Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukážkovo plochý film s absolútne nezvládnutou psychológiou postáv. Vzťahová dráma, ktorej jediný uveriteľný vzťah je ten, pre príbeh menej podstatný (Pattinson a jeho kamoš). Akoby sa fanúšikom seriálu Beverly Hills 90210 niekto snažil zdeliť, že život vie byť naozaj ťažký. Prekvapivý záver je skvelým, ale v tomto filme trestuhodne preplýtvaným nápadom. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale notak! Spoilery nabitý komentář. Pattinson neumí hrát, v detailech dělal neuvěřitelné chyby, které se ve výsledku totálně podepsaly na celém filmu. Bože, vždyť jemu jsem nedokázal uvěřit ani otočku a chůzi pozpádku před svojí holkou. Děj je uspávající a hned ze začátku nabídne mega spoiler, který diváka těsně před koncem připraví o největší divadlo. Průměrně inteligentní divák, když hned na začátku přečte, že děj se odehrává v roce 2001 v New Yorku, napadne ho jediné - budou tam teroristé? Když cca. 15 minut před koncem začne režie cpát divákovi uspokojující obrazy, podmanivou hudbu a pocit, že všechno se krásně povedlo, každého napadne - co se teď posere. Když Brosnan začne naléhat, že schůzka se stane v mrakodrapu, nikdo už nemusí čekat na ten ŠOK, že je to Obchodní světové centrum, prostě mu to dojde. Zapojení 11. září bylo jenom pro jednu věc - diváka šokovat a nabídnout něco, co ani ve snu nečekal, pokud ale děj nabízí spousty náznaků, co se ve výsledku stane, je to podobné, jako střílet na pláži Omaha s petardama. Celý film hodnotit nejde, protože ten byl jenom vata, která předcházela konci, vsadím se, že původní myšlenka byl konec filmu a to ostatní se domyslelo až potom a dle toho to také vypadalo. KDE BYLY KURVA EMOCE? Žádné zabroukaní na citlivou strunu, nic, tupý Pattinson s výrazem upíra ze Stmívání a zde naprosto nesympatická Ravin, která nedokázala zahrát ani zamilovanou. Slabé, ale za konečný nápad 55% 25.07. 2010 ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Stupidní film! A ausgerechnet já v tom viděl opak všeho sympatického. Mám-li dychtit po člověku, pak po jeho neutuchajícímu přístupu k životu. A tyhle dva to zlomili - div se u toho nepřizabili. Přisuzujte mou uštěpačnost třeba faktu, že jsem singl, leč Remember Me je látka, která sice nepostrádá apokalyptický finiš, ale když byste do ní praštili, vyletí tuna pěny. Holt každý den není posvícení, ovšem chleba jsem alespoň dostat mohl. Až se příště budu chtít podívat na tragéda, podívám se do zrcadla. P.S. Sigur Rós při milostné scéně nakrkli, neměli to zapotřebí :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku mě předně dostaly bezchybné výkony VŠECH herců. Pattinson a Ravin odehráli svůj part s nadmírou realističnosti, Cooper s Brosnanem - na to je škoda slov, ale překvapivě dobré byly i všechny ostatní postavy, což se zas tak často nestává. Nesklouzávají totiž do jednorozměrných figurek, ale hlavně jak se blíží konec, stávají se komplexnější a plastičtější. Tu jednu hvězdu do plného počtu má na svědomí pár náznaků romantických klišé, obzvlášť to se sázkou je jak z teen komedie pochybných kvalit. Spolehlivě to ovšem vyvažuje konec. Ten je v rámci žánru, ale i toho, co divák při sledování cítí a očekává, moc pěkná rána po hlavě. Posledních cirka pět minut má takovou sílu, jako jsem už dlouho u filmu nevnímala. Bez toho konce by se REMEMBER ME těžko vyšvihlo nad průměr, ale takhle se stává jedním z nejzajímavějších dramat poslední doby. PS: A Pattinson umí hrát, ne že ne! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Takto nejako to vyzerá, keď tvorcovia natáčajú film výlučne pre jednu vekovú kategóriu aj to takú, ktorá kvalitatívne filmy málokedy ocení. Koho toto môže nadchnúť, ak nie teenagerov túžiacich po osudovej láske? :) Odhliadnuc od toho, ten film nemá pevnú dejovú kostru, vnútorné stavby medzi postavami zúfalo túžia po väčšom rozvinutí a samoúčelný katastrofálny koniec, ktorý vôbec nezapadol do ostatného deja, sa len príliš okato snaží diváka dohnať k umelým emóciám. Jedna hviezda za Pattinsona, ktorý oplýva nejakou tou hereckou charizmou a druhá za tie krásne ľúbostné scény, ktoré môžu hrdo konkurovať aj tým z filmu Veľmi nebezpečné známosti (1999) :) Aj keď, musíme si priznať, že medzi Reese a Ryanom to viac iskrilo :-) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v New Yorku, na Manhattanu, v Brooklynu a v Queens. (Langy10)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 16 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama