foto

Oded Fehr

  • nar. 23.11.1970 (50 let)
    Tel Aviv, Izrael

Biografie

Oded Fehr se narodil 23. 11. 1970 v Tel Avivu (Izrael). Jeho rodiče pocházejí z Evropy a ve svém kraji zůstal až do svých osmnácti let, kdy nastoupil k Izraelským "Mariňákům". Po skončení služby u námořnictva se rozhodl stát se businessmanem. Se svým otcem, také businessmanem vycestoval z Izraele. Cesta zavedla mladého Fehra do Frankfurtu v Německu. Partnerství s jeho otcem trvalo dva roky. "Vše šlo dobře, ale business mi prostě nestačil. Fehr se zapsal do "jakéhosi hloupého dramatického kurzu", jenž později napomohl k účasti v lokální produkci Davida Mameta. Davidova hra se jmenovala Sexual Perversity in Chicago. Tehdy si Fehr usmyslel, že se stane hercem. Vydal se do Londýna a byl přijat do prestižní školy Bristol Old Vic, kterou nazýval svým domovem po další tři roky.

Oded Fehr vystoupil jako Don Juan v produkci "Don Juan Comes Back From War" v divadle Courtyard v Londýně. Zahrál si také v "The Knock" a jako Victor v "Killer Net" v britské televizi. Šest měsíců po ukončení studia si ho diváci oblíbili jako exotického Ardetha Baye z dvojice dobrodružných hitů režiséra Stephena Sommerse Mumie (The Mummy, 1999) a Mumie se vrací (The Mummy Returns, 2001). Objevil se však i v úspěšné komedii Deuce Bigalow: Dobrej striptér (Deuce Bigalow: Male Gigolo, režie Mike Mitchell, 1999) po boku Roba Schneidera. Objevil se jako host v mnoha seriálech, jako "Charmed", "Texas Rangers" atd. Dalším z významnějších rolí se stal akční horor "Resident Evil: Apokalypsa" s pokračováním "Resident Evil: Zánik" - zde přijal roli Carlose Olivery.

Oded Fehr se seznámil s Rhondu Tollefsonovou v L. A. na opeře a 22. 12. 2000 si ji vzal za ženu. Mají spolu dvě děti. Syn Atticus nar. 4. 1. 2003, dcera Finley nar. 26. 2. 2006. Žijí v Santa Monice v Kalifornii. Na otázky o svých koníčcích odpovídá: "všechno". Jeho oblíbeným sportem je plavání. Má rád halové i venkovní sporty, hlavně turistiku. On i Rhonda umějí Hapkido. Umí se také potápět a rad sleduje basketbal. Jeho oblíbenou knihou je "To Kill A Mockingbird" od autora jménem Harper Lee. Jeho oblíbené písně se mění každým dnem, ale říká, že má opravdu rad Lauryn Hill. Nemá oblíbenou barvu, ale dává přednost přírodním teplým barvám. Nemá rad zmrzlinu a hraje na kytaru. Je skvělým fotografem, což dokázal na škole Bristol Old Vic. Jennifer Moyer, asistentka produkce a kamarádka, uvádí, že je "milý, sladký a dochvilný". Jeho oblíbeným místem je Izrael. Jeho práce ho zavadí do spousta míst. Když se zeptáte, kde se mu nejvíce líbilo, odpoví: "Na Islandu, je to úplně jiný kraj než jaké vídám."

Oded mluví hebrejsky, anglicky a německy.

L "Vig" J

Herecká filmografie

Filmy

2020 Lair
2018 White Chamber
2017 Seam
2016 Batman Unlimited: Mech vs. Mutants
Resident Evil: Poslední kapitola - a.z.
2014 Dangerous Liaisons (TV film)
2012 For the Love of Money
Inescapable
Resident Evil: Odveta
2010 Super Hybrid
2009 Drool
Limelight (TV film)
2008 Unesená
2007 Resident Evil: Zánik
2005 Deuce Bigalow: Evropský gigolo
Scooby-Doo a kletba Kleopatry
Snílek
2004 Resident Evil: Apokalypsa
2001 Mumie se vrací
Texas Rangers
The Mummy Parody (TV film)
2000 Chléb a růže
Tisíc a jedna noc (TV film)
1999 Deuce Bigalow: Dobrej striptér
Kleopatra (TV film)
Mumie

TV seriály

2020 Star Trek: Discovery (TV seriál)
Unification III (S03E07)
Scavengers (S03E06)
Die Trying (S03E05)
2019 Lovci prokletých pokladů (TV seriál)
Farúkova pomsta (S01E13)
Zasloužená pomsta (S01E10)
Krabice osudu (S01E08)
další epizody (8)
Znovu 20 (TV seriál)
Millennial's Next Top Model (S06E09)
Černá listina (TV seriál)
Ostermanova zastřešující společnost (č. 6) (S06E14)
Robert Vesco (č. 9) (S06E13)
2018 Kvůli ní hrdinové létají (TV seriál)
The First (TV seriál)
Near and Far (E08)
The Choice (E07)
Collisions (E06)
další epizody (8)
2017 24 Hodin: Nezastavitelný (TV seriál)
9:00 p.m.-10:00 p.m. (E10)
8:00 p.m.-9:00 p.m. (E09)
7:00 p.m.-8:00 p.m. (E08)
Vražedná práva (TV seriál)
Goliášovi nikdo nefandí (S04E07)
Černá listina (TV seriál)
Lipetova rybárna (č. 111) (S04E09)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Zázračné místo (S06E15)
2016 Stitchers (TV seriál)
2.0 (S02E01)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Pouliční krysy (S06E05)
Zachránkyně (S06E01)
2015 Batman Unlimited (TV seriál)
Quantico (TV seriál)
Guilty (S01E09)
Stitchers (TV seriál)
Full Stop (S01E10)
Future Tense (S01E09)
Fire in the Hole (S01E08)
další epizody (6)
Černá listina (TV seriál)
Zal Bin Hasaan (č. 31) (S03E07)
2014 V utajení (TV seriál)
Trigger Cut (S05E11)
Silence Kit (S05E04)
2013 Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
Levitate Me (S04E10)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Pomsta (S10E22)
Berlín (S10E21)
Hledej! (S10E18) - a.z.
další epizody (4)
2012 Jane by Design (TV seriál)
The End of the Line (E10)
The Getaway (E09)
The Birkin (E03)
V utajení (TV seriál)
Lady Stardust (S03E16)
Quicksand (S03E15)
Scary Monsters (and Super Creeps) (S03E14)
další epizody (6)
2011 V utajení (TV seriál)
A Girl Like You (S02E13)
Good Advices (S02E02)
V (TV seriál)
Siege (S02E06)
Concordia (S02E05)
Unholy Alliance (S02E04)
2010 V utajení (TV seriál)
No Quarter (S01E04)
Transplantační jednotka (TV seriál)
Status 1A (E13)
Case Histories (E12)
2009 Médium (TV seriál)
Pain Killer (S06E03)
2008 Eleventh Hour (TV seriál)
Containment (E05)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Výchozí bod (S02E05)
2006 V utajení (TV seriál)
Reunion (S02E08)
Fitna (S02E07)
School (S02E06)
další epizody (8)
2005 Americký táta (TV seriál)
Stan of Arabia: Part 2 (S02E06)
V utajení (TV seriál)
Youmud Din (S01E10)
Hijack (S01E09)
Intramural (S01E08)
další epizody (10)
Čarodějky (TV seriál)
Děje se tu cosi čarodějného, část druhá (S07E22)
Smrt jim sluší, část první (S07E21)
Démoni v domě (S07E17)
další epizody (6)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Program na ochranu čarodějek (S07E10)
Andělé a ti druzí (S07E07)
2003 Liga spravedlivých (TV seriál)
The Terror Beyond: Part 2 (S02E16)
The Terror Beyond: Part 1 (S02E15)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
2001 UC: Undercover (TV seriál)
1998 Killer Net (TV seriál)
1994 The Knock (TV seriál)

Dokumentární

2008 Band of the Sand: Actors Unite
Beyond Raccoon City: Unearthing 'Resident Evil: Extinction'
Players: The Cast of 'Extinction', The
2004 Corporate Malfeasance
Game Babes
Game Over: Resident Evil Reanimated