Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Počáteční obavy a nedůvěra se nakonec rozplynuly a já musím říci, že jsem po dlouhé době viděl film, který se mi uhnízdil v hlavě i na další den. K současným komediím přistupuji velmi opatrně, jelikož se jim u nás příliš nedaří. Tak příjemný film, jako jsou Ženy, se již dlouho neobjevil. Jistě, mnohý divák v určité fázi dokáže odhadnout vývoj dalšího propletence osudů postav, ale díky hereckým výkonům a nenucenému humoru to prostě nevadí. E.Balzerová se ukazuje býti stále větší hvězdou, která filmu kraluje s jistotou atomového torpédoborce. Jak mi vadí prvoplánová vulgarita současných filmů, tak rozkošně pronášené průpovídky ,, Nepodceňuj IQ svojí frndy!" či ,,Já s mou pičulinou přežila tři režimy..." místo pohoršení rozesmály. Dokonce i z truchlohry udělali tvůrci černohumorný kolotoč v duchu britských komedií a amerického seriálu Odpočívej v pokoji. Milé, úsměvné a zábavné. ,,Poslední nájemník vypadl nějak narychlo..." ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná česká komedie určená spíš pro mladší a střední generaci. V současné produkci se jeví jako dobrá výplň multikin společně se Supermanem 4, Piráty z Karibiku 5 a Auta 3. Svoje publikum si vždycky najde. Pozitivum je, že na rozdíl od trapných romantických komedií nabízí i dramatický rozměr na úrovni propletence milostných vztahů. Problém je, že jednotlivé postavy místy působí příliš šablonovitě a pohybují se ve velmi úzkých mantinelech, které jednoznačně vytyčují tok děje. Dostáváme tak poněkud zkreslený svět odtržený od času a reálných lidských starostí. I při studiu mezilidských vztahů, které jsou zde hlavním tématem, je film příliš úzkoprsý. Každopádně je to film, který neurazí (Krom některých babiččiných průpovídek, které jsou za hranicí zdravého vkusu.). Z konkurence hollywoodského braku vychází vítězně. 62% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má vkus a podle všeho i pravdu, ale schází jí jakýkoli dramaturgický impuls, kvůli němuž bych měl chuť si ji někdy zopakovat. Herci jsou fajn (až na Dyka), prostředí je fajn a dokonce i ten příběh má něco do sebe, ale veškeré pocity z filmu vyšumí stejně rychle jako zvuk potlesku po hezkém sportovním utkání... 65% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná česká komedie bez trapného humoru? Konečně jsem se dočkal! Ženy v pokušení nesázejí na primitivní humor pro mladší 18nácti let toužící po prvním sexu, ani na přestárlé ženy toužící po svých romantických láskách, které nezažili. Vtip přichází nenuceně, někdy je to k popukání, někdy k pláči, ale stále je cítit jistá civilnost situací a trapasů. Jasně vyprofilované postavy jsou jednoznačné a ne zbytečně komplikované, stejně jako celý ten "ženský svět" bez pořádného chlapa, který by za něco stál (i když ty ženy jsou ve filmu taky často mrchy, že Lauro;-)). Dostal jsem víc, než jsem očekával a to je pro chlapa, u (na první pohled) spíše dámské zábavy, velké plus. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • K filmu vznikla i skladba „Slunce v duši“ od skupiny Nightwork. Vznikl i klip se záběry z filmu, ale samotná píseň ve filmu nezazní. Skladbu později zpíval Vojtěch Dyk na koncertech kapely Nightwork, ale zajimavostí je, že píseň nepatří k postavě, kterou ve film hrál on, ale Jiří Macháček. (JUK_JANA)
  • Ve scéně u ohně si prozpěvuje Helenina (Lenka Vlasáková) matka (Eliška Balzerová) refrén kupletu Denisy, hlavní hrdinky operety „Mamzelle Nitouche“: „Kryk krak vše ve tlumok, na rámě zbraň a v pochod krok! Bum do bubnu z oslí kůže, bumarasa, bum, bum, bum!“ (a-ja)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno