Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Ale tak dá se to vidět. Jak už tady padlo, obsazení je sympatické (Jamie Lee, Sigourney i Betty White s Kristin "April Rhodes" Chenoweth), některé scény docela ujdou, happy end je patřičně rozplizle romantický. A co na tom sejde, že scénář je postavený na prosťoučké myšlence, Pulitzera za něj jeho autor stejně asi nečeká...:) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kupodivu príjemne zabité dve hodinky. Trápnych miest tam bolo podstatne menej ako som očakával. A už to je veľké plus, hlavne keď si zoberieme, že je to len slabý odvar niečoho čo v 90 rokoch tak dokonale fungovalo - to je romantická komédia/ komédia. Film sa zaobíde bez fekálií, niektoré vtipy mu vychádzajú, iné zase nie - ale je tu maminka Curtisová a teta Weaverová a ich vzájomné súperenie je jednoducho skvelé:) Kristen Bell a Odette Yustman síce tiež nie sú na zahodenie - hlavne preto, lebo obrazy, kde sú oni sú tak správne chrumkavé. Fickman, režíruje blbučké filmy a netají sa tým. Hlavne preto, lebo väčšinu z nich produkuje Walt Disney. Začiatok a koniec fungujú na moje počudovanie skvelo. Čo sa týka stredu - tam som mal pocit, že sa film zbytočne naťahuje a rieši aj to - čo by riešiť nemal - Johannin ex priateľ - napríklad. Nepobaví, neurazí - ale raz a stačilo. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na každé střední škole je někdo kdo terorizuje a někdo kdo je terorizován. Když se takhle sejdou tři generace, mohla by to být sranda. Ale opravdu jen mohla. Připadalo mi, že na tenhle typ filmu je tam až zoufale málo "vtipných" situací, i když možná jsem těhle filmů už nakoukala příliš mnoho, že už mi to příjde jako normální scéna, možné to je. Nedá se říct, že by se mi to nelíbilo, bylo to něco u čeho jsem se odreagovala, takže vlastně přesně to co jsem hledala. Ale tak něják jsem na druhou stranu očekávala možná něco lepšího. Ale tak je to takový průměr. 3* Scéna z tanečního střediska byla úžasná a ta babička do toho mě málem zabila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám dostatek času na to, abych stihl někoho nenávidět, ale když si matně vzpomenu na dávné roky na gymplu, tak by se tam taky našel úchvatný jedinec vhodný k naporcování. Nikdy jsem to neřešil a tak stále jen brousím řetěz své motorovky, abych byl připraven na případné vyrovnání účtu a přitom jsem si pustil tento instruktážní materiál. Považuju ho za celkem povrchní, ale dostatečně rozjuchaně zábavný na to, abych si ho žil. Nicméně nechutné usmiřovací scény mi trochu vzaly chuť do života, ale to se mi u emerických limonád stává poměrně často. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Každý ,kdo to zažil ,si pamatuje střední školu.Někdo na to vzpomíná rád a někdo nerad.A hlavní hrdinka tohohle filmu na to vzpomíná nerada a snaží se na to zapomenout ,ale život jí to neulehčí a ženou jejího bratra se stává její hlavní rivalka ze střední.Celkem jednoduché ,že?Je to totiž typická americká komedie s poměrně jednoduchým a předvídatelným scénářem ,která stojí a padá na hercích a komických situacích ,které jim scénář předkládá.A tady se to celkem zadařilo a to hlavně díky Kristen Bell ,Sigourney Weaver ,Jamie Lee Curtiz a Kristin Chenoweth.Ženská část filmu si to opravdu užívá a je to znát a díky tomu toho hodně zachraňují a film má právě proto takovou zvláštní lehkost a hravost.A komediálnost.Ano ,je tu opravdu spoustu komických situací a vtipů.Některé jsou více zdařilé ,některé méně a najde se tu i pár trapnějších ,ale osobně jsem se slušně pobavil a film si užil.Mužská část hereckého obsazení se snaží držet krok s tou ženskou ,ale vlastně tu dělají jen takové lepší a humornější křoví.Kamera je typický cílová ,takže se zaměřuje především na hereckou část a nijak moc se nerozhlíží a hudba sem celkem slušně zapadá.Možná bych malinko víc stříhal a změnil konec ,který je opravdu hodně předvídatelný.Jelikož je ale komediií ,jako šafránu a slušně jsem se bavil ,je tohle poměrně dobrý úlovek ,který u mě zůstane malinko nad průměrem a to hlavně díky herečkám a několika skvělým scénám.Dávám klidných 60% a teda na střední školu taky nějak zvlášť dobré vzpomínky nemám.Že by právě proto? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)
  • Postavu tanečnice Georgie, ktorú vo filme stvárnila Kristin Chenoweth, mala pôvodne hrať Leslie Mann, ktorá postavu odmietla kvôli tomu, že sa chcela viac venovať rodine. (Kristine1)

Reklama

Reklama