Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu přichází druhý díl, který místo aspoň oné atmosféry městečka vystřídala akce ve stylu Blade. Bohužel ženské hrdince jsem nevěřil ani minutu protože ta její drsnost byla k pláči. Navíc to její "chytám upíry protože mi zabily manžela" bylo dost chabé scénáristické vysvětlení. Jediné co mě tedy zaujalo byla krev které bylo poměrně dost a i efekty na to že se jedné o laciné pokračování nepatří k nejhorším. Ale je to strašně splácaná hovadina. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa to samozrejme nechytá ani náhodou (to ostatne od filmu určeného priamo na DVD nikto ani nečakal). Dobrou správou je, že skuknúc sračkoidné trailery som čakal sračku oveľa väčšiu :) Predlohy sa film drží len zľahka, t.j. premisa zostala zachovaná (hon na kráľovnú upírov Lilith) ale všetko sa deje úplne inak. Zostali nám tu staré známe postavy a pár nových pribudlo. Čo je ale na veľkú škodu veci, pretože vďaka nim sa nám (dajme tomu) atmosferický horor pretransformoval na nudnú akčnú strieľačku. A tu by som rád zdôraznil slovo NUDNÝ, pretože s výnimkou pár nie príliš zručne natočených akčných scén sa vo filme naozaj nič nedeje a zúčastnení nemajú dostatočný herecký kredit na to, aby dokázali utiahnuť aj kecacie scény. Ale aspoň koniec zostal rovnaký :) Keď si ale uvedomíme, že všetko predchádzajúce dianie predlohy si tvorcovia nahradili svojou vlastnou verziou, je maximálne neopodstatnený a každý normálny človek si musí v duchu povedať (resp. skríknuť na celú miestnosť): "WTF?!" ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tohle mělo společného s bezkonkurenčím prvním dílem.. Zjev upírů ubohý, zklamalo mě ,že už umí s lidmi komunikovat, atmosféra Los Angeles se nedá porovnávat s ledovou Aljaškou a herecké výkony...škoda mluvit. Nevím, proč tento hnus nese název 30 dní dlouhá noc: Doba temna, když v LA žádná noc netrvá měsíc. A když dají do tak dlouhé stopáže (bylo to tak hrozné, že už jsem se nemohla dočkat, až to skončí) nějakou tu erotickou scénu, myslím, že tím nezvýší hodnocení diváků (alespoň doufám). Kdyby to byl pořádný horor, tak proti takové scéně nic nemám, ale podle mě se to vážně nehodilo. A pokud si tím někdo kompenzuje tu hrůzu okolo, tak to potěš. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus. Je těžké pokračovat po jedničce, která se povedla tolik jako 30 dní dlouhá noc. První díl byl pro mě jedním z nejlepších hororů svého zaměření. Dvojka ovšem neměla s jedničkou prakticky nic společného. Mínusy: *Herci* Vyměnit Hartnetta, Melissu George a Hustona za nějaký ušmudlaný B-herce nebyl dobrý tah. Herci byli nezajímavý a ani jejich snažení na tom nic nezměnilo. *Akce* Jednoduše řečeno, ta chyběla. *Trapnost* Snaha nahradit děsivého upíra Dannyho Hustona byla také naprosto nedostačující. Upíří královna sice bylo jedno z mála pozitiv, ovšem nebyla tolik využita, aby ten film vytrhla. A že se i v tomto filmu snížili ke zbytečné "sexy" scénce jen dokazuje naprostou nemohoucnost celé výpravy. *Konec* Konec by nebyl špatný nebýt prvního dílu. Každý kdo ho viděl, tak ví, že takle Edenovo tělo nedopadlo. Plusy: *Hlavní upírka* Asi jediný pořádný plus celého filmu. Ta mě bavila, vypadala celkem děsivě, a přitom musela být pěkná ženská. *Jiný film* Kdyby tento film nebyl porkačováním 30 dní dlouhé noci, tak to není ovšem tak zlé. Bylo by to tradiční béčko, po kterém by nikdo nenadával a sem tam by se našel někdo, kdo by ho ohodnotil, jako poklidný film na dlouhý večer. Jenže tvůrci to nazvali, tak jak to nazvali a hlásí se k prvnímu dílu a to je první a zásadní chyba. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč se tohle natočilo? Děj byl zajímavý asi jako Paroubek v politice. Dialogy "bohaté", jako děti v Somálsku. Scénář a režie? To je minimálně na kopanec do prd... Kameraman musel něco hulit, protože jsem občas čekal, že se ta kamera otočí o 90°....Šmarjá, a ten konec, to byla třešnička v kanálu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)

Reklama

Reklama