Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

verbal 

všechny recenze uživatele

Návrat olysalého drsoně do rodného deště nízkorozpočtového Albionu mu nepatrně zmenšil koule. Nejen, že mu scénárista přiřknul jako parťáka vytepleného komisaře, u kterého musí chodit prdelí ke zdi, aby nezažil náhlou anální příhodu, ale navíc kolem něj vytvořil bezostyšný plagiát něčeho, co až příliš nápadně nápadně připomíná Policajta ze San Franciska vyšetřujícího Vraždy v Midsomeru. A to značně degraduje jeho machistické třídenní strniště na úroveň dokonale depilované tváře inspektora Barnabyho a jeho hlášky, jindy drsné jako smirkový papír zrna 40, mění na hebký, třívrstvý produkt firmy Harmasan, který jen tak nějaký konečník nepoškrábe. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Akčný a drsný Jason Statham (rola ktorá mu mimochodom vždy išla) ako policajt chytajúci vraha policajtov, prečo nie? Samotný Blitz obsahuje slušnú dávku akčných scén, dobrú krimi atmosféru a pár dobrých hlášok na ktorých som sa dosť zasmial.............. Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Goose - Black Gloves (The Bloody Beetroots Remix) ,2. The Qemists - Stompbox ,3. Thunderheist - Jerk It ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tu na to kydaj hnuj, ale popravde receno, docela me svrbel prst na 5*. Statham tentokrat neni ve svy akcni poloze, takze tu nehazi salta a nerozkopava hromady smejdu, coz ale neznamena, ze by nejak vymeknul. Prave naopak, jeho drsnej polda je naprosto perfektni, sem tam utrousi nejakou super cool hlasku a nema problem si poradit s partou smejdu hokejkou a to jeste ani nezacnou uvodni titulky filmu. Jinak pribeh je prekvapive docela zajimavej, respektive rozbehne se tu nekolik vedlejsich linii, takze to celkove pusobi docela komplexnim dojmem. Co se tyce zaporaka, to je sice takovy hovado, ktery vypada, ze mu Jason naplaca a pude brecet do kouta, ale tak nejak mi tam sednul. Takze celkove hodne povedena kriminalka s perfektnim Stathamem a sviznou rezii, ktera se neboji nejakyho toho drsnejsiho zaberu, takze o krev, mrtvoly a nadavky neni nouze a me to hodne prijemne prekvapilo. Lepsi 4*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvrďák „Jásoň“ zase úřaduje, jak umí nejlépe a role tvrdého policajta co si ze zákona ani předpisů nic nedělá, mu sedla velmi dobře. Kudy chodí, tudy hláškuje, s ničím a nikým se nesere tak to mám rád. Jeho protivník je opět pěkně slizké hovado, co rád střílí a mlátí poldy do kebule, docela si tenhle parchant získal mé sympatie, rozhodně víc než černá fetka policajtka, nebo ty tři stopadesáti kilové mašiny tančící na parketě. Mrtvých tu klidně mohlo být více, prostoru i obětí tu bylo na to dost. Vidím to určitě na lepší průměr, závěr se mi taky vcelku líbil. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama