Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Boccaccio ´70 je souborem čtyř povídek zpracovných čtyřmi italskými režiséry, kteří ve své době patřili k těm nejvýznamnějším reprezentantům oboru. Společné téma představují zvyky, hranice a tabu v sexuálním chování člověka moderní společnosti. Co nás přiměje přemýšlet, kam až chceme či můžeme zajít? Jak silný je sexuální pud a kdy se ozvou morální sirény? To záleží jen na Vás... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Paradna kravina. Eroticke na poviedkach je snad iba to, ze to clovek hned nevypne - prva este ako-tak ujde, materialno-pruserovy start do manzelstva. Ale tie dalsie su fakt na nevydrzanie. Za snahu 2*. ()

liberator 

všechny recenze uživatele

jednoznačne najsilnejším článkom je poviedka Federica Felliniho - spolu s Viscontiho poviedkou to celé držia nad priemerným hodnotením (tri hviezdičky) - bez nich by celý Boccaccio vyznel len ako televízny poviedkový film, natiahnutý na 150 minút. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vysoce nadprůměrných a lepších povídkových filmů, který je přes monstrózní tříhodinovou stopáž velmi svižný, protože všechny čtyři povídky čtyř význačných italských režisérů jsou velmi kvalitní a skvěle zpracované. Všechny zkoumají převážně komediálním způsobem vztahy, intomnosti a sexuálno v italském prostředí začátku 60. let, z nichž pochopitelně nejlepší, nejvtipnější a nejpropracovanější je ta od Federica Felliniho s vynikající Anitou Ekberg, která je v podstatě ve zjednodušení nápaditou ódou na švédskou krásku. Velmi dobré jsou všechny povídky, z hereckých výkonů však vyčnívá ještě Sophia Loren ve velmi podobné Ekbergovské roli. Velmi slušné 4* ()

f1 

všechny recenze uživatele

Grande Italia! Celé je to skvělé, ale nejlepší je povídka Felliniho, je geniální, obrovská Anita a ten její smích, ten smích se rozplývá všude jako tma a světlo. Nikdy jsem nejel na drogách, ale tyto "LSD" pasáže mě uchvacují. Velký mistr, poklekněme před ním. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

První povídka Monicelli - 60%. Opravdu nemusím to deprimující tovární prostředí a ještě z období tvrdého vykořisťování. I když se jedná spíš o úmyslnou přehnanost, přesto mě to moc neoslovilo. Zato druhá povídka od Felliniho je přesně ta felliniovská s typickou hudbou Nino Rotty a přechodem od reality kamsi za realitu. Zaslouží si 80%. Třetí dílko Viscontiho je tak něco mezi, tedy 70%. Na to se rychle zapomene. Poslední povídka je opět velmi povedená. Nese se celá v humorném hávu a krásně zobrazuje italské venkovany - takové ty správné prosté sedláky. Krásná sexy Sofia Loren je tou perličkou na závěr - 75%. Celkově je tato sbírka povídek ovšem tak mezi 3-4* a přikláním se spíš ke 3* - 70%. ()

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaný film, který je rozdělený do čtyř kratších příběhů řešící mimo jiné sociální status, morálku a vztahy mezi mužem a ženou tak nějak obecně. Hned od prvního okamžiku je jasné, že snímky tvořili fakt mistři, kteří zkrátka vědí jak točit a umějí to zařídit tak, že výsledek působí tak nějak přirozeně hezky. To ostatně ani moc jinak nejde jsou-li obsazeny herečky jako Sophia Loren a Romy Schneider, která mě osobně svou "odcizenou" prostitucí uchvátila. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že úsloví "Za vším hledej ženu" pochází z Itálie. Čtyři ženy, čtyři příběhy, čtyři režiséři.. ale na čtyři hvězdičky to nestačilo. Nejvíc zaujala Romy Schneider, té to všechno kolem patřilo. Bohužel ani Sophia Loren nepředvedla pro mě nic převratného, možná spíš dílem režiséra (De Sica) a ani dvojice Anita Nekberg-Fellini nepředvedla nijak výjimečnou práci, ač po formální stránce velice kvalitní. Nakonec nejlepší mi asi ale přišla první povídka od Maria Monicelliho, která ze všech působila nejumělečtěji a vystačila by sama na kratší film. Celkově vzato ale spousta dlouhé minutáže bez výraznější hloubky. ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Skvělé herečky, skvělí režiséři, ale úroveň jednotlivých povídek trochu kolísá...... no, už jenom proto, že mám rád mlíko je to pořád na pět hvězd. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Stáhnul jsem verzi, která obsahuje jen 3. a 4. část (Visconti / De Sica). Jsou tu dvě krásný hérečky, ten příběh z pouti je rozhodně lepší, paní hraběnka mi moc nesedla. Romy Schneider 1 + Sophia Loren  3 / 2 = 2* . Jestli stáhnu zbytek, to si ještě rozmyslím. ()

Reklama

Reklama