Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Dlouho jsem se tomu vyhýbal, ale nakonec jsem to přeci jen překonal.

 

Jak tu někdo psal - Landa není největší problém, ten mi vadil ze všeho nejméně. Co mi vadilo mnohem víc, byl scénář. Stejně naivní jako Kvaska. Bacha, spoiler - Pohádka o tom, jak profík a nezkušená vyhrajou závod nad konkurenčním týmem debilních Němců, a nakonec v poslední minutě filmu to dopadne tak, jak to dopadne. Nejlínější scénaristická berlička, co existuje. Mimo to - dál od třetího místa se jezdci asi v rally neřeší, buď jsi první, nebo druhej, dál už ani závod nedokončuj. To jen tak na okraj...

 

Další strašná věc byla absolutně trapná vsuvka rádoby gangstera se zvířátkama... úplně zbytečná vata absolutně o ho*ně, nemluvě o těch dvou Britech, co plánovali "heist". Pardon, ale nenapadlo někoho, že nedojeli? To alibi bylo úplně k ničemu... a i kdyby, v době loupeže nebyli stejně na trati, ne? Uniklo mi něco?

 

Ve scénáři bych se mohl hrabat jako bába v koksu, to snad ani není třeba řešit. Člověk by snad i přimhouřil oko... možná i druhý, popřípadě by snad i voslep (nápad na scénář to nebyl úplně blbej, jen byl blbě napsanej... a natočenej). Co mě úplně s*alo celý film, byl střih. Bum, záběr na kostel, bum, záběr na dvojici, bum, další střih na krávy (nebo ovce), bum, bouračka (která neni vidět), bum, bum... prostě katastrofa... někdy mi přišlo, že se tam našrouboval záběr, který tam vůbec nepatřil a připletl se tam jen tak náhodou (to dítě na čtyřkolce, to byl jako Landa za mlada? Nějak mi utekla pointa...).

 

Tenhle film mohl dopadnout celkem dobře, jako koukatelná ptákovina za tři hvězdy max, skončil ale jako nekoukatelná blbost, s rádoby vtipným gangsterem, co má "zrzavou veverku, dinosaura a hada" místo oficiálního označení trati, dvěma stupidníma Laurel a Hardy zlodějema (jedinej moment, kdy jsem se pousmál, byl ten, když si spletli místa řidiče a spolujezdce, ale to bylo asi tak všechno), příšernejma plotholema a úděsným střihem...

 

Sorry, Landa je nejmenší zlo tady.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Este som zabudol povedat ze o Nitriankom pohari som v zivote nepocul. Slovensko nieje ziadna WRC krajina, ale keby dali aspon Rally Tatry, Rally Košice alebo Prešov ale Nitra? Dokazem vygooglit akurat historicky rally v Nitre...

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Film je v podstate kokotina. Landa neschopny rally jazdec - rozbijac aut, nevie vysvetlit topograficku situaciu spolujazdkyni tak, aby to pochopila. Navyse robi zo seba agresivneho nevyrovnaneho kokota. Cele caro filmu je okolo roly Martina Havelku, ktory by si za svoju rolu zasluzil Oscara. Je vtipny a pritom dostatocne prirodzeny. Vlastne cely film sme niekolko krat pozrehli hlavne kvoli nemu. Navyse na cecha zvlada slovencinu lepsie (pokail nebol predabovany), ako Magalova cestinu, a to je dost neobvykle. 
George Nicolas strasne prehrava a je dost neprirodzeny. Soundtrack najma Ten Little Gangsters - super!.

Je to priemerny film, ale vlastne ohladne rally asi jeden z mala. Nespomeniem si na ziaden iny film, co by aspon trosku riesil zakulisie klasickej rally, takze pre mna je to plus aj napriek Landovmu kokotizmu. Ze mu jebe na leben v podstate dokazuje denno-denne aj na svojeom FB profile. Skoda!

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Ganju tam mám, protože k ní mám kladný vztah, stejně jako ke gestu, které vyjadřuje. Kvůli vám jsem se na film podíval v sobotu v televizi a stojím si za svým. Nelíbí se mi dialogy, nelíbí se mi kamera a nelibí se mi scénář a už vůbec ne celý ty barvy. Takže Dan nakonec není ani zdaleka to nejhorší.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

mutecrap: já ti nevim, ale většina lidí si dává do avataru obrázky, které s nimi nějak souvisí. z filmu nebo co se jim líbí co je nějak definuje. ty tam ganju asi nemáš jen tak, protože proto.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

mutecrap: Takže měsíc bez odpovědi a pak zase jenom sotva sesmolená hovadina. Zeptam se znova: co konkrétně se ti na filmu nelíbilo ? Proč je podle tebe tak děsně špatnej ? Netvrdim že se ti musí líbit. Ale měl bys dokázat říct co bylo špatně. A kecy typu: Protože tam byl Landa, si rovnou nech. To nemá s celkovym dojmem z filmu nic společnýho. Dej si brko a zkus sesmolit konečně, porpvý v životě smysluplnej příspěvek.

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Hosi, jen sem to s vama vzdal, vsak to znate (i kdyz se asi mylim), ale rika se: moudrejsi ustoupi ;) Takze az si dam misto nynejsiho obrazku rohlik, budu pro vas pekar? :D To mi bezte...

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

mutecrap: Seš drsnej až se ti musim smát. Když jsi tak děsně chytrej tak povídej a přeháněj co konkrétně se ti na filmu nelíbilo. Proč je podle tebe tak děsn špatnej. Jsem na to docela zvědavej. Stejně jako jsem zvědavej jak dlouho ti bude trvat než ten tvuj vyhulenej mozek zase bude schopnej vytvořit něco co dá smysl. Zatim je to snažení celkem bez úspěchu.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

mutecrap: za prví nehulim... za druhý možná tak na pivo a takové lidi si rád sám vybírám, se kterými se chci sejít. za třetí- tenhle film jsem neviděl, ale reakce některých zdejších  vygumovanců mě donutila reagovat- jsou dvě kategorie přičemž ty spadáš do té druhé- první je ta, která film nedej bože hodnotila odpadem ještě před premiérou nebo lidi, kteří odpadovali za to, že tam hraje ten velkonácek Landa. Druhá, do které spadáš ty, je ta, kde lidi využijí veškerý potenciál své mozkové kapacity a z vypjetím všech sil okomentují film ,, Je to sračka na entou'' bez jakýchkoliv argumentů.... ikdyž sorry, možná že ty spadáš do obou a někde dřív si psa, že je to sračka na entou protože tam hraje velkonácek Landa :) v tom případě se ti omlouvám předem.

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Neboj se nic, nedosel ;) Ale myslel jsem, ze se tu bavime o filmech ( u tebe asi opet omyl) a ne, ze tu budeme rozebirat profilovky a dle nich usuzovat o druhych... A pokud jde o IQ, muzeme spolu nekdy pohulit a uvidime, kde kdo je :D 

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

mutecrap: čoveče :) asi ti došel matroš co? bez něj to nemá smysl se s tebou bavit.. přijď až ti spolu s thc naběhne i nějaký iq.. ciao

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Jestli sis vsiml, prvni utocnej prispevek byl tvuj a vlastne nebyl ani k veci ( FILM), ale pouze ses tu snazil me svyma borcovskejma recickama splachnout, coz se ti nepovedlo a retardem jsi se stal sam, protoze si opet protirecis a drzet svuj idiotismus na uzde jsi mel ty, ted jsi za saska :-* A mozna bys mohl taky obcas potahat, treba bys byl pak vic v klidu a nekoukal na takovyhle voloviny. Howgh

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

mutecrap: nikde tě nenutí s náma souhlasit.. tak alespoň nebuď retard a svoje útočný jednání si nech na svoje vyhulený kamarády za školou. ciao

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

2 Hororwatch & Žralok: Pohladte si navzajem hosi svoje malinky omezeny hlavicky a velebte dal nulovou praci a pan Shark by se mel naucit cesky, kdyz uz se snazi bejt dulezitej a psat svy postrehy verejne... ;)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Ondro1112: Co na tom bylo nevysvětlný a nevyřešený ? Nehledě na tom že stejně oba umíraly...

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

To je nejaká móda končiť teraz všetky československé filmy nevysvetlenou, nezmyselnou a nevyriešenou tragédiou? Už ma to nebaví, to akožeže majú v tej réžii nejakého nekrofila alebo čo?!

sandded

sandded (hodnocení, recenze)

Pěkný film.Bohužel podle mého názoru Landa převyšuje svým herectvím skoro všechny o hodně tříd a to je dost škoda.Strašně mi tam chybí Ondřej Vetchý,ale opravdu nevím proč,jako bych pořád čekal,že se tam najednou někde objeví.Konec mě hodně překvapil i když né moc příjemně.

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Jinak doporučuji si přečíst komentář od Enšpígla. Velice dobře vystihnuté!

Bolldar

Bolldar (hodnocení, recenze)

Tak jsem se na to jednoho večera podíval, pln nepokryté zvědavosti a sdělení od kamaráda, že je to super film. 
Po shlédnutí jsem si říkal: "Paráda, další prima film, některé scény však mohly být kratší a angláni tam ani nemuseli být."
Ale. Druhý den se mi to rozleželo v hlavě a když jsem pak asi po měsíci na to podíval znovu, musím uznat, že se Landům dílko velice povedlo. 
A závěr "happyendu" byl jak studená sprcha. Neočekávaný, až člověka zamrazilo. Paráda.
 
A lidi, kteří dávají ODPAD, jsou opravdu mimoni (především ti, kteří nemají Landu v oblibě... když někoho nemám rád, tak se přece nedívám na film, kde je v hlavní roli)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

mutecrap: Myslim že ti odpovídat nemusim. Kolega hororwatch to vystihl naprosto přesně.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

mutecrap: bohužel nikoliv. na hovno všech hoven v této diskusi vypadá tvůj tupoučký vyhuleňoučký mozek, co nedokáže pobrat nic kromě svých retardovaných ideálů :)

mutecrap

mutecrap (hodnocení, recenze)

Žralok: Doufam, ze to myslis ironicky... Vzdyt je to hovno vsech hoven !

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

já si stáhl 3gp verzi o velikosti 119MB. Cokoli většího by bylo plýtvání trafficem

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Hned jak vyšlo tak jsem se stal hrdým majitelem jednoho origo DVD a okamžitě si to pustil. Bavil jsem se opět jako v kině. Dobře :)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Stále se neví kdy to vyjde na DVD ? Už bych to docela rád mněl a znovu se na to kouknul :)

inulinka

inulinka (hodnocení, recenze)

Stallone: jj s tím musím souhlasit je to fajn a tahle dvojka se prostě ve filmu povedla .)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

dawid: Je vidět že Stalloneho neznáš... Jeho krásná přítelkyně je nejslavnější děvče na CSFD...

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

dawid--->pofiderni nazory... napsal jsem svuj posledni prispevek ve zkratce a dost ostre protoze nehodlam svoje nazory a prispevky ospravedlnovat pred clovekem jako jsi ty, ktery by je nikdy nepochopil a jen by se tu rozrostla diskuze s clovekem, se kterym se mi ani diskutovat nechce....muj komentar ted priznavam byl napsany v afektu a mel mirit na ty, kteri si troufnou ohodnotit film ODPADEM jeste pred shlednutim jeste se slovy.... ,,to plesaty monstrum' .... ja ho neohodnotil a nebudu se tu hajit kvuli tomu,ze jsem si v Landovi jeho textech i jeho osobe nasel to , co potrebuji.

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Stallone, to je dobře, přeju Ti to. Jen mi (tak nějak hodně vzdáleně, samozřejmě) připomínáš všechny ostatní anonymní uživatele internetu a účastníky diskusí. Všichni mají nápadně hezké přítelkyně, nejnovější typ iPhonu a zánovní silné auto minimálně vyšší střední třídy (případně SUV), se kterým na D1 předjíždí ty "zoufalce v 1,9TDi Oktávkách..." Jak je ale možné, že na ulicích potkávám většinou nehezké (případně uniformní) lidi s dotykovými telefony na leasing, které jsou co nejvíc podobné iPhonu? A čím to může být, že na silnicích vídávám v 99% případů mládež ve vytuněných vracích?

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Dadel: Ahoj. Žádná není krásnějí než moje krásná přítelkyně. Ona je poklad. Je to bohyně. Ona je úchvatně krásná, nádherná. Je to modelka.

Wolvr

Wolvr (hodnocení, recenze)

Nejsem žádný profesionální kritik filmů ale Rallye mád docela rád a po této sránce to svůj učel splnilo a po komediální stránce sem byl také velice spokojen hodlám si tvrdit že někteří lidé mohou chytit záchvaty smíchu. Závěr: Z tohoto filmu sem byl příjemně překvapen a prosím vás nevím proč berete ohledy na to že je Landa možná Nácek.

 (hodnocení, recenze)

silverium: já tvrdím, že stejně, jako není dobrý ani špatný názor, není dobrá ani špatná kniha, v našem případě film. Jsou jen věci, co se líbí a nelíbí, toť celé! A film TACHO se mi líbil!

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Kein má pravdu. Člověk, kterej hodnotí film a vůbec ho neviděl, je u mě debil. A je úplně jedno, jestli je ten film mega sračka nebo ne. A pak si ten kokot, co hodnotil film, kterej neviděl, může dát do svý filmotéky, že vlastní originál dvd, ačkoliv je film pořád ještě v kinech a bude to kompletní.

silverium

silverium (hodnocení, recenze)

Stejně jako Karel Čapek tvrdil: že knihy se dělí na dobré a špatné a žádné jiné dělení není podstatné. A pro mě je tohle dobrej film, samozřejmě jsem zaujatý, na Landových písních jsem vyrostl mám rád auta. Landa tím to filmem diváky rozdělil na dva tábory jako vesměs všemi svými počiny. Ale kdo se nezasmál u růžovýho dinosaura a černá chlupatá zubatá je asi absolutní suchar...

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Bobby: taky si myslím, že to není v pořádku, ta propast by měla být mnohem větší:)

DJ Obelix

DJ Obelix (hodnocení, recenze)

Ano, není tu v pořádku, že se podivuješ nad jiným vkusem uživatelů ;-)

 (hodnocení, recenze)

Dnes jsem bohužel viděl film Wimbledon a jestliže tomu dali uživatelé hodnocení 74% a filmu TACHO jen 46%, tak tu není něco v pořádku! Kdybych si měl vybrat, který filmbych chtěl ještě vidět, tak bych si každopádně vybral film TACHO!

Reklama

Reklama