Reklama

Reklama

Kdysi dávno se bílý páv lord Šen rozhodl, že za pomoci nové strašlivé zbraně a armády vlků zničí Čínu a s ní i nenáviděné kung-fu. Stará vědma ho však varuje. Nemá šanci vyhrát, protože se objeví černobílý bojovník, který Šena porazí. Šen takové věštby nechce poslouchat, je si svým vítězstvím jistý, vždyť má zbraň, které se lekli i ti nejodvážnější bojovníci. Kdo však je ten černobílý nepřítel? To není jisté, a tak pro jistotu Šen zlikvidoval všechny pandy. Po žije se svým otcem a užívá si postavení dračího bojovníka. Jeho učitel Shifu  mu klade na srdce, že jeho úkolem je nyní najít vnitřní klid, a předvádí mu, jak na to. Pro Poa je to zatím něco nepochopitelného. Zvlášť když se mu začaly vracet divné vzpomínky a když zjistí, že jeho otec ho adoptoval poté, co ho jako malé mládě nalezl v košíku. Po by rád přišel na to, co se stalo předtím, než ho otec našel a ujal se ho. Shifu se dozvěděl, že lord Šen zabil mistra Krokodýla a mistra Nosorožce a nyní vlastně není nikdo, kdo by uchránil Gongmen City. Po a jeho kamarádi Tygřice, Opičák, Kudlanka, Zmije a Jeřáb se rozhodli mocnému nepříteli postavit. Zjistili, že Krokodýl a Nosorožec nejsou mrtví, jsou uvězněni v Šenově vězení. Když je ale naše šestice odvážných bojovníků chce osvobodit, oba odmítají. Jsou si jisti, že proti Šenově kanónu neexistuje obrana. Poa a Pětku objeví Šenovi vlci a přivedou je k Šenovi. Po spatří na jeho peří symbol, který se mu stále vrací ve snu. Je mu jasné, že Šen musí něco vědět o jeho minulosti a jeho rodičích. Vzpomíná si, že Šena už kdysi viděl. Šen tvrdí, že Poa rodiče neměli rádi a vyměnili ho za ředkev... (TV Prima)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (576)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pokracovani se nese v podstate ve stejnym duchu jako prvni dil. Coz je trochu problem, po prvnim dile by mel bejt Po drtic tezkyho kalibru, ale tady je zase za tu nemotornou tlustou pandu, ktera nevyleze schody a kazdou chvily neco zvore a musi opet podstoupit trenink. Opet tu mame velkyho giga zaporaka, nastesti tvurci nedelaj z toho ptaka nakyho velkyho borce, ale dali mu k rukam zbrane, coz je prijemny spestreni. Jinak po lehce utahanym uvodu se to rozjede a je z toho vicemene nepretrzita rezba, sice bez hlavy a paty a tvurci sem perou, co je zrovna napadlo, ale akce je to povedena, animace je perfektni, takze se na to dobre kouka a film nijak nezaostava za prvni dilem. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nečakané. Jednotka síce nebola zlá, ale chvíľu trvalo, kým som ju vzal na milosť. Dvojka je o dosť iná. Divák zmierený s tým, že Panda je super kung-fu bojovník (pri sledovaní jednotky dúfal, že to dopadne inak) má zrazu pred sebou odvážne vyrozprávaný príbeh o ceste za vlastnými koreňmi, o ceste vôbec. Plus nádherný, strhujúci aj dojímavý koniec. Len škoda epilógovej scény, ale nech, aspoň sa je s čím zmierovať do trojky, ktorú si určite veľmi rád dám. I keď už teraz mám obavy zo sklamania... Snáď budú hviezdy opäť v správnej konštelácii, bolo by veru o čom. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To jako vykradli Harryho Pottera a mysleli si, že když tam místo lidí budou zvířátka, tak to nikdo nepozná? Navíc už v prvním díle jsem jim prominula, že mistr Shifu zcela náhodou připomíná Mistra Yodu ze Star Wars. Některé vtípky by byly fajn, jen kdyby na mě nepůsobily tak lacině. Celkově je spíš průměrná pohádka. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zrychlený odvar z vynikající jedničky. Příběh skončí v nějaké pětadvacáté minutě, a pak už se jen řetězí akční scény a flashbacky. V akci je dost řemeslné zručnosti i pár nových nápadů, ve vzpomínkách zase vydatná porce výtvarných potěšení - ale výsledek je i tak příliš uspěchaný a po výlezu z kina okamžitě zapomenutelný. Solidní sequel, avšak zároveň i zbytečný derivát z prvního dílu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Motiv démonického zabijáka kung fu, ze kterého se vyklube obyčejný kanón sice poněkud kulhá, odhalování Poovy minulosti je poněkud natahované a role mistra Shifu se smrskla na obyčejné cameo, ale jinak nemám dvojce co vyčítat. Bavil jsem se výborně. Spousta opravdu svižné akce, která neztrácí dech a směrem k závěru překvapivě nabírá na obrátkách, spousta dokonalé animace, spousta humoru. Padouch mě bavil víc než Tai Liung z jedničky, výborná Michelle Yeoh mě rozesmála, panda je stále stejný moula. Ocenil jsem psychologický motiv krize identity a temný podtón, obojí brilantně zasazené do animované rodinné komedie. Zkrátka panda má i podruhé u mě palec nahoru. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Mistr Krokodýl vyskočí na člun a přistane v rozštěpu. Toto je charakteristický cvik Jeana-Clauda Van Damma, který ho namluvil. (KGBelik)
  • Prvý film DreamWorks Animation režírovaný výhradne ženou. (Echelon1)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama