Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel tak strhujúci, akčný film. Rýchle, akčné premyslené, výborne zostrihané, so správne načasovanými flashbackmi, krásnou kamerou a príjemnou hudbou. Nasnímať poloobnaženú ženu v posteli je úplne tuctové, ale nasnímať ju v tak nádhernom zábere je výnimočné. Filmový spád je podobný ako vo filme 96 hodín, ale tu sa jedná o prácu agentov Francúzska. A mimochodom skúste si na konci filmu zodpovedať otázku, : Kto je vlastne obeť? Doporučujem pozrieť si i film Unthinkable /2010/ a trochu to rozobrať zo všetkých strán. Vtiahnutie do deja: ***** Akcia: **** Napätie: **** Realita: *** Hudba: **** Kamera: **** Erotika: *** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mal som sňpocit, ze som videl 234. epizodu z nekonecneho serialu o boji tajnych sluzieb vo Francuzsku s teroristami. Bohuzial styl filmu je pre mna strasne nezazivny. Sledujeme rekrutovanie jedneho clena na strane agentov a zaroven u dzihadistov a ich postupny vyvoj, ale postavy ma napriek tomu prilis nezaujali a film mi pripada priemerny. Hodnotenie zaokruhlujem smerom dole za hnusnu scenu s udusenim psa. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Francouzi filmy na tahle témata prostě umí a podávají je bez příkras, o to víc, pokud vychází ze skutečných událostí. Věčný boj mezi islamisty a zbytkem světa. Dokážeme pochopit islám? Svým způsobem ano, tak mnoho má přejato z křesťanství.Dokážeme pochopit fanatismus, který je kolébkou terorismu? Ne, proč taky.A tak se dva muži stejně tvrdého a nemilosrdného ražení střetávají na opačném konci barikády a každý pro své záměry využívá své lidi, at jsou to agenti tajných služeb či vycvičení bojovníci k provádění sebevražedných atentátů, zde cvičených v okolí Bejrútu.Zavede nás do prostředí tajných služeb, vězení i mise v terénu, které zvlášť pro ženy nejsou lehké,ale......od roku 2001 Francie zabránila 15 bombovým spiknutím. A tak určitě stojí tenhle film za shlédnutí a Gerard Lanvin je pořád charismatický jako před 20 lety. Zinedin Zidan, kvůli němuž by možná byli Arabové schopni přestat trošku blbnout, tam bohužel nebyl a tomu já říkám velká škoda:-) Shrnuto a podtrženo, slušné čtyři hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být tajným agentem je skvělé a perspektivní zaměstnání. Koho by nebavilo být celoživotně jednou nohou v průšvihu a druhou mít našlápnuto do hrobu, neboť je pouze otázkou času, kdy ho milovaná vlast zatratí v rámci zajištění vyšších cílů. Francouzi mají s obětováním vlastenců letité zkušenosti, takže jsem tajně doufal v parádní podívanou, ale tentokrát se stát uchránil bez výraznějšího zvýšení hladiny adrenalinu. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Hutný a hustý thriller. Přesně můj šálek kávy. Parádně sladěný, dynamika, styl vyprávění, zpracování. Tady se nudit nebudete, hra na agenty tu člověka opravdu baví. Od režiséra Daltonů obrat o 180 stupňů. A kde vzal všechny ty ksichty? No hlavně ten ústřední arabák je teda fakt na ránu. Doporučuju. ZAJÍMAVOST:První scéna, kterou Nicolas Duvauchelle pro film natáčel bylo znásilnění ve věznici. 70% snímku bylo točeno ručními kamerami. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Viaceré z tréningových metód, vykreslených vo filme, pochádzajú z kontroverznej knihy bývalého dôstojníka Mosadu Victora Ostrovského "By Way of Deception" (vyšla v českom preklade pod názvom "Lstí a klamem"). (Pembroke)

Reklama

Reklama