Reklama

Reklama

Road Train

Dva milenecké páry Craig (Bob Morley), Nina (Sophie Lowe), Liz (Georgina Haig) a Marcus (Xavier Samuel) jedou z kempování. Na úplně rovné silnici kdesi v Austrálii je dojede Road Train (dlouhý kamion). Rychle se k nim přiblíží a mírně do nich narazí. Po menší honičce je vytlačí ze silnice tak, že jejich auto je nepojízdné. Poté, co se proberou z nehody, zjistí, že road train zastavil opodál. Začíná honička na život a na smrt, při níž se milují i nenávidí, jsou poštvání proti sobě a především - umírají. (crewer)

(více)

Recenze (42)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavý malý mysteriózní thriller. Jednoznačným pozitivem je, že minimálně v první půli snímek působí velmi nepředvídatelně, protože divák v podstatě netuší, jakému zlu hrdinové čelí. Potom to svou podivuhodností začne připomínat nepříliš dobrý film z podobného prostředí - Rest Stop. Podivné filmy mám rád, vyžadují však velmi talentované tvůrce - slušný řemeslník (ke škodě Road Trainu) nestačí. Je to tak nějak přesně na pomezí dvou a tří hvězd. Na rozdíl od obituse to spíše nedoporučuji (o fous). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem podle plakátu čekala australskou variaci na stopaře. A ono to ze začátku vůbec nebylo zlý, ikdyž se to začalo ubírat úplně jiným směrem. Když jim kamioňáckej Jeeper Creeper rozmašíroval káru, aby se ukázalo že je to zlej zlej únosce, slušně to odsejpalo, že i ti čtyři dřeváci bez špetky talentu v hlavních rolích se dali přežít, ale od druhé poloviny už se tu těžce recykluje a film de facto jen dokola opakuje, co bylo viděno v polovině první. Tož za první polovinu slušné tři kusy, za tu druhou, zív, jen tak tak jeden stück. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jéje. Austrálie tentokrát zklamala. Horory s kamiony miluji, jelikož jsou to dominanti silnic a umí udělat pořádnej bordel, jenže tady je to spíš upadlá sušenka na koberci než velký nepořádek. Je to škoda, protože prvních 20 minut si film drží skvělou, temnou atmosféru a vážně mě to bavilo, ale pak se to vrhlo úplně někam jinam a už to nebylo tak dobrý. No, od klokanů jsem tedy čekal víc. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Štýlovo nasnímané Nič , ktoré sa snažilo priblížiť perlám , ako " DUEL / BLACK CADILLAC / ROAD GAMES ... a podobným , už dávno horúcim asfaltom roztopeným a road agresiou napumpovaným snímkom . Ten záver Ma unavil a bodíky sypem len za austrálske teritórium. Keď sme pri tom doporučovaní a nedoporučovaní...tak nedoporučujem , ale doporučujem spomínané tituly , takže ak máš v zálohe iný titul , tak ten Ti doporučujem - a R.T. smelo preskoč. ()

petero 

všechny recenze uživatele

"Road Kill" príjemne prekvapil. Teror na cestách mám rád, či už je to od psychopatov bez prostriedku alebo s prostriedkom. Tento podobne ako "Duel" či "Joy Ride" disponuje parádnym trakom. K spokojnosti ma však dokopal ten nereálny pôvod, inklinujúci ku klasikám ako "The Car" či "Christine", čo zrejme dosť ľuďom nevyhovuje vzhľadom na slabé hodnotenia, pričom "Road Train" (parádny názov) je dobre natočený a má slušnú atmosféru. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama