Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hojí sa to dobre.“ Prehnane povedané, Ruggera Deodata či Lucia Fulciho si dávam na raňajky, ale toto bol jeden z najšokujúcejších filmov, aké som kedy videl a pri jednej scéne som sa nepovracal len preto, že som si zapchal uši, zatvoril oči a preniesol sa v myšlienkach na Tahiti. Film je znepokojujúci, nebezpečný, chlipný, úchylný a zvrhlý. Pritom nie je ani na 40% taký explicitný, ako mohol byť. Držanie sa bokom beriem ako plus, detto postavy, ktoré sa napriek občasnému klišé snažili správať tak, ako by som sa asi správal aj ja, ak by mi k zadku prišili nejakého (je jedno akého) človeka a k jeho zadku tretieho. Toto je film, ktorý sa nedá príliš hodnotiť a ťažko o ňom niečo písať. Ťažšie je už len ho vidieť. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě to vlastně ani není moc horor (1:0 pro IMDB a jeho seřazení žánrů). A thriller taky ne, protože napětí se někam vypařilo a hustá atmosféra také. K tomu je tu hodně, ale opravdu mraky logických renonců, nejčastěji v chování postav (ano, před zhlédnutím filmu jsem si čel komentáře ostatních a skepticky si říkal, jak zde někteří mohou s čistým svědomím psát, že se postavy chovají debilně, když komentující nejsou v jejich kůži, ale měli pravdu, takhle hloupě jednající "hrdinové" se jen tak nevidí). Takže jediné klady vidím v nápadu a pak herectví Dietera Lasera (kupodivu jeho již zmíněné přehrávání není, kromě už značně přehnané scény se slízáváním krve ze schodů, téměř vůbec na překážku). Vidím to na 2* a zkusím i druhý díl, rád bych zhlédl něco "hustějšího" než cosi, co není ani nechutné (leda tak ve fantazii diváků), ani šokojující či snad strašidelné. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hravá laskominka s podstatnými problémy v logice jednání postav. Nechce se mi moc spoilerovat, ale toto snad napsat můžu: kdyby mě Třískův ošklivější brácha děsil skalpelem, beru dráhu jak heterák z baletní show a rozhodně se nebudu tahat do schodů s kýmkoli, zvláště ne s takovou exaltovanou bezkozkou. Díky komentům mých oblíbenců jsem očekával přinejmenším holandský masakr mulčovacím nožem, obdržel jsem maximálně tak polechtání ručním šlehačem po příru. Blicí kyblík zůstal pohříchu nenaplněn. Takže žádný strach, sedmiletí drsoni, těhotné nosičky a geronti, je to vhodné i pro vás. Základním přínosem je poučení pro skalní koprofily: sežereš-li bifťour, pak ho vysereš a hovno do sebe radostně naláduješ, vzešlý produkt vysereš, pak to zase zpucneš, tak......nebudeš mít dostatek živin a uhyneš, uchyle. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka... respektive šestinožka nemilosrdně zaútočila na můj pomyslný žebříček brutálně nechutných snímků. Ovšem, pokud bych si liboval pouze a jen ve zvrácených dobytčárnách, tak bych hodnotil nepochybně lépe. Jenže když krom toho Human Centipede nabízí i trapného a odporného záporáka a idiotské chování postav, tak pochopitelně jinak hodnotit nemohu. 0% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se bude Němcům líbit asi jako Slovákům první Hostel. Stupiditou a "hereckými výkony" plně srovnatelný s oběmi Rothovými dílky, leč nejde mi ho jen tak mrsknout do žumpy, jelikož v závěrečné třetině se v několika sekvencích kombinací hnusu, zoufalství a bezvýchodnosti nepříjemně tne do živého. A to i doslova. Větší míra gore není potřeba, vše obstarává ústřední nápad. 5/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Casting pro dvě dívčí role probíhal v New Yorku. Tom Six to oznámil jako "Casting for controversial european horror film". Přišla tam spousta pěkných holek, když jim ale Tom ukázal nákres lidské stonožky, většina z nich hned odešla naštvaná s poznámkami, že je to blázen a šílenec. Dle jeho slov, jen ty chytré holky zůstaly a vyslechly si, o čem film má být. (headcrab)
  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama