Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává patnáct let po událostech v prvním dílu. Kanna se dá dohromady s některými hlavními protagonisty z předešlého dílu a společně čelí Příteli. Ten má čím dál tím větší vliv na celý svět, aby jej posléze mohl zničit podle popisu v Nové knize proroctví. Zabrání Kanna a její přátelé zhoubnému šíření Přítelova vlivu? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

muti 

všechny recenze uživatele

Dvojka dopĺňa jednotku ako dokonalá skladačka. Tajomné miesta z jednotky, ktoré si ani nepamätate, lebo neboli podstatne, sú teraz kľúčové témy a dokresľuju príbeh. Nové nenahradzuje staré, ale vylepsuje ako zmutovany virus. V hlavnej roli Kanna Endo, neter "teroristu Kenjiho", ktorý vypustil do Tokia balón smrti. Ten osudny deň si pripomíname ako "Bloody New year", deň kedy sa naplnilo Kenjiho apokalypticke proroctvo z detstva . Aký bude Tomodaciho ďalší ťah, ked už teraz vládne ľuďom ako Vodca? Môže ešte nejak posilniť svoju pozíciu vodcu nabozenskeho kultu? Áno môže. Prichádza s Novou knihou proroctva, ktoru napisal este v detstve. Tato Nova kniha obsahuje aj jedno proroctvo, v ktorom má byť Záchranca zabitý Atentátnikom. Plánuje Tomodaci ako Záchranca, zomrieť? Alebo planuje zabiť Záchrancu, ktory by vedel ukončiť činnosť Kultu odhalením a konfrontovanim jej vodcu? A akú úlohu v tom má kultista zodpovedny za smrt Donkeho a revolucionarka odporu Kanna Endo? ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie trilógie filmov 20th century boys začína presne tam kde prvá časť skončila. Tak ako v prípade jedničky sa tá pravá akcia začína až ku koncu, ale to "pravé" vyvrcholenie sa v dvojke nekonalo. Nebola síce núdza o akciu a dramatičnosť, ale nemalo to takú razanciu ako jednotka. Avšak na konci dvojky mal človek ešte silnejšie nutkanie sa ihneď vrhnúť na poslednú časť a vidieť ako sa príbeh uzavrel. Kdo je ten tajomný friend " ( Tomodachi )? Čo sa skutočne stalo v ten deň keď bol na Tokyo spáchaný ten šialený atentán? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už v první filmu na vašem výsledném dojmu dost záleželo, nakolik dokážete akceptovat, že se tam takové věci dějí proto, že se prostě dějí a že se v nelogičnostech Cucumi rozhodně nepitvá. Tam jsem to (až na závěr s obřím robotem) zvládl v pohodě, jelikož to bylo hlavně mysteriózní a se zápletkou o nebezpečné sektě, která se nebezpečné rozrůstá, což je téma, které mě nemůže nebavit. U druhého dílu se mi ale vše akceptuje hůř, jelikož těch přehnaností je tu asi tak desetkrát víc. Je to sice jen prostřední díl, který musí nějak pokračovat a který ukazuje události o 15 let později, kdy je vše jinak, ale stejně jsem nepochopil, jak moc velký vliv Přítel vlastně má (dlouhou dobu se zdá, že má velký vliv jen v Japonsku coby nejrozšířenější náboženství, ale v závěru ho obdivují i vlády všech zemí a dokonce papež?) a hlavně mě iritovalo, že zde není dostatečně prokresleno, jak se celý svět změnil, ale tohle všechno je nic oproti otravným novým postavám, které jsou jak z toho nejotravnějšíhk možného druhu anime a vůbec jsem je nechápal (transky obzvlášť - na co tam byly? Proč ta romantická scéna, proboha?). Friendland byl skvělý nápad, ale opět doplatil na neprokreslenost, stejně jako spousta věcí v tomhle filmu. Závěrečná čtvrtina a setkání sympatické Kanny s většinou starých známých postav mi sice dojmy částečně zachránil, ale i tak mi dvojka přijde znatelně slabší, než jednička. Tohle už je na mě moc japonské a doufám, že závěrečný díl znovuobjeví tu rovnováhu, kterou měl v jedničce. Přítel mi tu ale připadá jako stále lepší (a větší) záporák a jeho velký akt mě regulérně vyděsil (představte si, že se to stane a většina světa tomu bude pevně věřit... to je začátek soudného dne jak z Bible), jen teda nechápu, proč odboj tohle nepředpokládal, ale s tím jsem se, narozdíl od jiných zvratů, dokázal smířit. A i když to dopadlo tak, jak to dopadlo, tak jsem na závěrečný díl dost zvědavý. 3* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Druhý díl byl o něco horší než ten první. Moc nevysvětlil, vlil možná trochu víc bordelu (člověk, který není moc zvyklý sledovat asijskou tvorbu se brzy bude ztrácet v postavách, protože mu budou připadat všechny "stejné"). Dalším mínusem je opět přepálená stopáž, ale chápu, musí se to všechno ukázat. Není to tak zajímavé jako první díl a hlavně děj se vcelku šourá. Přesto nezbytný film, s několika výbornými scénami a chybějícím Karasawou Toshiakim (ten chlapík mi vážně chyběl), ale za to s Toyokawou a bezďákem se sny. Člověk se u toho i pobavil. A konečně se objevil "bučó". :-) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Téměř tři čtvrtiny snímku nejsou moc extra zábavném ale pak se to rozjede a konec je řádově lepší...Hodně se díky němu těším na poslední díl trilogie. Pokud si vzpomínám - tohle tedy po jedničce nebylo. Podle mně se ve filmu moc dlouho pátrá, a málo koná. Jednička takový problém tedy neměla...*** a 60%. ()

Reklama

Reklama