Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nesplnil moje očekávání. Příběh se odvíjí od toho, že je pětice nejlepších přátel, kteří spolu sdílí podkrovní byt, kam si vodí svoje milenky a děvky (ano, každý šťastně ženatý muž s dětmi má přece několik milenek a tu a tam si uletí se šlapkou, na tom přece není nic zvláštního - alespoň podle toho, co prezentuje film). Jednoho dne ale najdou v onom bytě mrtvou milenku jednoho z nich. Začne se rozplétat podivné klubko vztahů a událostí, zjistíme, kdo s kým vlastně spí a kdo koho jen citově vydírá (takže takové Beverly Hills pro střední věkovou hranici). Projdeme si několika dějovými zvraty, až se konečně dozvíme, kdo ji doopravdy zabil (a popravdě mi bylo úplně jedno, který z nich to udělal, neboť jsem během celého filmu nesympatizovala ani s jedinou postavou. Jak také chcete sympatizovat s "hrdiny", kteří sprostě podvádí svoje manželky, aniž by v jejich manželství něco neklapalo nebo s němi měli jiné neshody - až na jednoho - a jediná omluva pro jejich jednání je stylem: Jsem bohatej a znuděnej, tak si užívám s lehkýma holkama). Jediné, co mi na konci z toho všeho zbylo, byla jen nepříjemná pachuť a pocit, že všichni chlapy jsou nevěrná prasata :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak se belgičanům zase něco povedlo! Udržet divákovu pozornost od začátku do konce není jednoduché a v tomto případě k tomu stačila jedna oběť a 5 přátel, kteří v onom začarovaném kruhu mají nemalé úlohy. Výkony herců jsou vynikající, ikdyž si možná na jejich mluvu budete zvykat. Co mě ale nejvíc zaujalo, že když už si myslíte, že máte toho pravého, vždycky se najde nový podezřelý... Jestli to bylo tím, že jsem od Loftu nic nečekal, to nevím. Ale vím jistě, že je tak dobrý, aby si 4* plně zasloužil. 75% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká mysteriózní thriller téměř se vším všudy. Pět přátel si chtějí užít milostné hrátky v loftu, bohužel se vše zvrtne v nervy drásající drama. Blížícím závěrem se napětí podstatně zvětší a divák si začne vytvářet své vlastní názory. Do toho se vše párkrát zamotá a když je vše téměř vyřešené a čekáte na závěrečné titulky, přijde to pravé vyvrcholení a vy jen nevěřícně koukáte do monitoru. Jak se problém vyřeší a jak to vše dopadne? Přesvědčte se sami a mě nezbývá nic jiného než vám Loft doporučit... 8/10 = 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení poslední doby. Loft se do mého PC dostal z ničeho nic a momentálně je to u mě thrillerová špička, jelikož film obsahuje více zvratů, než thrillerů, které jste kdy za život zhlédli. Skvěle zahrané, zrežírované i napsané, nechybí humor, sex, vzrušení, napětí, zde je opravdu vše, co by správný thriller měl mít. Doporučuji všemi deseti. 95% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno