Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žeru tyhle béčka, který jedni sundaj už například jenom proto, že se točí kolem filmu, se kterým nemá nic moc společnýho...nebo že to točí režisér, kterej v samotné podstatě stojí za hovno a kritika ho vždycky strhá. Líbí se mi, jak tady pak ten film dostává od zdejší elity do držky tak, že se vůbec divím, jak se dokáže zvednout a na sebe vydělat. Vždyť není zase až tak špatnej. Herci? Jsou ok. Příběh? Dobře, od toho nemůžu ani nic čekat...ale akce? Ta je podle mě naprosto dostačující. Představte si film, který byste podle prvního pohledu na tenhle film čekali. Béčko? Jasný...Bláznivý béčko? Proč ne. Proč by to béčko ale nemohlo bejt dobrý? Malý počet peněz na natočení filmu je pořád suma, za kterou se něco dá natočit. A pokud na to nebudu nahlížet jako kretén, kterej předem ví, že uvidí sračku, tak se i docela pobavim. Vždyť právě o tom jsou filmy tohodle typu točeny, nebo se snad pletu a režisér to všecko myslí smrtelně vážně? ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Béčko jak višna, prolezlé do morku kosti! Zbytečné výbuchy po každé srážce aut a podobné nesmysly sice jsou a dost, jenomže jako celek je to dívatelné. Goss má charizma, ženské polovičky vybrány s gustem, cool záběry jsou a finálových 15 minut je fakt parádních a velice dobře napasovaných před původní film. Čekal jsem větší šlak. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Luke Goss není Statham, cílové publikum se přesto bude vrnět blahem. Nekompromisní násilí, holky prodávající víc své křivky než herecké umění a kamerové oblety okolo aut, které se musejí líbit. Režisér Roel Reiné (zatím se „soustředí“ hlavně na pokračování) rozhodně není žádné ořezávátko, akci umí a i když není tak úplně z jeho hlavy, odkoukal jí dobře. Co na tom že je to hloupoučké až běda. Stejná byla i jednička. O to tu absolutně nejde. Jde o akční výplach, který jsem samozřejmě se spoustou otazníků a úšklebků nakonec dostal. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Na stejné úrovni jako jednička. Režisér kopíruje neschopnost Andersona téměř neustále, i jeho oblíbené featurky jako debilita a ty další věci co tak dobře umí. Jako třeba zpomalovačky! Při každé ráně, nárazu, kdyby hlavní hrdina snad sral, tak i to by bylo zpomaleně, ať si to můžu pořádně užít. Příjde mi, že Anderson se naučil zpomalovačky, řekl si že to vypadá děsně cool, tak je prostě používá do zblbnutí. Připomíná mi to situaci před čtyřiceti lety, kdy se Hong Kongští filmaři naučili používat zoom. Z herců se mi nelíbil nikdo. Aut jsem si moc neužil. Za něco stojí začátek a konec, scéna s granátama je pěkná (a hlavně pomalu zpomaleně zpomalená!). Vlastně, jedničku si moc nepamatuju, ale trochu mi přišlo, že příběhově je na tom dvojka dokonce lépe, i když zase postrádá tokový ten dirty look, tady to spíš vypadá trochu jako Flatout říznutý Crashday. Tvůrci se snažili o určitou "špinavost", ale vyznívá to hrozně čistě, asi jako když v práci děláte hovno, ale aby to tak nevypadalo, tak si uděláte šmouhu na tváři, aby to vypadalo že jste makali. Hm, když to vezmu kolem a kolem, tak jsem od tohohle filmu vlastně dostal to co jsem čekal. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +Luke Goss, Robin Shou, Ving Rhames, Sean Bean, Danny Trejo, jinak řečeno: na videofilm hodně slušné obsazení, výborné efekty, akce, příběh, děj, hudba, spád, závěr -snad jen obavy, že třetí díl asi nevznikne/// Neuvěřitelný akční nářez, který dějově pasuje jako matička k šroubku a vytváří živnou půdu pro navazující předchozí díl. Zní to složitě? Tak jednoduše: je to prequel :-) Kdo viděl předchozí film bude vědět a bude se mu to o to víc líbit. Vše do sebe začíná zapadat (vznik soutěže, pravidla, vznik Frankensteina...) a přestože je to film určen jen pro video, svému předchůdci se technickou kvalitou vyrovná a akcí ho možná i předčí. Jsem nesmírně spokojen a překvapen. Tuhle jízdu jsem si užil./// Celkem 89%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • Ve scéně v čase 1:17:13, kdy se auto otáčí o 180 stupňů, je možné v záběru zahlédnout také vůz kameramana. (Dreadd)
  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama