Reklama

Reklama

Carl „Luke“ Lucas pracuje pro mafiána Markuse Kanea více než dvacet let. Nyní dostal za úkol zorganizovat bankovní loupež, při které je v roli řidiče. Loupež má provést Kaneův synovec a další dva gangsteři. Akce dostává trhlinu, když se zde náhodně objeví policie. V nastalé přestřelce je jeden z lupičů zastřelen, ale také Luke tasí zbraň a poprvé v životě zastřelí člověka, ke všemu policistu. Z banky se jim podaří uprchnout. Luke zbylé dva lupiče vysadí a sám je pak policií dopaden. V následném procesu nevypovídá proti Kaneovi, a tak je odsouzen na doživotí za vraždu a převezen do Terminal Island, soukromé věznice vlastněné společností Weyland Corporation. K financování systému jsou používána vozidla, která zde vězni rozebírají. Jednotlivé díly jsou pak levně prodávány. Také se konají se „zápasy smrti“, v nichž odsouzení bojují na život a na smrt. Tyto zápasy jsou vysílány na Weylandovu soukromém televizním kanále. Jenže sledovanost klesá. Organizátorka těchto zápasů, September Jonesová, musí přijít s něčím novým. Vymyslí tedy „Rallye smrti“. Majitel Weyland je nadšen. Odměna pro vítěze pěti závodů je svoboda… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je čím dál tím populárnější dělat místo všemožných pokračování raději různé restarty aby diváci věděli, jak vše začalo a ve filmu mohli hledat všemožné odkazy na to co už znají. Nevadí to u filmů jako "Star Wars" ale proč proboha dělat restart béčkového filmu o automobilových závodech v prostředí věznice (ačkoliv se mi původní Rally smrti opravdu líbilo)? Tím jsem ve zkratce popsal o co zde jde a pokud si někdo pamatuje maskovaného fantoma z prvního filmu, tak pokračování je přesně o tom, proč musí skrývat svůj ksicht pod onou, nepříliš stylovou maskou. Standardní béčko, které šlo rovnou na DVD není vyloženě průserem, jen vyloženě zbytečným filmem, který nepřinese nic nového a vše co už bylo viděné, nedokáže ukázat o nic lépe. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Vážený pane (doplňte chybějící jméno), pokud budete souhlasit s účastí na mém novém projektu, mohu Vám kromě obligátního honoráře slíbit i vlastní cofee shop v Amsterodamu, který si můžete vyhulit od základů po půdu. V dokonalé úctě Roel "Břídil od větrných mlýnů" Reiné. Je až s podivem, kolik známých ksichtů kývne na nabídku kvalitního hulení, za účast v blábolu. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Absence Stathama je hodně znát. Luke Goss jeho charizmatu nesahá ani po kotníky. Celkově je herecké obsazení a výkony horší. Vyjímku snad tvoří pouze tradiční Robin Shou a válec Danny Trejo. Efektně i hudebně slabší nežli jednička, po stránce scénáře to však takový průser není. Kvalitní zápletka, místy dobré nápady, občas vyvedené akční scény. Videofilm Rallye smrti 2 kvalit jedničky ani zdaleka nedosahuje, avšak ostudu svému předchůdci rozhodně neudělá! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Proč jsem filmu dal jen tři hvězdičky? Především to je hlavně díky tomu, že jsem dlouho čekal, kdy se konečně bude jezdit s auty, když už se začalo jezdit auty, tak ty závody nebyly realistické. Byl souboj mezi dvěma závodníky, žádná jiná auta nebyla okolo vidět a vzápětí jsou zase všechny auta pěkně u sebe a dále za to, že při pěstních soubojích bylo častokrát vidět, že se vlastně herci do sebe nestrefují, ale jen máchnou před někým rukou a druhý se složí. Jinak zase chválím to, že jde vlastně o události, které předcházely jedničce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel že má byť pokračovanie Death Race a ešte keď som videl tých hercov, tak by bolo hneď jasné že si to nepozriem. Nejakým spôsobom som si to aj tak pozrel a neviem ako ostatným, ale mne sa to celkom páčilo. Videl som aj horšie pokračovania (prequely). Dej filmu je v podstate jasný, takže povedal by som, že si už len doplňujeme informácie. Death Race 2 inak celkom dobre obohacuje túto sériu a vôbec ju nerobí horšou. Herecké obsadenie je fajn a Luke Gosss je sympatický týpek. Čo sa týka postav, tak tie sú tu tiež dobre vymyslené. Každá postava, ktorá sa vrátila sa vrátila aj so svojim hercom. Síce až tak tých postav sa nevrátilo. Rozpočet to nemalo moc vysoký, takže ako béčko (prequel) rozhodne poteší. Ja som sa pri tom skvelo bavil a moc nenudil, takže fajn. Na druhú stranu chápem to nízke hodnotenie. 65% - 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Než Sean Bean v úvodu filmu přepne televizi na zprávy o dopadení Luka, sleduje film se závodícími vozidly. Jedná se o snímek Death Race 2000 z roku 1975, tedy předlohu pro Death Race Paula W. S. Andersona. (oLí)
  • 14K je pri súboji s Xanderom zasiahnutý sekerou do chrbta. V ďalšom zábere, keď lezie na vrak autobusu, je však jeho tielko celé a bez krvi. Až ďalší strih ukáže zranenie v celej kráse. (BlackTom)
  • Keď hlavná postava uteká z banky a cúva s autom, je vidieť, ako stočí volant prudko doprava. V nasledujúcom zábere však auto zadriftuje doľava. (Johnny.ARN)

Související novinky

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

Marveláčtí Inhumans mají režiséra

23.01.2017

Studio 20th Century Fox se práv na X-Meny jen tak nevzdá, takže je Marvel pomalu začal nahrazovat Inhumans. Rasa superlidí, kteří vznikli při experimentech mimozemské rasy Kree, se objevila už v… (více)

Reklama

Reklama