Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Plusem je docela dobrý příběh, herecké výkony nevybočují normálu a je zde pár dobrých scén. Mínusem jsou slabé masky upírů, nic moc prostředí. Melissa George byla zastoupena méně známou Kiele Sanchez. Ta se však na tu roli nehodí.Je dost vidět, že film měl malý rozpočet. Film nenudí, ale podruhé bych se v žádném případě na film nedíval! Pro fanoušky 1.části je film povinností, pro ostatní je to průměrný film. Dávám 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak mě to zklamalo ještě víc než jednička. Představa třiceti dní dlouhé noci je pro upíra lákavá nabídka, ale tentokrát se děj přesune do Los Angeles a je to v prd.... Spousta tmy kolem, hrůzostrašné dialogy, docela mrtvá hudba a děj, no to je strašný. Tak jak jednička, tak i dvojka mají dobrou předlohu, ale filmové zpracování je odfláknuté. To, jak se statečně vrhnou na loď plnou upírů a pak začnou tvrdit, že mají málo nábojů a nic v zásobě, to už byl vrchol blbosti. U tohoto snímku jsem málem umřel smíchy. Ze Stelly ( Kiele Sanchez ) se stala Buffy ? CITÁT . Můžou znovu ožít - když mají hlavu. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak pokud první díl na mě zapůsobil jakožto obyčejná průměrná upířina s pěknými maskami, tak tomu to pokračování zůstaly jen ty masky. Abych se přiznal očekával jsem něco ve stylu prvního dílu, kdy do ulic vyjdou stovky upírů a pro obyčejné lidi začne hotové peklo nebo-li doba temna, ale to se nestalo a místo toho sledujeme obyčejnou hon na myš , kde tu myš hrajou pro mě šokovaně upíři. On celý scénář je odpad od začátku do konce a jak plyne doba, film se mi stával odpornější a odpornější. V duchu mysli jsem si říkal, že by tu spoušť nudných akčních scén, trapných logických kiksů, šílených hereckých výkonů zachránil alespoň důstojně závěr, ale ten tomu přátelé to vám říkám upřímně nasadil teprve korunu. Finalní souboj s královnou upírů neuvěřitelná nuda a konečná scéna trapas až jsem se začervenal za scenáristu sám. ()

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo hned od začátku jasno, tenhle kousek nemá s jedničkou absolutně nic společného, jen přeživší z jedničky Stellu v podání Kiele Sanchez, která nahradila Melissu George... První díl považuju za jeden z nejlepší upírských filmů poslední dekády... Ale v době temna je všechno špatně... Toporní herci, debilní příběh, žádná atmosféra... Myslím, že je hodně smutné, když jediné co je na filmu k dívání, jsou flashbacky z předchozího dílu... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama