Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

khedy 

všechny recenze uživatele

Pattinson mě snímek od snímku přesvědčuje o tom, že není jen vyžehledný pseudo upír pro pubertální holčičky. Role svůdníka a sexuálního dravce mu sedla naprosto skvěle a do paříšských kulis 2.pol 19. století padl jako ulitý. K tomu všemu moje oblíbená Uma Thurman a jedno z těch lepších dramat letošního roku je na světě. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nie som určite za to, že film musí byť vždy genetickou kópiou alebo takmer dvojníkom literárnej predlohy. Lenže, sakriš, niektoré literárne predlohy si zaslúžia vyššie zaobchádzanie a skutočný rešpekt vzhľadom na svoje kultúrne dedičstvo ako iné. Miláčik sa odohráva v 2. polovici 19. storočia, kedy si moc dobre nevieme predstaviť, ako sa vtedy žilo, bavilo či ako sa získavalo uznanie, no jedno je isté, tento príbeh je nadčasovým príbehom, postavy sú nadčasovými postavami, s nadčasovými "hodnotami", navyše zachytáva (ne)pekne nestabilnú dobu, ktorá bola z hľadiska histórie perná, nielen vo Francúzsku... Táto adaptácia je koprodukčným európskym pokusom o spracovanie veľkého diela francúzskej kultúry, a to je, prosím, VŠE. Ani nestojí za reč, že verne pripomína len next new, draho obsadený, nablýskaný, vybrakovaný produkt, ktorý asi najviac utrpel výberom Roberta Pattinsona (!) ako hlavnej postavy, ktorý bohužiaľ vôbec nezvláda pohnútky a činy Georga Duroya, kto vie prečo? :-)))) Ale ani ostatné nefunguje oveľa lepšie ako Pattinsonov výkon: priveľa, priveľa, priveľa, priveľa hystérie, a súčasne nepochopených emócií, či postáv... Jediný magický element, Christinka Ricci, hrá tak skvostne, až vás to bije do očí, a od momentu zjavenia na scéne sledujeme jej, nie ten Georgov príbeh... ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, jak se k tomu celému mám vyjádřit. Podle mě se Robert Pattinson nehodí jinam než do romanťáků a už mě ani moc nebaví. Pořád se tváří stejně. Myslím si, že to není dobrý herec. A nechápu co na něm každá ženská vidí - jak je zřejmé i z toho snímku - "miláček" žen, abych to uvedla na pravou míru, spíše milenec nevěrných, hloupých žen. Ani Uma Thurman mě příliš neuchvátila, moc jí nesedí toto dobové zařazení, je spíše na futuristickou dobu. Ovšem Christina Ricci ta bylo jako třešnička na dortu. Je skvělá a jako jediná mě nenudila. Příběh je sice dobrý, ale je zvláštně podaný a snadno předvídatelný. Takže jediné plusy byli: Christina Ricci, Paříž, novinařina a zvrhlé téma. Jsou to takové horší 3 hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Já vím, že se Britové příliš dlouho izolovali na svém ostrově a množili se mezi sebou. Následky jsou tragické! Oni si zvykli a oproti zbytku světa se jim posunul i vkus. Ale jak k tomu přijde nebritský divák, když je Pattinson servírován jako francouzský krasavec, který láme srdce a otevírá klíny všech žen mezi pubertou a smrtí? Kdyby se této role zhostil jiný ošklivý muž, který by třebas měl herecký talent, to by mohla být jiná. Naštěstí je tato kostýmní taškařice natolik plytká, že již během závěrečných titulků nebudete vědět, o čem byla. A Declan s Nickem mají velké štěstí, že Guy de už nežije, jinak by je totiž musel umlátit svými sebranými spisy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady romantických filmov, ktorý som si pozeral len a len kvôli jednej hereckej postave, ktorú mám rád. V tomto prípade to bola Uma Thurman, ktorá na fotkách pôsobila veľmi očarujúco. Nebol to film, ktorý by si zaslúžil Odpad! ale tých pár hviezdičiek je asi práve len za Umu Thurman, ktorá hrala veľmi zaujímavú postavu. Hejterom Roberta Pattinsona tiež nie som, takže mi nejako zvlášť nevadil, skôr naopak, takáto historická postava mu sedí viac, než v nejakej romantickej teen snímke. Dej ma však absolútne nezaujal, to jediné zaujímavé bol milenecký štvoruholník a asi by sa viac hodil filmu názov Zajačik. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Madeleine Forestier (Uma Thurman) má ve chvíli, kdy prožívá smrt hraběte de Vaudrec, uvolněnou levou náušnici. V předchozí a následující scéně je však náušnice v pořádku. (IQ Tiqe)
  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)
  • Veľká časť záberov sa natáčala aj v Londýne, hoci sa kulisami tvári na Paríž. Obdobie natáčania trvalo od 7. februára do 20. apríla 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama