Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (764)

Imouse 

všechny recenze uživatele

Docela povedený triler, který ničím příliš nezaujme, ale také neurazí. Jako dělané na sobotní večer strávený u televize. Zápletka zprvu působí vcelku zajímavě, ale postupně je z ní cítit jistá překombinovanost. ()

Katie 

všechny recenze uživatele

Film je téměř dokonalý, celou dobu jsem byla napnutá... jediná věc, kterou bych vytkla je konec...já bych ho trochu pozměnila.. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

SPOILER WARNING! Tolik nejprovařenějších klišé v jednom filmu jsem ještě neviděl. Vážně. Chování postav je naprosto předvídatelné, nebo absolutně nelogické. Sadistický nováček v týmu, vážně nemocná dívka bez léků, shozená lampa, atd atd atd... Když se padouch co měl mít po ráně perlíkem mozek na zdi sápe po Jodie ála Terminátor, řvete zoufalstvím, kde ten Forest a jeho headshot sakra je. Dluhopisy ve větru už tu trapnost jenom podtrhují. 1* za námět a Whitakera, jinak odpad. (Jenom se nestačím divit, kam jindy objektivně kritičtí uživatelé dali tetokrát soudnost) ()

galil 

všechny recenze uživatele

Natočit akční drama jen v jednom domě, to už chce hodně zkušeností. Bohužel postava Raula mi tam vůbec neseděla. 85% ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si skutečně vychutnal práci s kamerou,vzlášť část,jak Foster utíká pro mobil ve mě málem zastavila život.Skvělý thriller a skvělá foster v něm.Vřele doporučuju ()

kondomxxl 

všechny recenze uživatele

K tomuto som sa dostal náhodou keď v telke nič nešlo. Už od začiatku ma to zaujalo a tak som to musel dopozerať. Musím povedať, že napriek tomu, že sa toho vo filme moc nerieši, film dokáže zaujať až som sa skutočne bál ako to dopadne. Forest Whitaker sa opäť ukázal :-) Toto bol môj druhý Fincherov film a musím povedať že pri ňom sa skutočne nenudím :-) ()

m4ynard 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová zápletka, trochu pozmenená netypickou situáciou a obohatená o réžiu Davida Finchera. Ja sa žiaľ pri sledovaní filmov nedokážem povzniesť nad situácie, ktoré mi prídu nelogické, nepravdepodobné, alebo umelo vytvorené. A tých situacií tu bolo dosť. Páčil sa mi typ "záporného" hrdinu (úvodzovky ozaj pravdivé) plného výčitiek. A je neobvyklý pocit, ktorý som mal pri posledných záberoch naňho (ja som mu tie prachy tak želal !!). Tým by som chcel pochváliť jeho herecký výkon, taktiež opäť presvedčivú Jodie Foster. A....aj vy si začínate uvedomovať, aký je Jared Leto otrasný herec? Ale aj tak som sa proste nenudil a film ma držal v napätí. ()

Agent008 

všechny recenze uživatele

Napínavý a celkem dobře natočený i když trochu "táhlý" film. Škoda že trochu dost nerealně vypadající povaha zloděje který zachaňuje dceru hlavní hrdinky. ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Svojské s dobrým počiatočným nápadom, gradácia deja, výborná kamera aj scenár. Kristen bola skvelá, rovnako ako Jodie. Ale bohužiaľ, na môj vkus trochu veľa násilia. Premena "usmrkaných" vlamačov čo sa na začiatku boja skoro prázdneho domu a na konci strieľajú jeden druhého nie je na 5*. Aj keď ak celok je to skvelé. 85% ()

Naby 

všechny recenze uživatele

I když bylo dopoledne, tak se staženýma žaluzkama jsem se napětím klepal až se stavil soused co chci :-D. Originální, nápadité s perfektní atmosférou ve starém domě. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl se něják rozepisovat já naprosto souhlasím s Limou. Jenom bych chtěl říci, že Jodie jsou tyhle role snad šité přímo na míru :). Všem co mají rádi řánr doporučuji vidět. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a bylo opravdu dobře udělané - promyšlený scénář, neustálé napětí, zajímavé pojetí kamery. Není to sice úplná bomba, ale 75% si zaslouží. Opakovaně shlédnuto 22.9.2016 a líbilo ještě víc, 85%. ()

p.urbaczka 

všechny recenze uživatele

Fincherovské drama se vším všudy. Opět mě nezklamalo. Nic víc a nic míň. Kamera, hudba, všechno umí dokreslit mrazivou atmosféru celého filmu. ()

hiroito 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů o kterém jsem dopředu nic nevěděl a tudíš také nic neočekával. A díky tomu jsou moje pocity zkreslené. Přestože, tuto recenzi píši již po nějakém čase a pořád mám v paměti děj a nějaké scény, tak musím uznat, že je to povedený film. Jsou témata, které filmaři znovu a znovu natáčejí z různých pohledů a tento film není vyjímkou. Ale i přestože to není ničím stoprocentně originální, tak film je příjemně koukatelný. Dokonce Vás to nutí občas přemýšlet, jak by jste se zachovali vy?. Jediné co bych asi vytknul je americká naivnost v diváka. Hold když si myslím, že něco nedává smysl, tak to trochu ruší. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Meg Altmanová s dcerkou Sarah se po rozvodu nastěhuje do bytu pro dvanáct osob, dostatečně členitého a vybaveného právě tak na hodinku akčních scén. Navíc je tu tajná místnost na přežití, český překladatel by za slovo "panikárna" zasloužil odebrat licenci. A jaká náhodička! Hned první noc se do bytu vloupou tři týpci. Jdou si vyzvednout dvadvacet milionů dolarů. (Kde jsou ty časy, kdy grázlům stačil milion a divákům se z toho čísla tajil dech.) Jenže ouha, byt už není prázdný. Spí tu nějaká ženská s dítětem. Tak. A zde bych si dovolil příběh dovyprávět. "Vetřelce peníze lákají, ale nejsou dočista blbí. V tichosti odejdou, počkají, až paní Altmanová odveze dcerku do školy a sama pak zaskočí na univerzitu. Za dvacet minut odvrtají zámek skrytého trezoru, sbalí prachy a v tichosti zmizí... Konec filmu." Žádná velká zábava to nebyla, ale průlet kamery uchem konvice a úvodní titulky stály za to. Nejlepší krátký film Davida Finchera. Pokud tedy nestojíte o opravdové drama: Honička výtahem. Dveře se zavírají pronásledovateli těsně před nosem. Kulky sviští, ale míjejí o vlásek. Inzulín, jak jinak, na poslední chvíli. A zvraty jak na houpačce: Zavoláme o pomoc! Nejde telefon... Mám mobil! Není tu signál... Spravila jsem telefon! Neberou to... Už to vzali! Někdo přerval vedení... A k tomu trocha ohně, trocha krve a Jodie Fosterová se ohání dvanáctilibrovým kladivem, jakoby to byla plácačka na mouchy. Nu, pokud nemáte do čeho píchnout, za oknem se nic zajímavého neděje a pozorovat rybičky vás už nebaví, tenhle film je také jeden ze způsobů, jak strávit večer. ()

Reklama

Reklama