Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se odehrávají na minimálním prostoru, ale o to s větším využitím všech možností. Tento Fincherův thriller je jedním z nich. Děj se točí kolem jedné nedobytné místnosti v jednom velkém domě. Od počátku je divák v napětí jakým směrem se bude děj filmu rozvíjet. Přestože mám pocit, že toto zajímavé téma mohlo být propracováno více do hloubky, dávám 5*, protože film celkově naplnil má očekávání. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když už jsem viděl jednoho Finchera, tak jsem dostal chuť i na druhého. Jodie Foster se zabarikáduje ve skrýši před Forestem Whitakerem, který přemýšlí jak by se jí dostal na kobylku. Napínavá podívaná, která připomíná Fincherovu tvorbu pouze v náznacích. Trošku nerozumím občasným negativním reakcím. Myslím, že kvalitu Úkrytu lépe prověří až čas, který hraje pro něj. 80% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Napínavý, neotřelý děj. Fincherovská temnota se tentokrát nekoná, "pouze" velmi solidní thriller, okořeněný několika trikovými finesami (průlet kamery uchem konvice). Jodie Foster jako vždy skvělá. Potěší opět vidět Foresta Whitakera, i když v záporné roli, tak pořád s dobrým srdcem. U něho by to ani jinak nešlo :o) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Skvělé a inteligentní domovní drama, scénář je dokonale promyšlený, Forest Whitaker chrlí jeden nápad za druhým, Yoakam je parádně odporný (potkat ho na ulici utíkám o dva bloky dál od něj) a Leto tikavý (co to měl na hlavě za štůčky veverčích hovínek?). Foster a Stewart si vaše sympatie sice získají, netvrdím že ne, ale stejně tou absolutně nejsympatičtější postavou tu je Whitaker, který předvádí chytrou hru. Fincher si nevybral slabší chvilku, natočil to zase parádně - líp to holt natočit nešlo, ale přece jen se zbytkem jeho filmografie se Panic Room měřit nemůže. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po ďalšom zhliadnutí sú pre mňa štyri málo. Jednoznačne som musel o hviezdičku pridať, hlavne pre umenie urobiť vynikajúci film prakticky na pár metroch štvorcových. Film nemá hluchého a beznapätia čakajúceho miesta. Skvelý nápad, jednoduchý a pritom tak kvalitne spracovaný. Nemám navyše čo dodať ani k záveru, tobôž nie k efektnej a rýchlo-spomalenej kamere. 90%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (20)

  • Přeobsazená Nicole Kidman si nakonec ve filmu přeci jen zahrála - avšak jen hlasem – propůjčila jej Stephenově (Patrick Bauchau) přítelkyni v telefonu. (Kulmon)

Reklama

Reklama