Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostatní spokojeni nebyli, ale já ano. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo nápaditější než jednička a neomezilo se to jen na jednu lokaci. Zapadákov na Aljašce vystřidalo Los Angeles, protože právě tady byl zaznamenán pobyt mocné královny upírů Lilith (Mia Kirshner), kterou je třeba zlikvidovat, než bude pozdě. Melissu George z jedničky vystřídala vcelku akceptovatelná Kiele Sanchez, která k sobě přibrala neohroženou partičku odhodlanou vypátrat vládkyni upírů a zatočit s jejím klanem jednou provždy. Cesta za ní je lemována svižnou akcí, kde se do upírů v temných chodbách a zákoutích nemilosrdně střílí, krev stříká na všechny strany, členové party postupně hynou po nepěkném pokousání a někteří z nich se mění v upíry a na řadu přijde i odvážnější sexuální scéna. Film na mě rozhodně nepůsobil nízkorozpočtovým dojmem, pořád se v něm něco dělo a závěr s oživením mrtvého manžela z jedničky se také povedl. Od hororu neočekávám sofistikovanou zábavu, ale pořádný brak. Tohle pokračování s podtitulem "Doba temna", to splnilo dokonale. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Prvotni velice slibne zabery se nakonec promenily v Dckovou patlaninu, co si pravem zaslouzila jit rovnou na DVD a neobtezovat divaky v kinech. Tam, kde Slade dovedl veskere zabery s upiry k dokonalosti, tam, kde navodil dokonale temnou atmosferu, tam, kde nam z ptaci perspektivy predvedl ta nejkontrastnejsi jatka v historii filmu, tam nesaha toto pokracovani ani po kotniky. Napeti a husi kuzi vystridala uboha akce, mnohdy naprosto nelogicka, upiri ztratili cuch na lidi, navlekli se do latexovych a kozenych hadyrek a rozhodli se plnit rozkazy infantilni Lilith, pripadne vykrvit zijici kolemjdouci...des. Ruce pryc. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč se tohle natočilo? Děj byl zajímavý asi jako Paroubek v politice. Dialogy "bohaté", jako děti v Somálsku. Scénář a režie? To je minimálně na kopanec do prd... Kameraman musel něco hulit, protože jsem občas čekal, že se ta kamera otočí o 90°....Šmarjá, a ten konec, to byla třešnička v kanálu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia ľudí, ktorá sa hrá na Resident Evil? Upír, ktorý sa rozhodol bojovať na strane ľudí? Všetkopočujúce a neuveriteľne silné krvilačné beštie na začiatku a na konci hluché a ochabnuté telá bez duše? Prepáčte ale tento film nestojí naozaj skoro za nič. Temne rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivú atmošku vystriedali divoké strieľačky, inštinkty krvilačných bytostí noci ochabli; o čo pohodlnejšie je doplniť energiu na exkluzívnej zámorské krvnej banke. Bavil som sa cca prvých 6 minút, tak dlho trvala rekapitulácia predchádzajúceho dielu. Kamera bola požičaná každému, kto šiel okolo a chcel si to skúsiť, scenár sa vymýšľal za chodu v štýle - nejako to tam prilepí, to si nikto nevšimne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama