Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (883)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Daleko větší problém než v režisérovi vidím hlavně v budování celého Dark Universe. Snímky by mohly být určitě zajímavé, kdybychom ovšem na místo poctivého hororu nedostali dobrodružnou akčňárnu. Rozumějte mi, většina z nás by opravdu spíše ocenila ani ne tak hororovou atmosféru jako spíše poctivý horor u kterého člověk prožije nejednu krušnou chvilku. Takhle vlastně sledujeme něco co se snaží tvářit jako další Marvelovka, kdy je svět opět v ohrožení a aby se to celé nezvrtlo máme zde super tajnou organizaci, která na to všechno dohlíží. Před scénáristy tleskám, jak je onen nápad hrozně moc "originální". Za vše hovoří přístupnost od 12 let, tohle si zkrátka naše bájná monstra nezaslouží, aby se na nich přiživovaly fabriky a vyráběly neškodné dobrodružné jednohubky, které povedou dějově odnikud nikam. A navazovat na ně bude tak snadné v dalších pokračováních, protože konec příběhů nebude existovat. Herecká sestava obsahuje v Mumii všehovšudy 5 kousků. O zbytku není potřeba prakticky hovořit, protože ve filmu více postav snad nepromluví. Takže zde máme kolegu, krásnou buchtu, tajemného a zcela zbytečného Russella, zajímavou ale nevyužitou Sofii a v poslední řadě hvězdu první zářivosti a svítivosti samotného Tomina Kruše. Mumie je po stejně zoufalém a zbytečném Drákulovi jen další v zástupu filmů, na které si 14 dní po premiéře nikdo nevzpomene. Průměr všude kam se podíváš a ani ten hoch z kaskadérské rodiny na tom nic změnit nedokáže. 40% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rozhárané až hanba; chvíli je to adaptace Uncharted se vším všudy, chvíli dobrodružná řachanda s otravným sidekickem à la novodobé Mumie, chvíli se jede v potemnělém módu gotického horroru, chvílemi by se to tuze moc rádo odkazovalo ke stylu starých dobrých universalovek, často se to uchyluje k soudobému blockbusterovému moru "CGI řeší vše", ve stylu všech těch současných universa budujících frančíz se více naznačují věci budoucí než skutečně odvypráví a... A představu asi již máte. Na druhou stranu to více než slušně odsýpá, většina akce má náboj a byť to místo Cruise chtělo najít nového Price/Leeho, tak zrovna jemu nelze vyčíst nic. O modernizaci (natož uctivé) monstr klasik ze stáje Universalu se nedá mluvit ani náhodou, ale jako (zatím čistě na papíře) vyspělejší alternativa všem komiksovým kinoseriálům to ujde. Speciálně pokud by se to ustálilo po celou stopáž v jedné rovině; nejlépe pak v Uncharted módu říznutého lehce horrorovou stylizací. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

Plytké, nezáživné a s postupujícím dějem až nudné. Skoro jako by soutěžili o zbytečnější film s Hrobem Dračího císaře. Body tomu trochu zvedl Russell Crowe. Lehké plus i za volbu ženy coby záporáka. Naopak blondýna z Londýna mě celou dobu nemálo štvala. Tom Cruise vzal roli hlavního hrdiny zřejmě jen kvůli tomu, aby dokázal, že na to pořád ještě má, a/nebo v předtuše tučného podílu na tržbách. Scénář ho k tomu přesvědčit určitě nemohl. Ta role by mnohem víc slušela někomu mladšímu, ale vzhledem k tomu, že by to byl nejspíš Sam Worthington, nebo ještě hůř Channing Tatum či Chris Pratt, tak díky Sutechovi za Cruise. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně debilní slátanina, která aplikuje často naprosto nekontinuální můstky k propojení scén a časových linií, absolutně nezvládá funkčně ani stylisticky propojit střídající se charaktery výpravy (od fantasy hororu až po nahláškovanou dobrodružnou komedii, wtf) a v místě, kdy by měla bez keců gradovat a diváka alespoň vizuálně bavit, se zavírá do jedné místnosti s jednou z nejzbytečnějších postav, která kdy byla áčkovým hollywoodským hercem hrána. Tady nemohl pomoci ani jinak sympatický Cruise, něco tak matného, nenápaditého a divně sestříhaného je ostudou v posledních letech prosperujícího Universalu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já, jako fanoušek Sommersovy novodobé Mumie, mám u těch dalších pocit, jako kdybych je už viděl. Buď tyhle filmy používají stále stejné vyprávěcí postupy, nebo variují rovnou postavy a situace. Taky mi nejde na rozum, proč všude pořád čtu, že tahle mumie má navazovat na tu ze třicátých let, když odkazuje spíš k devadesátkám, kdy si tvůrci stejně z klasické Mumie vzali základ a přidali vtip a akčno. Snímek s Cruisem šlape, lehce jsem se smál, trochu dojal nad milostnou linkou, Crowe mě potěšil (dlouho jsem ho nikde neviděl), ale jinak není pro další reboot vůbec důvod. Prachy, sorry, já zapomněl. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (25)

  • Sekvencia pádu lietadla sa nakrúcala v stave beztiaže dva dni, štyrikrát kvôli nej zlietlo lietadlo a zabrala 64 pokusov. V tejto scéne nemal herec Tom Cruise (Nick Morton) dabléra. Dostal síce možnosť nakrútiť ju na zemi, ale trval na tom, že v rámci, čo najväčšej autenticity to chce vyskúšať vo vzduchu, kde aj padla posledná klapka. (classic)
  • Studio Universal vydalo před uvedením filmu trailer, ve kterém však chyběly zvukové stopy. Tato (pravděpodobně) chyba vedla k velkému pobavení diváků na internetu. (L_O_U_S)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama