Reklama

Reklama

Země se stala terčem invaze neviditelných mimozemšťanů a lidstvo jejich hostiteli. Mimozemské Duše vytlačí tu lidskou a převezmou kontrolu nad jejich tělem. Melanie je jedna z posledních lidských bytostí, která je vetřelci nedotčena. Po jedné z honiček se ale dostane do zajetí a je přesvědčena, že to znamená její konec. Do její mysli pronikne Duše jménem Poutnice. Ta pátrá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že se dopracuje až k příčinám přetrvávajícího odporu, který jim lidé kladou. Je ale zavalena záplavou vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Poutnice není schopna vysvobodit se z tužeb Melaniina těla. Síly, které jdou mimo ně, nakonec promění Poutnici a Melanii v nedobrovolné spojence. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (679)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejně mučivé jako týdenní promítací maraton Posla budoucnosti, jen s tím rozdílem, že tentokrát nejde o pošťáka Keva, ale schizofrenní poštěvák puberťačky Melanie. Kdo je cílová skupina? Dívky pod 14 let? Jehovisté? Žánr sci-fi je jen zneužitá kulisa, Niccolova režijní snaha je jako stříkání parfému z flakónku na nejzasranější toi-toice rockového festivalu. Zaráží mě, jak tak ubohé literární předloze může být věnováno tolik pozornosti přinášející komerční úspěch. Opravdu jsou čtenářky young-adult novel jen jistý druh ptactva, z kterého madam Meyerová trhá psací brka, co pak cpe hluboko do mého chřtánu..? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Silně věřím, že knížka bude obdobnej paskvil jako ta druhá, slavnější břečka od Meyerové, ale můj milovaný Niccol prostě umí (Simone, In Time a Obchodník se smrtí jsou filmy, které jsem viděla nesčetněkrát) a ač jsem se obávala, natrhl mi obě zorničky i s The Host (až mi z toho málem zmodraly). Tahle báchorka o soužití a nesoužití mimozemšťánků s lidma mě setsakramentsky chytla (ačkoli ve mně se člověk nevyzná, líbilo se mi i Bojiště země s Travoltou), sem tam nějakej blábol se dal krásně přejít, jelikož zbytek prostě bavil, Diane Kruger nešlo nefandit, i když byla za svini a cameo Emily Browning se mnou cuklo jak neočekávanej orgasmus. Přiblble se usmívám ještě dvacet minut po dokoukání. 80% ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Fanousci tvajlajtu a podobnych kokotin spojte se!!! mladi krasni sexy (ne) herci v tomto nadhernem ucesanem a vyklestenem totalne srackoidnim filmu kterej by si snad chtel hrat dokonce i na seriozni sci-fi nebo co? no to me poser kozy! strasnej odpad od druhy pulky filmu uz jsem musel pretacet abych to vubec dokoukal byla to otazka zivota a smrti fakt nekecam!! ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to strašlivě, ale opravdu strašlivě hloupý film. Ale asi je na místě vinit knižní předlohu a to ztělesněné zlo, co jí napsalo. Celý ten koncept dvou osob v jednom těle, kde každá osoba jakože miluje někoho jiného, z čehož vznikají 'silné' a 'komické' scény, to je trochu mimo mě. A taky když někoho miluju, tak ho zmlátím, protože má jinou barvu očí, že ano. Navíc jsem asi divná, ale jsem team mimozemštani, protože žít v komunitě, kde se nelže, nejsou války a všechno je zadarmo? Hned bych do sebe poslala toho bílýho tisíc let starého pavoučka, který by mě změnil na holčičího Elijaha Wooda. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sci-fi od Niccola zbožňuju. Gattaca, In Time – paráda! Nevím, jestli tohle má víc na svědomí on nebo S. Meyer (nečetl jsem), ale je to škoda, určitě to šlo natočit daleko líp. Pomalý, plochý, bez akce, bez vzrušení, postavy dost jednoduchý, prakticky bez děje; to, co by mě zajímalo, je na pozadí nějaké slaďárny pro holčičky, která ale naštěstí nepřekračuje (pro mě) únosnou mez. Přese všechno mě film dokázal po celou dobu upoutat, sám nevím proč. Každopádně do kina bych na něj nešel a s nikým dalším bych si ho nepustil. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • V původní knize je mezi Melanie Stryder a Jaredem Howem věkový rozdíl 9 let. Stejný počet let dělí i jejich filmové představitele Saoirse Ronan a Maxe Ironse. (Hromino)
  • Film se natáčel v Louisaně v Novém Mexiku. (Fevas)
  • Jake Abel (Ian O´Shea) absolvoval niekoľko lekcii hry na gitare a keď už malo dôjsť k natočeniu scény, pre ktorú trénoval, Stephenie Meyer skríkla ´Stop!´ a nadobro ju zastavila. Neskôr sa šírili zvesti, že mala byť veľkou súčasťou druhého pokračovania. (Persephone9)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama