Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mě se film prostě líbil...Možná to bylo tím, že jsem neočekávala žádný úžasný příběh a komplikované drama na několika úrovních. Jen obyčejnou romantickou komedii. A tu jsem dostala a užívala jsem si její sledování...Do této doby jsem Matthew Gooda nikde nezaznamenala, i když jsem zjistila, že už v několika filmech jsem ho viděla, ale bez povšimnutí. Nyní konečně upoutal mou pozornost a doufám, že ho uvidím ještě ve spoustě filmech. Jinak Amy Adams už je prostě herečka, která si mě získala v řadě filmů (např. Pochyby, Julie a Julia, Jarní úklid s.r.o....atd). ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Nic objevnýho a originálního, ale hlavně ve druhé polovině film docela pobaví. Humor i romantika trochu skřípou, ale zato se mi líbila sympatická dvojice Amy Adams a M. Goode, kteří by si ale zasloužili lepší scénář. Poslední hvězdička je za Irsko a jeho krajinu. Takže celkově takových 55% - prostě film, který nenadchne ale ani neurazí. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Matthew nepatří mezi mé oblíbence, ale ta irská krev mu strašně seděla a jeho role "hrubiána" byla sexy. Přála bych si být na místě Amy, která mimo jiné hrála perfektně jak to nazvat, prdlou? ženskou a spolu jim to pořádně ladilo. Bavila jsem se od začátku do konce a to od podobných romantických komedií ani nevyžaduji. Každopádně příjemná oddychovka, při které jsem nepotřebovala ani jednou kouknout po hodnikách a necítila se trapně, že se mi to líbí :o) Jo, kdyby byli ty Irové takový všichni, jedu se tam podívat, ale já je všechny vidím jako malé, zrzavé skřítky. Mimo jiné to je už další "Ir", který se mi dostal pod kůži. Kdo uhádne, kdo byl první? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nafoukaná fiflena z velkého města se vydává do irského Dublinu aby požádala o ruku svého nezajímavého přítele a po cestě potká buranského cynika, který jí doprovází a zcela neočekávaně obrátí vzhůru nohama její rozhodnutí o svatbě. Naprosto standardní ničím překvapivá a hlavně neskutečně naivní a kýčovitá pohádka, která však dokáže zaujmout a to díky nádhernému prostředí irských vesniček a sympatickému -míněna je samozřejmě hlavní herecká dvojice- hereckému obsazení, kterému sice neuvěříte ani nos mezi očima ale příjemně se na něj kouká. Škoda, že film neskončil o deset minut dříve, působil by mnohem příjemněji a uvěřitelněji. Ale co, po celou dobu to je kýč, tak i konec tomu musel odpovídat. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Amy Adams je tu protivná a hnusná, Matthew Goode těžkotonážní uspavač hadů. Vzájemná chemie neexistuje, na nějakou romantiku tedy zapomeňte rovněž. Stejné je to s humorem, ten se jaksi nedostavil. Všechny skoro-vtipy jsou předvídatelné, ohrané, špatně podané a prostě zoufalé. Jediné body si snímek zaslouží za pěknou Skotskou krajinu, ale to si radši pustit dokument od National Geographic, tohle je na usnutí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)

Reklama

Reklama