Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sawako Kuronuma má dlouhé černé vlasy, ale nebude to jen kvůli nim, že jí je přezdíváno Sadako (ano, přesně ta dívenka z Kruhu). Většina spolužáků se jí straní a uhýbá z cesty, protože věří, že by je Sawako proklela, seslala na ně zlé duchy. Sawako si chce najít kamarády a být tak přátelská, jako je její spolužák Šóta Kazehaja, ke kterému vzhlíží, neboť on nechová žádné předsudky, s každým se baví, a Sawako v tom není výjimkou. Díky němu si brzy najde přátele a začne v ní klíčit zvláštní pocit. Že by láska? Překoná Sawako překážky, nedorozumění a závist, když pořádně nerozumí vztahům mezi lidmi? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se to velmi líbilo :-) Věci, které bych vytl jsou nejspíš: nulová sebedůvěra Sawako, dlouhé scény, až moc kytiček a hvězdiček. Na druhou stranu, co se mi na tomto seriálu hodně líbilo, je poznatelný vývoj postav, které nemaj stále stejné charaktery, ale opravdu se s něma něco děje a humor, kterým Sawako oplývá, aniž by si to uvědomila. Kolikrát mne opravdu rozesmál :-) 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dívka vypadá ponuře, zjevně má problém se socializací a tak se jí zbytek třídy straní. Až přijde úžasný, pohledný a nesnesitelně laskavý hoch s úsměvem, který láme skály a rozpouští ledovce a za jeho pomoci dívku pomalu zapojuje do třídního kolektivu. Černovlasá Sawako pak po zbytek seriálu žasne, když ji někdo osloví nebo někam pozve. Měla jsem sto chutí popadnout ji za ramena a pořádně s ní zatřást, protože Sawako se projevovala jako nejméně sebevědomé stvoření na světě a to i ve srovnání s prvoky. Ona ani její zachránce nejsou bytosti z tohoto světa. Jsou dokonale hodní, bez náznaku sobectví nebo hněvu, vždy ohleduplní k ostatním – prostě přesně, jací jsou puberťáci, že? A nesmělí, samozřejmě. Ale vzhledem k tomu, jak se Sawako furt věší na spolužačky, není jasné, jestli u ní má nějaký kluk vůbec šanci. _____ Tuhle úmornou situaci poněkud zachraňovaly Sawačiny spolužačky, ať už umanutá sportovkyně s jednodušším mozkem, nebo makeupem silně vyzbrojená ordinérní kráska. I Sawačina rivalka si získala víc mých sympatií než hlavní hrdinka, protože jí aspoň o něco šlo a o něco se snažila. Favoritem byl pro mě mlčenlivý Ryu, který měl jasno a prostě jen čeká, až nastane pro něj příhodný čas. _____ Seriál se moc nevyvíjí. Jedinou výjimkou je pár dílů věnovaných sportovkyni a jejímu milostnému příběhu. Jakmile nastoupila ústřední dvojice, nastala ukuňkaná nuda. ___ Chvilku jsem si zvykala na kresbu, je jednodušší, ale má svůj vlastní osobitý rukopis. SHRNUTÍ: Jestli mají Japonci strach z černovlasých lidí, tak jsou jako národ dost v háji. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto prípade si hlavnú hrdinku buď zamilujete, alebo ju budete nenávidieť. Sawako je v prvom rade nepochopená mladá dievčina, ktorá v sebe skrýva neuveriteľné množstvo pocitov a je príliš dobrosrdečná a s tým prichádza to ďalšie je aj naivná a neverí si. Zatiaľ čo hlavný hrdina muž je v tomto prípade prekvapujúco naozaj sebavedomý a má toho v sebe veľa, takú mladícku nerozvážnosť, ale tiež váhavosť. Romantické anime, ktoré kladie na prvé miesto tú romantickú časť a na druhé miesto to ako Sawako zapadne medzi ostatných je naozaj veľmi nebezpečné z hľadiska toho či Vás bude baviť. Nezabúdajte, že toto anime je slice of life, ten čo videl Nanu či Violet Evergarden musí hneď pochopiť, že anime typu Slice of life je z polovice telenovela, kde sa vo veľa dieloch deje to isté a musíte čakať kým sa reálne niečo posunie ďalej a v tomto prípade je to kým vyplávajú nejaké pocity na povrch a kým sa konečne hlavný hrdinovia pochopia atd. A Kimi ni Todoke je kvalitný zástupca Slife of Life žánru, aj keď občas nudný (zopár dielov je stále o tom istom). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Sawako je bezelstně milý člověk. Takový Parsifal v ženské podobě, archetyp evropského úsloví "blahoslaveni chudí duchem...". Pokud ji vezmete takovou, jaká je... tedy že nic nehraje, a že co říká, je vždy přesně to, co si myslí... že ji zlo nemůže zasáhnout, protože je jako anděl nad ním... je skvělá. No a zde je problém... z tohoto šlo udělat něco o dva řády lepšího, než zpomalenou romantiku s klavírem a housličkami, 300% kýčovitými obláčky, sakurami, kytičkami a hvězdičkami kolem úsměvů a duhovým či jiným pozadím, jakože aby bylo vidět, jak tam prýští emoce, a kde je úplně všechno vysvětleno, nic jen naznačeno... Smutně nenaplněný potenciál... ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že z tohohle, na první pohled obyčejného romantického anime, se vyklubalo něco jedinečného. Už od nádherné a mírumilovné atmosféry padajících sakurovych lístků, které nemůžou chybět v žadném anime, až po klidně padající první sníh po Vánocích s blížící se oslavou Nového roku mě to vysloveně okouzlilo. Při většině scén jsem sice už od začátku tušila, kam budou směřovat, a často s podáním hlavní postavy Sawako přezdívané Sadako kvůli vzhledu byly situace prožívány lehce naivním způsobem, ale vždy mě dokázali překvapit svým neobvyklým a "dobráckým" rozuzlením, který jsem ještě v žádném anime nepostřehla v takovém měřítku.. Z toho vyplýva, že většina postav (až na 1 vyjímku) je hodně charakterní a nakonec všechny problémy vyřeší "správnou cestou". Řeší se milostné ale i přátelské vztahy, z kterých se dost ponaučíte a třeba už pak neuděláte tu stejnou chybu jako oni. Vpodstatě tu dostáváte rady do života v zábavném a odlehčeném provedení.. :) Spoiler: Když jsem viděla poslední díl, lehce mě to zklamalo.. (v hlavním páru se skoro nic nestalo, jen si uvědomili, co k sobě cítí) a protože jsem byla na 5, nebyla jsem si jimi už tak jistá.. Ale díky zjištění, že bude 2. série, mám silné 4, a pokud se pokračování povede, určitě to ovlivní mé současné hodnocení :) ()

Galerie (1 064)

Reklama

Reklama