Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Podle většiny hodnotících si tato pohádka asi takto vysoké hodnocení nezaslouží, já však trochu nemůžu souhlasit. Musím se přiznat, že pohádky poslední doby jsou tragické ( samozřejmě ne všechny), ale je tu plno pohádek,k které nemají ani hlavu ani patu, a tady si myslím, že tak obrovský propadák to nebyl. jedná se typicky českou pohádku udělanou ve stylu, který mi imponuje - není příliš nafyntěná, nejsou zde nějaké kulisy, ale přirozené prostředí a herci, které mám ráda (teda až na bohdalku a zedníčka). Děj je milí a Mádl opět dostal roli, která se k němu hodí. Takže možná přehnané hodnocení, ale pokud by tu bylo více podobných pohádek nezlobila bych se. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jirka Mádl tu hrál tak pitomýho čerta, že pitomější čert v české pohádce snad ještě nikdy nebyl. To jeho šlapání si na jazyk dokázalo bejt docela dlouhou dobu protivný, dokud jsem si na to nezvykl. Na první shlédnutí ale spíše zklamání. Jediné super chvíle byly ty, když Mirek Táborský přilítl před plátno s tím svým bafometem. Zbytek ale spíš nic moc. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že rok od roku dávají na ČT 1 horší a horší pohádky. Je sice hezké, že je to vždy nějaká nová, která se ještě nevysílala a u nás v rodině je klasikou, že po rozbalení dárků se dívámě v 7 na pohádku... prostě tradice. Sice už si nepamatuju, která pohádka byla vysílána loni, ale myslím si že letos byla o něco lepší. Hlavně mě příjemně překvapil Jirka Mádl, který se mi, dokud byl čert, v této roli velmi líbil. Myslím, že ta mu narozdíl od prince v Peklu s princeznou, sedla mnohem více. Jakmile se proměnil v člověka se strašným účesem, už jsem se modlila, aby byl konec. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Tak blbú rozprávku som už teda hodne dlho nevidel. Úplne sfušovali čo sa len dalo. Celé je to totálne zle. Nedá sa na to pozerať. Hlúpy námet, idiotský scenár, nízky rozpočet, primitívne filmové triky, diletantské technické spracovanie. Najhoršie zo všetkého sú úbohé herecké kreácie ústrednej trojice. Jiří Mádl hrá mladého čerta. Ksicht by na to mal, avšak to jeho šišlanie a grymasi pripomínali skôr retardovaného kreténa po mozgovej porážke. Tak isto aj stará veteránka Jiřina Bohdalová. Možno pred niekoľkými dekádami to bola výborná herečka. Ale teraz už zrejme trpí prvými príznakmi stareckej demencie. Podľa jej prejavu v tomto snímku to tak jednoznačne vyzerá. No úplny vrchol hereckej neschopnosti tu predviedla kostnatá šereda Táňa Pauhofová. U nej to však nie je nič prekvapivé. Jej herecké schopnosti sú na úrovni cvičenej opice. Táto televízna rozprávka je absolútny odpad! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to se radši na ty pohádky vyserte úplně než točit takovýhle. Prostě ráno vstaňte dejte si jogurt s koblihou a jděte si zase lehnout, to bude asi to nejlepší co můžete pro televizní diváky udělat.. Mádlo je fakt dobrej asi jenom na politické blekotání proti starejm lidem. Jedna hvězdička čistě pro Ťánu, protože jí mám rád, ale tím to hasne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)
  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)

Reklama

Reklama