Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo napsal k tomuto filmu scénář, byl totální trotl. Herci totiž nehrají vyloženě špatně, i když poctivě přiznávám, že z Daniela Landy a Olgy Lounové v hlavních rolích jsem měl víc než obavy. Jenže oni bohužel neměli moc co hrát a smekám před nimi klobouk, že z toho nic, dokázali vyjít s čistým štítem. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

"Seš jak Adidas bez pruhů!". Vrcholem byl Dano Dangl z Partičky v roli drsného mafiána...dostala jsem takový záchvat smíchu, že to snad ani nejde. "Já tě platím, takže ty budeš číst v barevných zvířátkách!"- OMG, WTF?! Zbytečná ztráta mého času, která byla předvídatelně ukončena smrtí dvou hlavních postav. Daniel Landa ani Olga Lounová svým výkonem neoslnili. Při úvodních titulcích mi běhal mráz po zádech díky tvůrcům scénáře(Landa + Landová), hudby(Landa) - u hudby to nebylo jen při titulcích ale po celé trvání filmu podobně jako u scénáře,režie(Landová)...Co na to více říct? ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celým filmu je soundtrack, což není zrovna dobrá vizitka filmu, ale nebylo to nejhorší. Osobně bych to netočil jako komedii, ale jako drama, páč těch je v českých luzích a hájích velmi málo. Opět se ukázalo, že Češi neumí natočit čistou žánrovku. Vždycky je to taková zpatlanina všeho možnýho, což je samozřejmě na úkor kvality. Nicméně za soundtrack, sympatickou Lounovou a výbornýho mafiána Joža dávám 3 hvězdy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

""Nebe je modrý, Země je kulatá a Weber je piča." Dva nádory na poslední cestě, tak to není tak úžasné téma, abych kvůli němu s radostí zapalovat sousedův karavan. Jenže mě baví sledovat lidi, kteří dokáží podráždit stlačením pedálu stádo divokých koní, poslouchat přitom dunící muziku a řvát smíchy při slovenské mafiánské pohádce o zajacovi, jazvecovi, liške a medveďovi. Takže 100 cez malého růžového dinosaura a za čtyři proto, že jsem se bavil. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle prudkých reakcí zdejších komentujících jsem očekávala, že půjde o pěknou s......u. Ale jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, tak úplně nejlepší je udělat si názor na film sama za sebe a nepovažovat některá hodnocení za bernou minci. Daniel Landa se svou drahou polovičkou natočil film o tom, co ho baví a tím je samozřejmě závodění v rychlých vozech. Olga Lounová byla ku podivu docela sympatická, i když to, že má metastáze po celém těle, tak to jsem jí nesežrala. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Pri scéne v reštaurácií, keď prichádza Kren (Dano Dangl) na stretnutie, si môžeme všimnúť, že ochrankár pri dverách vstáva, ale v nasledujúcom zábere sedí. Zopakuje sa to aj pri ďalšom strihu. (Johnny.ARN)
  • 2. 9. 2010 oznámil Dan Landa na svých oficiálních stránkách pro fanoušky, že po dohodě s distibutorem, tedy SPI, pozmění název černé rallykomedie z Dotkni se duhy na TACHO. Distributor filmu tvrdil, že duha může v lidech, kteří to jen tak zběžně uvidí, evokovat drama o homosexuálech. A TACHO je podle Daniela prý mnohem výstižnější. (.Sonny.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno