Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to bude tou vánoční atmosférou, ale Láska rohatá mi přišla jako příjemný průměr. Hloupoučký čert ztvárněný Mádlem mi přišel vtipný, o Pauhofové už delší dobu vím, že je dobrá (už od Polčasu rozpadu - jsem zvědav na 3 sezóny v pekle), Táborský taky vynikající a Bohdalová už není, co bývala. Ale jinak se to dalo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Láska rohatá ukazuje zajímavou cestu, kterou prošla česká filmová pohádka od 80. let k dnešku, a zároveň jakou cestu urazil Hynek Bočan jako režisér jedné z nejlepších českých pohádek S čerty nejsou žerty až k tomuto titulu, kterým by mohl bez problémů konkurovat Zdeňku Troškovi. Zatímco v případě snímku S čerty nejsou žerty výborně fungoval scénář, režie i obsazení, tady to drhne a výsledek je strašně upachtěný. Dá se ocenit pár jednotlivostí, ale výsledek je zoufale průměrný a rychle zapomenutelný. Oblíbený Jiří Mádl pochopitelně nedosahuje ani zlomku kvalit hereckého umění Ondřeje Vetchého a to, že byla Láska rohatá nasazená v atraktivním vysílacím čase na Štědrý den, jenom dokazuje, jak zoufale impotentní je současná česká pohádková produkce. Celkový dojem: 35 %. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o nápravě špatných lidských vlastností. O polidštění čerta se postaral už kdysi Jan Drda. V Bočanově filmu jsou předností herecké výkony (Táborský, Pauhofová, Mádl i Bohdalová). Ale jen čertovské pitvoření na zařazení do "zlatého fondu českých pohádek" nestačí. Triky působí - ve srovnání např. s Nesmrtelnou tetou - úsměvně. Váznou i některé zbytečné dialogy. Jazykové jiskření využívání hlavně ústřední písnička Svěráka a Uhlíře, kterou nazpívali Vojtěch Dyk a Berenika Kohoutová. Kostýmy i výprava na pohádkové úrovni. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Přesná ukázka toho, jak naše novodobé pohádky naprosto nefungují a vůbec nevadí že jde pouze o televizní tvorbu. Jejich kvalita se postupně ocitá na opravdu katastrofální úrovni. A to je možná i jeden z důvodů proč naše televize o Vánočních svátcích recyklují nestále ty stejné klasiky, zkrátka proto, že nová tvorba není dostatečně kvalitní. Láska rohatá je naprosto nezajímavou pohádkou podle typického mustru s neuvěřitelně debilním Mádlem, kterého nedokáže vyvážit ani Táňa Pauhofová. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Hynek Bočan je starý pán, budíž mu tedy odpuštěno, že tvůrce takového klenotu jakým jsou S čerty nejsou žerty dokázal natočit pohádku, při jejimž pouhém poslouchámí u naklepávání řízků mým tělem projižděl čirý hněv a znechucení.Novodobé české pohádky stojí za totální vyliž pr*el a poslední opravdu dobrou, hezkou a milou pohádkou je Lotrando a Zubejda z roku 1996.Od té doby nevzniklo nic, co by si zasloužilo jakoukoliv pozornost.Český film jde sice ke dnu a dobrých kousků se objevuje čím dál méně, ale česká pohádka je dávno definitivně mrtvá.0%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)
  • Pohádka se původně měla jmenovat Zlatý voči. (ČSFD)

Reklama

Reklama