Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Toto pouštět dětem, ne "Byl jednou jeden život" a další strašnosti. Pilotní epizoda (Tapety) patří k těm nejlepším dílům, vizuálně je perfektní a celá je naprosto úžasná. Následující díly (Dílna, Koberec, Houpací křeslo), jsou na tom kvalitativně zhruba stejně, nejlepší z nich je asi Dílna, což je jeden z naprostých vrcholů seriálu. Pak následují další skvosty (Obraz, Garáž) které patří k tomu nejlepšímu, následuje jedna z těch nejslabších epizod (Světlo), po ní díl který si nepamatuji (Gramofón), a následně klenot, který patří k nejlepším epizodám vůbec (Grill). Potom následují další epizody, ty už komentovat nebudu, jen řeknu, že to celkem ztratilo šťávu, ale některé díly jsou přesto perfektní. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Baví to děti, dospělé, ženy, muže, vysoké, nízké. Neobsahuje žádné " morální " poučení, neobsahuje žádné náboženské symboly a není jednostranný. Tak komu se to nemůže líbit ? Beze slov pro všechny národy světa. A nakonec všechno dobře dopadne i když to nedopadne dobře. Co víc si od příběhu přát ? Za mě 5 plných ( + 100 dalších za každý díl zvlášť ) Dodatek : tolik ocenění jako tendle loutkářský poklad snad nemá žádný Československý seriál. Novější díly sice postrádají tu jednoduchost těch úplně prvních, ale pořád je to za plný počet. Bez debat. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto dvojica je jednoznačne azda najkultovejším počinom v dejinách česko-slovenskej zábavy. Veď kto by ich nepoznal - dvoch nešikovníkov s neuveriteľne pozitívnym prístupom a originálnymi nápadmi, často na hranici ľudského chápania. Seriál je výnimočný najmä tou skvelou atmosférou a hlavne tým, že vytrval už neuveriteľných vyše 40 rokov, čo je naozaj unikát. Treba určite dodať, že tie staršie časti boli tým najlepším a najzábavnejším, tie novšie už boli také priemernejšie, ale stále je to solídna zábava, ktorá musí potešiť nielen deti, ale aj dospelých. Jednu hviezdu ale z objektívnosti treba ubrať. 80 % ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem jako malá měla opravdu ráda, ale postupem času se mí více a více vzdaluje. Když na to občas narazím, tak to nechám běžet spíše z nostalgie a zavzpomínám si, když jsem se jako malá na to dívala, nicméně, i když je to vtipné a mnohdy se v nich vidím přes mou nešikovnost, tak to semnou nic nedělá. Je to hezky udělané, ale takovou animaci já nevyhledávám. 3 * si to ode mě zaslouží, více ne. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Na začiatku seriálu v roku 1976 boli obe postavy bez čapice a s hudbou podobnou dychovke. Neskôr získali svoje typické čiapky. (kacer4)
  • Úvodní znělka je hraná na klávesový nástroj Clavinet. (Spirit2008)

Reklama

Reklama