Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham a jeho naprosto typická role drsňáka bez citů, názorů, myšlenek. No, prostě bez ničeho. Jenže ve filmu, který v sobě skrývá typickou Anglii. Jen škoda, že chvílemi je to dost nuda, kterou zachraňuje naprosto s přehledem muzika. Dělá z unylé kriminálky vcelku živý příběh, který ale pokaždé Jason jasně utne. Kurýr byl film, kde se Jason ukázal. Od té doby, jako když by mu k tomu jeho hraní něco chybělo. Ale co? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvrďák „Jásoň“ zase úřaduje, jak umí nejlépe a role tvrdého policajta co si ze zákona ani předpisů nic nedělá, mu sedla velmi dobře. Kudy chodí, tudy hláškuje, s ničím a nikým se nesere tak to mám rád. Jeho protivník je opět pěkně slizké hovado, co rád střílí a mlátí poldy do kebule, docela si tenhle parchant získal mé sympatie, rozhodně víc než černá fetka policajtka, nebo ty tři stopadesáti kilové mašiny tančící na parketě. Mrtvých tu klidně mohlo být více, prostoru i obětí tu bylo na to dost. Vidím to určitě na lepší průměr, závěr se mi taky vcelku líbil. 60% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek libovej a Stéťa mě tady krapet připomínal Posledního skauta. Nesral se s tím chlapec, chlastal a to co Jasonovi chybí do Bruce v herectví a cynickým ušklebku nahrazoval drsností. Filmek se nám postupně trošku zažvejkává, ale pořád dobrý. Utíkalo to svižně, pár hlášek to taky mělo ("Irskou:" "Chcete jí s ledem?" "Nebuď směšnej." ) a finále jsem si fakt vychtunal, jaký sraní s tím pořád, takovýhle tečky jsou beztak nejlepší. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od kurýra 3 opět jedna z těch slabších stathamovek. Těšil jsem se na solidní akční jízdu v duchu E. Z. a Mechanica, které nebude chybět spád, hlášky a cool záběry. Hlášky byly, ale zbytek jsem nedostal. Dostal jsem sice potenciálně solidní děj, ale ten nebyl využit tak, jak by se slušelo. Já od Jasona vyžaduji adrenalinovou akci, a pokud ne tu, tak alespoň kvalitně vyprávěný děj. Ani jedno se nedostavilo podle mích očekávání, takže lehké zklamání. Doufám, že si to Jason rychle napraví :). ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Když je špatný scénář, který předpokládá podprůměrnou inteligenci diváka, tak nelze hodnotit jinak. Pozor malý spoiler: Inteligence celého policejního sboru, který vraždy vyšetřuje je totiž na úrovni MŠ a možná i méně. Jak jinak si totiž vysvětlit, že po zatčení podezřelého z vražd jej policie musí krátce na to propustit pro nedostatek důkazu?!! Co to jako má být?!? Vždyť přeci mají přímého svědka, který přežil pokus o vraždu jen díky tomu, že se nakonec stal svědkem vraždy někoho jiného a to osoby která se jej zastala. Na to člověk nemusí být ani kdovíjaký Holmes či major Zeman, aby jej tohle to napadlo! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama