí sa vzájomne ovplyvňujú, alebo potrebujú a tiež udalosti, ktoré ich obklopujú. Ďalší z filmov, ktorý nám pripomenie, čo je v živote naozaj dôležité a čo má skutočnú hodnotu. Koniec prekvapivý a emotívny. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Když už film o osudové lásce, tak takhle. Robert Patizón sice pro mě asi navždy zůstane vrcholem nesympaťáka, ale role věčne vykuřujícího pobudy s krátkou rozbuškou mu tady jednoduše sedla. Žádná z postav není černobílá (možná jen Ally k tomu trochu inklinuje), zejména otec v podání Pierce Brosnana není vždy tím, čím na první pohled vypadá a příběh překvapí hlavně tím, že si na nic moc nehraje a prostě je přiznaným opusem o velké lásce, plný klišé, která ale díky jeho upřímnosti tentokrát ani trochu nevadí. Navíc velmi nečekaný a překvapivý závěr (takže pozor na spoilery), který si pro nás tvůrci připravili, těžko někoho nechá chladným a větší katarzi na závěr si jen ztěží dovedu představit. I když možná stálo za to to utnou o několik minut dřív (ale kdybych napsala kdy, tak prozradím pointu). Kéž by teenagerky slintaly nad tímhle Patizónem z "Remember Me" a ne nad tím vyšisovaným tupírem, to by bylo na světě krásně a kultura by ještě měla o něco větší šanci. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Stupidní film! A ausgerechnet já v tom viděl opak všeho sympatického. Mám-li dychtit po člověku, pak po jeho neutuchajícímu přístupu k životu. A tyhle dva to zlomili - div se u toho nepřizabili. Přisuzujte mou uštěpačnost třeba faktu, že jsem singl, leč Remember Me je látka, která sice nepostrádá apokalyptický finiš, ale když byste do ní praštili, vyletí tuna pěny. Holt každý den není posvícení, ovšem chleba jsem alespoň dostat mohl. Až se příště budu chtít podívat na tragéda, podívám se do zrcadla. P.S. Sigur Rós při milostné scéně nakrkli, neměli to zapotřebí :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne tak špatný film, který sice většinu času padá na provařené romantické linii, režisér se s tim ale popral celkem dobře. Celý film si drží celkem pochmurnou atmosféru, jenom to tempo bylo místy dost pomalé. Hlavně se to ale snaží hrát přes psychologii postav, kterou první polovinu pomalu načrtává (takže se toho zde moc nestane), aby se to pak hodně příjemně rozjelo. Celé to pak korunuje celkem šokující závěr, který mě osobně dost potěšil a nikterak samoúčelným útokem na diváka mi nepřišel. Naopak mi do dosavadní atmosféry filmu sednul. Herci hrajou většinou svůj kvalitní standart. Teda kromě Roberta Pattinsona, který hraje opět svůj nekvalitní standart. Ten kluk, ať už s bílým make-upem na ksichtě nebo bez něj, hraje prostě úděsně a dnešní puberťačky by na něj už měly sakra rychle zapomenout. To se potom může sympatická Emilie de Ravin snažit jak chce, ale sama tu chemii mezi nima prostě nevybuduje. I tak je to ale vcelku příjemné romantické drama, u kterého jsem čekal podstatně horší výsledek. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nahorázně intenzivní dílko, u kterého jsem, po opravdu hodně dlouhé době, vydržel v kině až do poslední řádky závěrečných titulků. Pattinson zahazuje vizáž impotentního upíra a energeticky se představuje jako normální člověk do pohody, který do sebe kopne panáka(y) whisky, denně dá krabku Marlborek a s týden neoholenou tváří naplno prožívá každý moment v prosluněné džungli velkoměsta. Sice to stále není to pravé ořechové, ale jakmile se skicou v ruce rozrazí dveře konferenční místnosti a vypustí své vnitřní démony, tak obdivně tleskám. Tentokrát nevolám s hlavním hrdinou o pomoc... Tentokrát na něj nezapomínám. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Během pauzy při natáčení pouliční scény byl Robert Pattinson (Tyler Hawkins) zraněn, když utíkal před horlivým fanouškem a paparazzi. Nedával pozor, kam běží, a narazil do zaparkovaného taxíku. Jeho zranění nebyla vážná, ale přesto mu přišli na pomoc bodyguardi. (c.tucker)
  • Hawkinsovi se původně jmenovali Rothovi. (c.tucker)
  • Severoamerické tržby dosáhly 19,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 56 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama