Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

jhr 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprostá a zcela nereálná hovadina. Ve skutečnosti by hlavní hrdinové pochcípali během první přestřelky s profesionálně vycvičenými vojáky a neměli by nejmenší šanci. Jediné pozitivum je, že jsem celou dobu mohl nadšeně fandit Severokorejským invazním jednotkám a představovat si jak by to bylo krásné, kdyby k něčemu podobnému skutečně došlo a popravdě Amíci by si to za tu svou otravnou aroganci už konečně zasloužili! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Původní scénář se vlastně zaobírá zajímavou myšlenkou, remake si ji trošku upravil. Vložil severokorejce, obsadil mladou bandu, která nevypadá vůbec zle - trošku vtipně však ano - a posadí ji na korbu Humvee a nechá vás sledovat jejich devadesátiminutovou jízdu plnou výbuchů, akce a řečí o svobodě. Dle hodnocení jsem to čekal daleko debilnější, ale ve výsledku se mi dostala fajn jízda, u které se sluší vypnout a jen se unášet bojem za svobodou. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejspíš kvůli zvolenému tématu se mi Rudý úsvit velice líbil. Film mi opravdu hodně připomíná hru Homefront, která je sice futuristická, ale přesně odpovídá tématu filmu. Nízké hodnocení nechápu, nejspíše je to kvůli nenávisti patriotismu ve filmu, jak už tu někdo předtím psal, a moc se mi teda tento způsob jednání nelíbí. Nebýt mého oblíbence Chrise Hemswortha, tak bych se na to nejspíš jen stěží podíval, ale nakonec jsem nelitoval. Je to sice obrovská idylka, ale dokázal jsem se přes to přenést. Zarazila mě především délka filmu, která mohla být třeba alespoň dvouhodinová...82% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u předlohy tkví největší slabina remaku ve scénáři, který je i přes obrovské úpravy úplně stejně naivní. Ale už jen ta myšlenka, kdy komanči napadnou a obsadí USA, je velice zajímavá. Film zachovává původní kostru děje, ale dobově ji aktualizuje, takže zatímco v 80. letech byla hrozba v podobě pošahaných Sovětů, tentokrát je tu hrozba ještě pošahanějších Severokorejců. Odsoudit Red Dawn na základě naivity děje a takové té české nenávisti vůči americkému patriotismu je rozhodně škoda (navíc, když ho je ve filmu minimálně). Protože když už nic jiného, tak je to velice zručně natočená akce, byť díky sníženému ratingu prakticky bez krve. To mi ale nevadilo, protože byla dynamická, nebyla chaotická, ale přesto působila epicky a to i z části díky výborné Djawadiho hudbě. Spoiler! A krom utahování si z některých scén z předlohy mě nadzvedl ze židle i twist v závěru, kdy už vše vypadalo, že konec filmu vyšumí do ztracena. Chyba lávky! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spracovaný je film skvele, o tom žiadna. Nepretržitá akcia s množstvom nápadov, ľudia umierajú na oboch stranách atď. Ale napriek tomu to všetko pôsobí predsa len surovo. S akčnými scénami sa nešetrilo a zvyčajne sa na ne dá aj pozerať. Bradley sa počtom spotrebovaných guliek a horiacich áut celkom úspešne snaží diváka donútiť, aby veľmi nepremýšľal. Avšak akonáhle sa prestane strieľať a začne hovoriť, je to zlé. Chris Hemsworth nesklamal a aspoň to tiahne sám do akčného priemeru. Je to on, kto aj cez svoje dovtedajšie drobné herecké skúsenosti dokáže diváka na film nalákať. Bohužiaľ si to Američania zase pokazili svojim prehnaným patriotizmom a snahou všetko zakončiť pozitívne. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kde hlavní hrdinové zmiňují hru "Call of Duty: Modern Warfare". V této hře je mimo jiné mise s názvem "Red Dawn", která já inspirána právě původním filmem Rudý úsvit (1984). V pokračování této hry "Call of Duty: Modern Warfare 2" je navíc mise nazvaná "Wolverines", v níž jsou USA napadeny armádou Ruska. (Žralok)
  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama