Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Obrazy siamských dvojčat v domě dr. Heitera (Dieter Laser) maloval režisér Tom Six. (aknamor)
  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)
  • Ačkoliv je tento film v mnoha recenzích považován za jeden z nejodpornějších filmů v historii, dle Tomových slov je to jenom "malý bratříček" sequelu, který právě natáčí, a bude mít název The Human Centipede "Full sequence". V něm bude lidská stonožka složena z tuctu článků, a na rozdíl od prvního dílu, bude tento "100% medical INaccurate", čili lékařsky Nepřesný. Až teprve tento druhý díl bude jeden z nejzvrácenějších filmů v historii. (headcrab)
  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)
  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)
  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)
  • Casting pro dvě dívčí role probíhal v New Yorku. Tom Six to oznámil jako "Casting for controversial european horror film". Přišla tam spousta pěkných holek, když jim ale Tom ukázal nákres lidské stonožky, většina z nich hned odešla naštvaná s poznámkami, že je to blázen a šílenec. Dle jeho slov, jen ty chytré holky zůstaly a vyslechly si, o čem film má být. (headcrab)
  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)
  • Prvá scéna filmu, keď Dr. Heiter (Dieter Laser) uniesol kamionistu, bola natočená v posledný deň nakrúcania. (ShortyIC)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Klietka, v ktorej bola zavretá "ľudská stonožka", bola v skutočnosti obyčajná klietka pre psy. (ShortyIC)
  • Po každom dni natáčania dostali herci masáž. (ShortyIC)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama