Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let hrál britský premiér Winston Churchill důležitou roli v boji proti nacismu a jeho vůdcovské schopnosti i pamětihodné projevy pomohly dovést hitlerovské Německo až k hořkému konci. V hlavní roli biografického dramatu HBO uvidíme Brendana Gleesona.
Film z produkce HBO nabízí pohled na život britského ministerského předsedy Winstona Churchilla (hraje ho Brendan Gleeson). V průběhu druhé světové války hrál tento muž jednu z nejdůležitějších rolí v boji proti nacismu a jeho neohroženost, velitelské schopnosti i pamětihodné projevy přispěly k tomu, že hitlerovské Německo dospělo až k hořkému konci. Biografické drama se odehrává ve dvou dějových liniích. V první sledujeme nástup Winstona Churchilla do pozice premiéra Velké Británie v roce 1940 a jeho následnou vládu až do podepsání příměří s nacistickým Německem. Druhá linie se odehrává po válce v roce 1945 ve Francii, kde Winston Churchill tráví se svou ženou a dcerou dovolenou, čeká na výsledky prvních poválečných voleb a připomíná si některé ze svých nejslavnějších válečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Winston Churchill a jeho podíl na Druhé světové válce. Bohužel tu jde jen o televizní film, co šel rovnou na DVD a měl k tomu svůj důvod. Z filmu to totiž vypadá, že kdyby Churchill nebyl, nic moc by se ani nestalo. ~ Vůbec celý film, byť z produkce HBO, je nějaký divný a to, že je někde nějaká válka, se dozvídáme jen z dialogů, ale jinak byste to nepoznali. Winston je tu vyobrazen jako rozmrzelý starý hrubián, v klidu si chrupčí, manželka ho už má plné zuby, o jejich sluhovi nemluvě, vlastně tu o nic pořádně nejde a o důležitých válečných akcích známých z historie, se tu mluví jen tak mimochodem. ~ Prostě tohle se mi vůbec nelíbilo a ani na to DVD to jít nemuselo. i zdarma ke stáhnutí by to bylo na pováženou :( ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pán Winston Churchill je určite neprehliadnuteľná postava. Nielen svojím vzhľadom, ale i svojím vzdorom, celkovou povahou a pamätnými výrokmi. Film v pohode zaujme, len tá päť ročná vojna v ňom zbehne neuveriteľne rýchlo a okrajom zachytáva iba niekoľko dôležitých momentov, ktorých bol súčasťou. Mimo iného i scéna okolo slávnej fotografie so Stalinom a Rooseveltom. Myslím, že život W. Churchila je tak nabitý udalosťami , že 90 minútová stopáž jednoducho nepostačuje. Mám ho rád ako človeka i politika(dnes takých niet) a niektoré jeho hlášky mám stále po ruke. Viem ale aj to, že pre poniektorých jeho meno neznamená vždy úctu a palec hore. Spýtajte sa tých, ktorých spolu s inými poslal na smrť v Gallipolli...80%. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Účelem válčení není padnout za svou zemi, ale přinutit nepřátele, aby padli za tu svou“. Winston Leonardo Spencer-Churchill (1874 – 1965) – žurnalista, politik, voják, historik, státník, bojovník proti nacismu. Historický životopis z produkce HBO popisující období mezi lety 1940 – 1946 jedné z nejvýznamnějších postav 20 století a to během druhé světové války, kterou Churchill ovlivnil z pozice premiéra Velké Británie a v období těsně po válce, v němž čeká na výsledky pro něj a jeho konzervativní stranu neúspěšných prvních poválečných voleb. Nediskutovatelnou a léty prověřenou pravdou je, že velkou část celkového dojmu z biografického filmu tvoří výběr ústředního protagonisty, který se O'Sullivanovy povedl na 110 procent. Smutnější pravdou je však fakt, že odkaz takové veličiny jakou bezesporu Churchill je, nejde zpracovat v hodině a půl a i když se Into the Storm zabývá pouze událostmi druhé světové války a těsně po ní, Churchill by si zasloužil minimálně dvakrát takovou stopáž - Pro člověka neznalého historii však velmi užitečných 95 minut. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pravdepodobné, že pre úspech životopisných filmov o veľkých osobnostiach je najdôležitejší casting. V prípade Brendana Gleesona (ale nielen jeho) sa to podarilo. Napriek tomu, že film zachytáva pomerne krátky výsek z Churchillovho života, nepocítite pri ňom nudu, skôr pocit, že v ňom veľa chýbalo a skončil akosi predčasne. Bolo však z neho jasné, aký obrovský je rozdiel medzi politikom a štátnikom. Mňa zaujalo, aké sú tie politické hry aktuálne i dnes, aj keď nie sme v Británii, ani vo vojne. A tiež ako rýchlo po pominutí bezprostredného nebezpečenstva opätovne klíči ľavicové blúznenie. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dalsi z plejady filmov z dielne HBO, ktore svojimi kvalitami valcuju vacsinu z tych, ktore reprezentuju hollywoodsku produkciu v nasich kinach. V srdci burky nam ponuka strucny exkurz do pozadia britskej politiky pocas 2.SV, kedy sledujeme Winstona Churchilla na jeho ceste do ucebnic dejepisu. Moja jedina vyhrada, ktora je vsak kadegoricka, spociva v tom,ze ten exkurz je skutocne velmi strucny a skratkovitost deja bola v tomto pripade prehnana. Kludne si viem s rovnakym obsadenim ako aj podanim predstavit 3 hodinovy epos, ktory by dokladnejsie a preciznejsie priblizil tiahu, ktoru musel Churchill niest na svojich ramenach. Preto "len" 3,5/5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Brendan Gleeson získal za svou roli cenu Emmy. (shyster)

Reklama

Reklama