Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Gothar 

všechny recenze uživatele

BBC a ich dokumenty sú zárukou najvyššej kvality, Life to znova potvrdzuje. Skvelý komentár, hudba a samozrejme zábery. Bolo by úžasné keby boli všetky prírodopisné dokumenty natáčané týmto štýlom. Celý seriál je dokonalý, myslel som si, že tvorcovia sa budú trochu opakovať po Planet Earth, ale vôbec to tak nie je. Najlepšie diely: plazy, hmyz, rastliny. Páčili sa mi tiež zábery zo "zákulisia", konečne mám konkrétnu predstavu o tom, ako sa takéto dokumenty točia. ()

Gediman 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je záruka dobrého dokumentu, a platí to i tady. Musím pochválit dechberoucí záběry, nad kterými zůstává rozum stát... jak se jim to podařilo vůbec natočit? Jistě za tím stály dlouhé přípravy a skvělé načasování. Taktéž se mi líbí, že tu zobrazují i méně známá fakta a zajímavosti, což je dobře. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, až som začal podozrievať pána Attenborougha, že si dal všetko namieru vyrobiť u zdatných remeselníkov od Petra Jacksona alebo Georga Lucasa. parádny obraz, zvuk a samozrejme doprovodné slovo, ktoré podfarbuje neskutočný vizuálny zážitok. Keď nad tým tak uvažujem, ak by na našej modrej planéte neboli ľudia, určite by o nej na 100% platilo staré známe slovné spojenie, že je to raj na zemi. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)

Reklama

Reklama