Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo napsal k tomuto filmu scénář, byl totální trotl. Herci totiž nehrají vyloženě špatně, i když poctivě přiznávám, že z Daniela Landy a Olgy Lounové v hlavních rolích jsem měl víc než obavy. Jenže oni bohužel neměli moc co hrát a smekám před nimi klobouk, že z toho nic, dokázali vyjít s čistým štítem. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Ze zdejších zajímavostí: ,, Na scénáři pracovali manželé Landovi společně a vznikl údajně za pouhých 5 dní." Ano, a o to právě jde. Hlavní zápletka je opravdu hodně, hodně mizerná. POZOR, SPOILER! Po prvních zhruba 20 minutách se ke mně naklonil kamarád a říká: ,,Co myslíš, vyhrajou nebo umřou?" A já na to: ,,To je jasný - vyhrajou a vzápětí umřou." Pořád jsem ale v duchu doufal, že tomu tak nebude, že takhle ohraně a trapně to dopadnout nemůže. No, viděli jste sami... KONEC SPOILERU! Ono není všechno špatně, třeba všemocný mafián Jožo (kdyby každé jeho druhé slovo nebylo ko**t) má náběh na to, aby se stal kultovní postavou. Píseň, která hraje k eskapádám dvou britských zlodějíčků (navíc dobře zahraných) je taky fajn. Ale na celovečerní film, je to prostě zoufale málo. Navíc vše dobré stokrát přebíjejí drsňácké hlášky Dana Landy ve stylu: Lounová: ,,Nezbývá ti moc času..." Landa: ,,To mě nesere. Ale víš co mě sere? Že jsem nikdy neporazil jednoho hajzla." ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tacho není tak macho, jak jsem se obával, což je nakonec spolu s příjemně civilním herectvím Daniela Landy největším kladem filmu. Nečekaně. Bohužel, když vezmu v potaz, že ústřední linka je v první půli filmu docela ucházející, zatímco všechny ostatní linie jsou těžce neucházející a nevtipné (ač by táááák moc chtěly), výsledkem je solidní průser. Proč mi byl závěrečný závod, kolem kterého se všechno točí, úplně ukradený? Proč, když jsem v úvodu té osudovosti chvílemi i věřil a ústřední dvojka mi byla celkem sympatická? Protože film s chutí banalizuje sám sebe. Proč musíme sledovat slovenského kokota s jeho barevnými zvířátky? Proč tam byli ti angličtí kašpaři? Kam se vytratil ten těžký konkurent, jehož se snaží Alex patnáct let porazit? Některé prvky jsou odbyté tak primitivní šablonou, že se mi chtělo brečet (ale určitě ne dojetím). Třeba vztah Lucie s jejím otcem, nebo Alexova láska ke světu motorů; na druhou stranu, bůhví jakou volovinu by z toho tvůrčí tým vytřískal. Na, diváku, tady máš stručnou informaci opepřenou nějakou tou skoropovedenou hláškou, to ti stačí. Pak stejně vtrhne na obrazovku ten angločeskej tlusťoch a zmrví ti náladu. Soundtrack je otravný a místy zcela nevhodně zasazený, což už je jen mírně nahnilá třešinka na pořádně zasmrádlém dortu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle prudkých reakcí zdejších komentujících jsem očekávala, že půjde o pěknou s......u. Ale jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, tak úplně nejlepší je udělat si názor na film sama za sebe a nepovažovat některá hodnocení za bernou minci. Daniel Landa se svou drahou polovičkou natočil film o tom, co ho baví a tím je samozřejmě závodění v rychlých vozech. Olga Lounová byla ku podivu docela sympatická, i když to, že má metastáze po celém těle, tak to jsem jí nesežrala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM NERVÓZNÍ.“ ,,NEBOJ, TO DÁŠ. PŘIPRAVENÁ? POJEDEM, JO?“ ,,RISKUJ!“ ,,OK, NEMÁME CO ZTRATIT!“..... /// Nebe je modrý, Země kulatá, jezdit rallye může každej kdo umí řídit a navigovat zase ten, kdo v autě neblije. Dialogy jsou ,,Landovsky“ břitký, Landa – herec je prostě Landa herec, hudba je ,,Landovsky“ solidní a scénář, scénář (ach jo...) je jako Adidas bez pruhů (- takže taky Landovskej). Rallye, rakovina, hluzovky a ukradenej batoh. A to se celej film Iñárrituovsky proplýtá (samozřejmě že kecám...), až se to celý proplete. Landa je BLÁZEN (proto ho mám rád!). Ale příště ať radši natočí film o tom mafiánovi Jožinovi. S tím byla aspoň prdel! ŽLUTÉ KURIATKA – V PRAVO, DVE RYŠAVÉ VEVERIČKY A MYŠKA DO ZMIJE..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcem si vypočuť rozprávku so zlým koncom od slovenského Andersona. 2.) Když dostanu anonym s textem: P9-B-20-BL6-80LG..., nemlátím manželku, ale sedám za volant. 3.) Nevím co je to ,,hluzovka“. 4.) Chystám se na příští ročník Nitranského poháru (v rallye). /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (virus10)
  • Slavnostní premiéra 1. prosince 2010 byla doprovázena jednou z nejsilnějších kalamit za poslední roky. Na premiéru dorazila pouhá třetina hostů, zbytek uvízl v závějích. Paradoxně se tím vyřešila nevyřešitelná "rvačka" o lístky. (HArna)
  • 2. 9. 2010 oznámil Dan Landa na svých oficiálních stránkách pro fanoušky, že po dohodě s distibutorem, tedy SPI, pozmění název černé rallykomedie z Dotkni se duhy na TACHO. Distributor filmu tvrdil, že duha může v lidech, kteří to jen tak zběžně uvidí, evokovat drama o homosexuálech. A TACHO je podle Daniela prý mnohem výstižnější. (.Sonny.)

Reklama

Reklama