Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

30 Days of Night z roku 2007 je bezpochyby jedným z najpozoruhodnejších hororov nového milénia, preto nie je prekvapujúce, že zanedlho vznikla aj dvojka, snažiaca sa vytĺcť ďalšie zárobky z pôvodne komiksového nápadu s hrôzu naháňajúcim upírskym klanom, schopným vymazať z mapy hoci aj celé mestá... Sequel nazvaný Dark Days nie je zďaleka takou pohromou, ako by sa podľa niektorých hodnotení mohlo na prvý pohľad zdať a prináša ďalšie hrátky s krutými upírmi, akciu a slušnú, aj keď trochu digitálne pôsobiacu porciu gore. Rozdiel medzi ním a výbornou jednotkou je však priepastný. Dvojka dopláca v prvom rade na vlastnú hlúposť - napríklad hlavní hrdinovia (rádoby zabijáci upírov) sa vyberú na dva veľké záťahy do upírskych brlohov a aj keď dobre vedia, že tam budú čeliť veľkej presile, trestuhodne si nezoberú žiaden rezervný zásobník, hoci majú plný barák bojového arzenálu a radi sa tým vystatujú. Po chvíľi im teda logicky dôjde muníca a zostanú bezmocní... Keď sa im to stane prvýkrát, tak ešte budiž, ale keď túto amatérsku chybu zopakujú aj počas záverečného, starostlivo plánovaného "veľkého útoku", je to už na pousmiatie... Nútené preobsadenie novodobej hororovej kráľovny Melissy George za anorektickú Kiele Sanchez tiež nebolo príliš šťastným ťahom a na margo iných náhradníkov za ústredné postavy z jednotky sa radšej ani nevyjadrujem... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Upíři v jedničce byli krvelační, chytří a svinsky otužilí. Ten nápad s Aljaškou byl přímo geniální a mě z nich třicet dní a nocí fajně mrazilo hrůzou. I když pak ve finále trochu zvadli (že by už přece jen moc velká kosa? :-). Jejich bratranci ve dvojce už nebyli takoví kabrňáci. O té sestřenici z Čachtic ani nemluvě. Sice se všichni hrozně snažili být hrozně moc hrozní a tak neustále vrčeli jako vysavač v posledním tažení, nebo syčeli jak napařovací žehlička s pár posledními kapkami krve v nádržce, ale co je to všechno platný, když to byli pěkní blbci. Už je mi jasné, kde se vzala ta jejich divná řeč. Jedna babička Rumunka, druhá babička Maďarka. Bohužel společný dědeček - Mongol. Takže upíři honí u sebe doma v podzemí čerstvé maso. Fajn. To před nimi zdrhne do špajzu a tam se zarýgluje na petlici (vypadala docela chabrus). Co udělají hladoví upíři? Nota bene když vládnou tou nadlidskou silou, že... Kopnou do těch dveří aspoň jednou? Ať už z hladu nebo aspoň ze vzteku? NE. Oni vyrazí na lov do města...       Cože?!       No nekecám, opravdu! :-D    A to snadno dostupné maso u nich doma jim zatím zdrhne ze špajzu. KRETÉNI. Pardon, ale to se nedá jinak nazvat. Navíc při bitkách s lidmi do sebe nechají střílet jak do asfaltových holubů na střelnici a i jinak jsou spíš k politování. Obávám se, že v jedničce by, místo zmasakrování celého města, tihle retardovaní netopýři sami skončili naporcovaní na stejky v ledničkách obyvatel Barrow. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný, jak naznačuje hodnocení. Důvod proč je tak nízké vám hned sdělím. Takže...První a druhý díl jsou žánrově totálně odlišné. Zatímco první díl měl temnou atmosféru a nic pořádného se v něm vlastně ani nedělo, tak díl druhý už je taková vyvražďovačka ve stylu Resident Evil. Je tedy skoro zaručené, že komu se líbil první díl, tak se mu ten druhý líbit nebude. Existuje i skupinka lidí, které se první díl nezamlouval. V takovém případě se na ten druhý jen těžko podívají. Takže nijak nezvýší hodnocení. Proto je tedy hodnocení tak nízké. Existuje samozřejmě i skupinka lidí, která si stáhne omylem jiný film než zamýšlí, protože existuje taky taková skupinka lidí, která film špatně pojemenuje...Čímž nehchi nic naznačovat. Takže mně se film líbil více než ten předchozí. Něco málo se tu konečně dělo. Film je sice opět maximálně šablonovitý, ale to byl i ten předchozí díl. Herci jsou zde podobně nepříjemní. Raději však tupou 92 minutovou vyvražďovačku než skoro 2 hodinovou nudu. O žádný zázrak se opět nejedná, ale lepší * klidně dám. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus. Je těžké pokračovat po jedničce, která se povedla tolik jako 30 dní dlouhá noc. První díl byl pro mě jedním z nejlepších hororů svého zaměření. Dvojka ovšem neměla s jedničkou prakticky nic společného. Mínusy: *Herci* Vyměnit Hartnetta, Melissu George a Hustona za nějaký ušmudlaný B-herce nebyl dobrý tah. Herci byli nezajímavý a ani jejich snažení na tom nic nezměnilo. *Akce* Jednoduše řečeno, ta chyběla. *Trapnost* Snaha nahradit děsivého upíra Dannyho Hustona byla také naprosto nedostačující. Upíří královna sice bylo jedno z mála pozitiv, ovšem nebyla tolik využita, aby ten film vytrhla. A že se i v tomto filmu snížili ke zbytečné "sexy" scénce jen dokazuje naprostou nemohoucnost celé výpravy. *Konec* Konec by nebyl špatný nebýt prvního dílu. Každý kdo ho viděl, tak ví, že takle Edenovo tělo nedopadlo. Plusy: *Hlavní upírka* Asi jediný pořádný plus celého filmu. Ta mě bavila, vypadala celkem děsivě, a přitom musela být pěkná ženská. *Jiný film* Kdyby tento film nebyl porkačováním 30 dní dlouhé noci, tak to není ovšem tak zlé. Bylo by to tradiční béčko, po kterém by nikdo nenadával a sem tam by se našel někdo, kdo by ho ohodnotil, jako poklidný film na dlouhý večer. Jenže tvůrci to nazvali, tak jak to nazvali a hlásí se k prvnímu dílu a to je první a zásadní chyba. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ľuďom zo Stage 6 by mi zakázať točiť sequely k filmom...pretože aj dobre rozbehnutú látku vedia zničiť svojimi "trademarkami" - nechutne digitálna krv, idickosť postáv, žiaden scenár, samozrejme hore bez musí byť...preto je 30 Dní Dlhá Noc: Doba Temna neúctou k dokonalej jednotke...až by som si prial aby to bol radšej nejaký iný céčkový horor..a nie 30 dní... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)

Reklama

Reklama